2023.február.03. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az AIDA szereplõi személyes bélyegen

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3908"><img class="image thumbnail" src="/files/images/aida.thumbnail.jpg" border="0" alt="Aida plakát" title="Aida plakát" width="71" height="100" /></a></span> <p>Több mint egy évszázada, hogy Giuseppe Verdinek köszönhetõen Európa is megismerhette a szép rabszolganõ, a núbiai király lánya, Aida történetét.</p><p> 

 aida plakát

Több mint egy évszázada, hogy Giuseppe Verdinek köszönhetõen Európa is megismerhette a szép rabszolganõ, a núbiai király lánya, Aida történetét.

 

 aida plakát

Több mint egy évszázada, hogy Giuseppe Verdinek köszönhetõen Európa is megismerhette a szép rabszolganõ, a núbiai király lánya, Aida történetét.

 

 Az opera azóta számtalan feldolgozást megélt, 2000-ben Elton John és Tim Rice írt belõle musicalt, amelyet hatalmas sikerrel játszottak a Broadwayn. Ezt a változatot mutatta be most hazánkban a budapesti West End Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkciója, ismert, tehetséges színészek szereplésével.

A szenvedélyes szerelmi történet szereplõi azonban nemcsak a színpadon, az újságokban vagy a tévében lesznek láthatók, hanem akár haza is vihetjük õket. Na persze nem háromdimenziós, hanem kétdimenziós mivoltukban, bélyeg formájában. A Magyar Posta ugyanis személyes bélyegeket készít a tizenhat színészrõl, a kettõs szereposztás szerint. Így a színházkedvelõk ízlésük szerint ?birtokba vehetik" Oláh Ibolyát, Debreczeni Mártát, Szomor Györgyöt, Feke Pált, Xantus Barbarát, Fésûs Nellyt, Kálloy Molnár Pétert, Gerner Csabát, Szrapkó Nándort, Gulyás Hermann Sándort, Baranyi Lászlót, Matus Györgyöt, Quintus Konrádot, Juhász Illést, Csizmadia Ildikót és Madák Zsuzsannát.

A bélyegek ívként, illetve csomagként kaphatók a postákon. Egy ív húsz bélyeget tartalmaz ugyanarról a színészrõl, a csomagba viszont tíz darab bélyeget válogatnak össze a különbözõ portrékból. A bevételbõl egy-egy bélyegív után 500, egy-egy csomag után pedig 250 forint a Maszk Országos Színész Egyesület Alapítványhoz kerül az idõs, rászoruló színészek megsegítésére.

Az országos premieren, július 27-én és 28-án a posta kihelyezett szolgálattal mûködött a bemutató helyszínén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnál. Az elõadás ezt követõen augusztus 10-én és 11-én, a székesfehérvári Musica Regia keretében látható. A bélyegek természetesen késõbb is megvásárolhatók lesznek, és forgalomban maradnak, akárcsak az elõadás, amelyet bérlettel, illetve országos turnén tekinthet majd meg a közönség.

L. M.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.