2022.01.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Járatsűrítés: Életbe lépett a Malév nyári menetrendje

5 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/11305"><img class="image thumbnail" src="/files/images/malev_05.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.malev.hu" title="www.malev.hu" width="100" height="70" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.malev.hu/">www.malev.hu</a> </strong></span></span><p>Öt célállomásán sűríti járatait a Malév a március 30-án éltbe lépő nyári menetrendjében, két eddig partner légitársaság üzemeltette vonalán pedig saját gépeivel repül. </p><p> 

 www.malev.huwww.malev.hu

Öt célállomásán sűríti járatait a Malév a március 30-án éltbe lépő nyári menetrendjében, két eddig partner légitársaság üzemeltette vonalán pedig saját gépeivel repül.

 

 www.malev.huwww.malev.hu

Öt célállomásán sűríti járatait a Malév a március 30-án éltbe lépő nyári menetrendjében, két eddig partner légitársaság üzemeltette vonalán pedig saját gépeivel repül.

 

Moszkvában a modern és dinamikusan fejlődő, a oneworld és az AiRUnion által is használt Domogyedovó repülőtérre vált a légitársaság. Májusban beindulnak a közvetlen New York-i és torontói járatok is, valamint további 12 amerikai belföldi American Airlines járatra kerül fel az MA kód.

A Malév a 2008-as nyári menetrendi időszakban 37 ország 50 célállomására közlekedtet járatokat saját és bérelt repülőgépekkel. A légitársaság repülőgépei naponta átlagosan 140 felszállást hajtanak végre

Stockholmi és stuttgarti vonalán a hét öt napján plusz egy-egy járattal napi kettőre emeli frekvenciáját a Malév. A reggeli és esti járatok lehetővé teszik, hogy a magyar üzletemberek ügyeiket akár egy nap alatt is elintézhessék a svéd és a német nagyvárosban. Koppenhágába a napi kétszeri reggeli és esti járatok mellett hetente további öt alkalommal repülnek a légitársaság gépei, Tiranába és Temesvárra pedig heti három éjszakázó járattal bővül a menetrend a nyári időszakban a télhez képest.

Ugyancsak március 30-tól életbe lépő újdonság, hogy Kolozsvárra és Milánóba a Malév saját repülőgépei viszik az utasokat, ezekre a célállomásokra eddig a Carpatair illetve az Alitalia gépei repültek. Mindkét városba napi két járatot biztosít a magyar nemzeti légitársaság. A Malév napi két kolozsvári járata – egy délutáni és egy éjszakázó – jól kapcsolódik a légitársaság nyugat-európai menetrendi hullámához, melynek köszönhetően jelentősen lerövidül a távolság az erdélyi város és vonzáskörzete, valamint Budapest, illetve Európa nagyvárosai között, elősegítve ezzel Erdély további turisztikai, gazdasági és kulturális fejlődését.

Moszkvában a modern és dinamikusan fejlődő légikikötőbe, Domogyedovóra helyezi át üzemelését a Malév. Domogyedovó a forgalmi mutatók tekintetében ma már Moszkva vezető repülőtere, ráadásul a Malév utasai számára itt biztosítható a gyors és kényelmes csatlakozás az AiRUnion és más orosz légitársaságok hálózatára, továbbá ide közlekednek a oneworld taglégitársaságai is.  A magyar nemzeti légitársaság ezzel megteremti annak lehetőségét, hogy Budapestről Moszkván keresztül Oroszország legnagyobb városai mindössze egy, kényelmes átszállással elérhetővé váljanak, illetve az orosz piacokról érkező utasok a Malévvel repüljenek Nyugat-, Dél- és Közép-Európa városaiba.

New York-ba május 2-tól indulnak ismét a közvetlen Malév-járatok, míg Torontó május 26-tól lesz elérhető a Malév Boeing 767-eseivel. Az American Airlines-szal kiszélesített code-share (járatmegosztási) együttműködésnek köszönhetően a Malév kódok naponta összesen 36 AA járatra kerülnek fel, ez a jelenlét a realizálható kereskedelmi hasznon túl jelentős marketing értéket jelent az észak-amerikai földrészen. Az utasok számára 14 amerikai nagyváros gyors és kényelmes elérése jelent előnyt New York-on keresztül.

Idén nyáron is belekerül a menetrendbe az utóbbi évek egyik legnépszerűbb spanyol nyaralóhelye, Andalúzia kapujának számító Malaga is, ahová a Malév hetente két járatot biztosít.

A légitársaság bangkoki járata április végétől az alacsony forgalmi nyári időszakban szünetel. Kairóba és Lyonba május közepéig közlekednek a légitársaság gépei. Bezárásra kerül a Malév müncheni vonala, amit a járat tartósan csökkenő kihasználtsága és a fent említett járatsűrítések tesznek indokolttá. A korábbi nyári útvonalak közül Dubrovnik nem szerepel a légitársaság idei nyári menetrendjében, ehelyett a Malév a jövedelmezőbb útvonalakra helyezi át repülőgépparkjának erőforrásait.

A magyar nemzeti légitársaság nyári menetrendje március utolsó vasárnapján, március 30-án 00.00 órakor, a nyári-téli időátállással egy időben lép életbe. Az utasoknak nem okoz problémát az óra átállításából adódó eltérés, hiszen az új menetrend már az új időpontokon alapul.

A „schengeni időszámítás" is az idei nyári menetrend kezdetétől lép életbe a Ferihegyi Repülőtéren, ami a Malév üzemelésében, így utasai számára is változásokat jelent. Ettől az időponttól kezdődően a ferihegyi határokon is megszűnik a határellenőrzés, Schengen államokba való utazás esetén. Az új szabályozásnak köszönhetően a Malév a jövőben nem csak 2A terminálról közlekedik. A Schengen országokba induló és onnan érkező járatai továbbra is a 2A-ról, míg a nem schengeni járatai a 2B terminálról üzemelnek.

A Malév kéri utasait, hogy indulás előtt tájékozódjanak, hogy melyik terminálról (A vagy B) indul járatuk, illetve, hogy melyikre fog érkezni, hogy a hozzátartozók is a megfelelő helyen várhassák őket. A magyar nemzeti légitársaság javasolja továbbá utasainak, hogy legalább 2 órával a járat indulása előtt érkezzenek ki a repülőtérre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük