2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az internetes tevékenységek közül az online bankolás könnyíti meg leginkább az emberek életét

4 perc olvasás
<p align="left"><span class="inline left"><a href="/node/4031"><img class="image thumbnail" src="/files/images/bankkartyak(5).thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Bankkártyák" title="Bankkártyák" width="100" height="69" /></a></span></p><p>A Harris Interactive 2007-es felmérése, mely a Symantec megbízásából készült, azt állapította meg, hogy a felhasználók az online bankolást jelölték meg az elsõszámú internetes tevékenységként, amely megkönnyíti életüket. </p><p> 

bankkártyák

A Harris Interactive 2007-es felmérése, mely a Symantec megbízásából készült, azt állapította meg, hogy a felhasználók az online bankolást jelölték meg az elsõszámú internetes tevékenységként, amely megkönnyíti életüket.

 

bankkártyák

A Harris Interactive 2007-es felmérése, mely a Symantec megbízásából készült, azt állapította meg, hogy a felhasználók az online bankolást jelölték meg az elsõszámú internetes tevékenységként, amely megkönnyíti életüket.

 

A Harris felmérése szerint a válaszadók 86 százaléka szerint hetente mintegy öt órát takarítanak meg az online bankolással, és csaknem egyötödük (21 százalék) számára teljes egészében kiváltja a személyes bankba járást. 

A felmérés azt is megállapította, hogy a személyes információk biztonságát érintõ kérdésekben az ügyfelek elsõsorban a pénzintézetektõl (54 százalékban) és az olyan biztonsági szoftvereket gyártó vállalatoktól, mint a Symantec (29 százalékban) várnak segítséget és tanácsot. A Bank of America ügyfelei most már elérhetik a Norton megoldásokat, amelyek informálják õket, és könnyebbé teszik a banki tranzakciók biztonságának biztosítását.

?A felhasználók azért használják az internetet, hogy életük minden egyes napját könnyebbé tegyék, és ez a kutatás is azt mutatja, hogy az online bankolásnak nagyobb jelentõsége van, mint bármilyen más tevékenységnek az interneten" – mondta Vince Steckler, a Symantec senior elnökhelyettese. ?Az egyre növekvõ számú online tranzakciókkal párhuzamosan fontossá válik az is, hogy a felhasználók olyan átfogó biztonsági megoldással rendelkezzenek, mint a Norton Internet Security, hogy megóvhassák a pc-n tárolt értékes üzleti és személyes adataikat, valamint biztonsággal használhassák az online szolgáltatásokat."

?Mint élenjárók az online banki biztonságban, a felhasználók számára a lehetõ legbiztonságosabb szolgáltatást szeretnénk nyújtani" – mondta Lance Drummond, a Bank of America e-kereskedelemért felelõs igazgatója. ?Az általunk garantált magas fokozatú biztonsági szint mellett olyan eszközt is szeretnénk biztosítani a felhasználóknak, amely segít megóvni számítógépüket, így még nagyobb nyugalommal folytathatnak online tranzakciókat."

A Symantec 2007. április végén 572 fõ megkérdezésével Magyarországon is végzett kutatást végzett a magyar felhasználók online vásárlási és bankolási szokásairól a személyes adatok biztonságának témakörére fókuszálva. Bár hazánkban is egyre nõ azok száma, akik banki és egyéb pénzügyeiket az interneten bonyolítják, a magyar felhasználók még bizalmatlanabbak, mint az amerikaiak, a válaszadók 43%-a nyilatkozott úgy, használja az internetes bankolási lehetõségeket. Az e-banking elutasításának elsõdleges oka a bizalmatlanság, illetve a személyes adatokhoz való illetéktelen hozzáféréstõl való félelem, amely a válaszadók több mint 90 százalékára jellemzõ. Ezek mellett csak lényegesen kisebb arányban fordulnak elõ olyan indokok, amelyek a tapasztalatlanságot, illetve a lehetõségek hiányát jelölik meg az online bankolás mellõzésének magyarázataként. Pozitívumként a gyorsaságot, kényelmet, valamint a banki nyitva tartástól való függetlenséget jelölték meg az online bankolás hívei, csakúgy, mint az amerikai felhasználók. A válaszadók 30%-a egyáltalán nem használ semmilyen biztonsági megoldást. Mivel azonban mind a vírusvédelmet (95%), mind pedig a tûzfalas védelmet (86%) a megkérdezettek döntõ többsége használja, arra a következtetésre lehet jutni, hogy a válaszadók nem tudják egyértelmûen meghatározni, hogy mit foglal magába a ?biztonsági megoldás" kifejezés. Egyöntetû az a vélemény, hogy a biztonságról elsõsorban az oldal üzemeltetõjének kell gondoskodnia, a felhasználók saját felelõsségüket ezen a téren elhanyagolhatónak tartják.

A Norton Internet Security 2007 az alábbi funkciókat kínálja:

  • Automatikusan felderíti és blokkolja a vírusokat, kémprogramokat, férgeket.
  • A magas szintû phishing védelem blokkolja a csaló weboldalakat.
  • Az intelligens tûzfal segít a hackerek blokkolásában és a jogtalan információk továbbításának megállításában.
  • A betörésvédelem automatikusan védelmet nyújt az újonnan felfedezett sérülékenységekhez.
  • A hálózati védelem konfigurálja a biztonsági beállításokat az otthon illetve máshol történõ bejelentkezéskor.
  • A teljes rendszer szkennelés mélyrehatóan vizsgálódik, és eltávolítja a vírusokat, kémprogramokat és más fenyegetéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.