2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Árnyékvilág

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11307"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Clipboard019.thumbnail.jpg" border="0" alt="Plakát" title="Plakát" width="38" height="100" /></a></span> <p>Nem éppen szokványos környezetben  -egy kollégium épületében- található az Ökollégium Artgaléria, ahol most Szlauko László Árnyékvilág című kiállítása látható. </p><p>

 plakát

Nem éppen szokványos környezetben  -egy kollégium épületében- található az Ökollégium Artgaléria, ahol most Szlauko László Árnyékvilág című kiállítása látható.

 plakát

Nem éppen szokványos környezetben  -egy kollégium épületében- található az Ökollégium Artgaléria, ahol most Szlauko László Árnyékvilág című kiállítása látható.

„Szlaukó László szélsőségesen individualista művészetével, mint az abszurd egyik képviselője megpróbál kivonulni a jelen társadalmából. Ez természetesen nem sikerülhet neki, mert oda érkezik vissza, ahonnan a kivonulását elkezdte. Egyfajta helybenutazás ez, mint manifesztálja is egyik művében, de az úti élmények valódiak.

A képek egy része úgynevezett nemes anyagból és technikával készült. Olajfestmények vásznon, mint a leghagyományosabb megfogalmazás, és szitanyomatok, printek, ezek modern grafikai technikák. De készültek gyorsmásolóval fekete-fehér művek is – a tendencia erre mutat- a vizuális szemétből készült munkák így eldobhatókká válnak. "  (N.O.KNOX)

Szlaukó László 1974 óta állít ki rendszeresen. Számos díjat kapott már, többek közt a német kulturális miniszter díját, a Fiatal Iparművészek Stúdiója-ösztöndíjat, Nemzetközi Groteszk Kiállítás fődíját, Dorottya díjat. Dolgozik bőrrel, fával, fémmel, és a grafika műfajában is alkot.

 

szlaukó lászló: a léghajó érkezéseSzlaukó László: A léghajó érkezése szlaukó lászló: elkésett honfoglalóSzlaukó László: Elkésett honfoglaló
szlaukó lászló: virtuális együttlétSzlaukó László: Virtuális együttlét szlaukó lászló: vörös fej, hasonló színű folttalSzlaukó László: Vörös fej, hasonló színű folttal

1992-ben meghirdette a neononsens művészeti irányzatot. 1996-ban nonprofit galériát alapított (Ökollégium Artgaléria) néven, melyben kortárs művészeket és új művészeti médiumokat mutat be.

Számos egyéni, és csoportos kiállítása volt, performanszai az országban több városban is megtalálhatók. Így Tokajban, Kazincbarcikán, Budapesten, Baján.

Szlaukó László Árnyékvilág című kiállítása március 31.-ig tekinthető meg az óbudai Ökollégiumban, hétköznaponként 10-19 óráig. A Galéria megtalálható a II. kerület Szél utca 11-13. szám alatt.

Németh Krisztina

http://www.artportal.hu/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.