2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Ericsson Magyarország 2007 évi jelentése

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/1552"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ericsson_0.jpg" border="0" width="96" height="96" /></a></span> <p>Az Ericsson Magyarország 2008. március 27-i tájékoztatóján <em>Éry Gábor</em> vezérigazgató és <em>Jakab Roland,</em> a cég március elsejétől működő új PR és marketing igazgatója számolt be az elmúlt év vállalati eredményeiről, idei terveiről. <em> </em> Az új vezető 2000-től van az Ericssonnál, legutóbb a multimédiás portfolió értékesítésen dolgozott.</p><p>

 ericsson 0

Az Ericsson Magyarország 2008. március 27-i tájékoztatóján Éry Gábor vezérigazgató és Jakab Roland, a cég március elsejétől működő új PR és marketing igazgatója számolt be az elmúlt év vállalati eredményeiről, idei terveiről.   Az új vezető 2000-től van az Ericssonnál, legutóbb a multimédiás portfolió értékesítésen dolgozott.

 ericsson 0

Az Ericsson Magyarország 2008. március 27-i tájékoztatóján Éry Gábor vezérigazgató és Jakab Roland, a cég március elsejétől működő új PR és marketing igazgatója számolt be az elmúlt év vállalati eredményeiről, idei terveiről.   Az új vezető 2000-től van az Ericssonnál, legutóbb a multimédiás portfolió értékesítésen dolgozott.

Az Ericsson aktuális törekvéseinek summázata:

vezető szerep a régióban, amely az egyik legjobb magyarországi K+F bázisra, s a Globális Szolgáltató Központra  (GSDC) építhető. 

Éry Gábor 2007-et jó évnek minősítette az Ericsson Magyarország életében,  a nettó 47 milliárd forintos árbevétel 20% növekedést jelent 2006-hoz képest,  az üzleti bevétel is 20%-kal nőtt; a létszám az elmúlt évben 250 fővel növekedett, így éri el most a 1040 főt.  Az alkalmazottak 93%-ának van felsőfokú végzettsége,  5% rendelkezik PhD/doktori fokozattal,  átlagos életkoruk 33 év.  A külföldi munkavállalók aránya 2% körüli.

550-en dolgoznak a K+F területen,  250-en a GSDC-ben, a többiek az üzleti tevékenységet viszik, utóbbi új területként jelent konszolidációs feladatot. 2008 végéig tartani kívánják a jelenlegi létszámot.

A budapesten telepített Globális Szolgáltató Központ tevékenysége:

-hálózat és eszköz-fejlesztés,

-Network Consulting,

-szoftver-támogatás,

-rendszerintegráció.

2G (GSM) rádiós hálózatokban 39% körüli a piaci részesedésük Magyarországon, a 3G (UMTS) rádiós hálózatokban pedig mintegy 73%.   A DSL szélessávú hozzáférésben 45%-ban részesednek.

A szolgáltatásokból származó bevétel a magyar piacon 23%, a nettó értékesítés %-ban kifejezve.

Az elmúlt évben is az Ericsson legnagyobb partnere a T-Mobil Magyarország volt, ahol a teljes hálózatot szállítják, a Pannon-nál a 3G fejlesztésekben visznek szerepet, utóbbi 3G és HSPA hálózatának kizárólagos szállítója, a vállalat mobilhálozatának bővítésére vonatkozó megállapodás a telepítést, integrálást és a támogatási szolgáltatásokat foglalja magában.

A Magyar Telekomnál és a Vodafonnál VDSL2 fejlesztésekben, a kormányzati megrendelések terén pedig mikrohullámú hálózat építésében vett részt az Ericsson. A mobil szélessávról szólva elmondható; a HSPA 73%-át az Ericsson szállítja, ennek növekedése másfél éve töretlen.  A menedzselt megoldások terét tekintve;  a Pannonnál hálózat-üzemeltetési feladatok ellátásakor más gyártók berendezéseinek üzemeltetését is ellátják. Hasonló feladatokra más szolgáltatóknál is gondolnak.

Az Ericsson hazai piaci szállításainak részaránya:

GSM – 40%

WCDMA – 73%

EDA – 45%.

Az Ericsson régiós szerepet vállal Montenegróban és Macedoniában.  A 3G Ericsson telepítés Montenegróban is elindult. Macedoniában mobil szoftverek várnak eladásra.  A számhordozási szerződés itt is aktuális.

A tv eléréseket elérhetővé kell tenni nagyképernyőn, laptopon és mobil eszközökön, ezek konvergenciája van soron.

Idevágó jelentős esemény volt az elmúlt évben a Redback Networks és a Tandberg Television vállalat felvásárlása, a jövőbeni fejlesztések támogatására. Itt említendő Carl-Henric Svanberg elnök-vezérigazgató elmúlt áprilisi megnyilatkozása a televíziónak és a multimédiás alkalmazásoknak a távközlési hálózatok átalakulásában betöltött szerepéről. Az Ericsson kedvező pozícióban van ezen fejlemények teljeskörű kiaknázásához.

Új végfelhasználói élményt kell nyújtani, amelynek meghatározó eleme az interaktivitás, a kétirányúság, a személyhez kötődő televíziózás.  Ezzel növelhető a nézettségi idő, vallják az Ericssonnál.  IPTV-ben és mobiltv-ben meghatározó szerepet kíván betölteni az Ericsson. A meglévő 3D hálózatokon átvihetők a szoftveres megoldások.

El kell jönnie a HDTV megoldásoknak.  A jövő a Mobile Broadband Multicast System megoldásoké (MBMS).

2008 februárban jelentette be a cég saját U500-as mobilplatformját. A következő generációs architektúra háromprocesszoros megoldást és nagyteljesítményű multimédiás alrendszert tartalmaz, új multimédiás funkciókat és fejlett több-feladatos (multitasking) képességeket kínál.

Ugyancsak februárban mutatta be a cég a barcelonai Mobile World Congress rendezvényen világelső megoldását; mobil készülékeken demonstrálták azt az végponttól végpontig szóló telefonhívást, amely a Long-Term Evolution – System Architecture Evolution (LTE/SAE) technológiára épül.

A digitális műsorszórási tenderrel kapcsolatos fejleményeket az Ericsson a DVB-H-t készülékfejlesztéssel támogatja, pl. a Sony-Ericsson eszközökkel.   K+F  terén az összpontosítás célterülete a VoIP, a hardver- és szoftverfejlesztések, az Ericsson szerverplatform (ennek teljeskörű fejlesztését Budapesten végzik). További feladat; szerveralkalmazások, teszt-automatizálási fejlesztése,  hálózati architektúra továbbfejlesztése, az új átviteli technológiák kutatása.

2008. március 5-én az Ericsson bejelentette;   a Beijing Netcommal, a China Netcom egyik ágával kötött megállapodás alapján, az Ericsson a saját IMS-megoldásán alapuló Command Supporting System megoldást szállít a vállalat részére a Pekingi Olimpiai Játékokhoz.

http://www.ericsson.com/hu/press/eripress_2008_03_05_739.shtml

http://www.ericsson.com/

Harmat Lajos

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.