MKB Bank

A nyár vége az MKB Banknál is a befektetés-kezelés aktív idõszaka. Új kezdeményezésével, az MKB Hozamsulival Bankunk a több elemre épülõ befektetési portfólió kialakítását tûzte ki célul.

  MKB Bank

A nyár vége az MKB Banknál is a befektetés-kezelés aktív idõszaka. Új kezdeményezésével, az MKB Hozamsulival Bankunk a több elemre épülõ befektetési portfólió kialakítását tûzte ki célul.

?Augusztus 6-tól innovatív lehetõségekkel lépünk meglévõ és leendõ ügyfeleink elé. Az általunk kínált befektetési konstrukciók ötvözik a lekötött betétek, a befektetési alapok és a kötvények elõnyeit. Célunk az, hogy ügyfeleink olyan befektetési portfóliót építsenek, amely mind a várható hozam, mind a befektetési idõtáv szempontjából ideális számukra. Ehhez nyújtunk segítséget" – mondta Ákos Tamás, az MKB Bank ügyvezetõ igazgatója.

Az ügyfelek az MKB Banknál többféle módon fektethetik be pénzüket. Kiemelt ajánlatuk keretében , évi 16%-os (EBKM: 16,22%) betéti kamat is elérhetõ. Ez esetben a befektetett összeget 2 hónapos futamidejû standard lakossági forint lekötött betétben, meghatározott MKB tõkevédett forint befektetési alapban és MKB III. Kötvényben vagy megjelölt nyíltvégû befektetési alapokban helyezik el egyenlõ arányban. A minimálisan befektetendõ összeg 1 millió Ft.

A konzervatívabb ügyfeleknek szóló ajánlatukban javasolják, hogy ügyfeleink tõkéjüket 50-50 százalékban tõkevédett befektetési alapban, illetve lekötött betétben helyezzék el. Konstrukcióik lényege, hogy ha ügyfelük minimum 1 millió Ft összeget két egyenlõ részre osztva, egyidõben helyez el 2 hónapos futamidejû standard lakossági forint lekötött betétben és MKB forint tõkevédett befektetési alapban, évi 11% (EBKM: 11,15%) betéti kamatot biztosítanak a számára.

Aktuális tõkevédett forint befektetési alapjuk az MKB Hozam Expressz 2. Tõkevédett Származtatott Alap. Zárt végû befektetési alap, melynek különlegessége, hogy futamideje maximum 3 év, de rövidebb 1, illetve 2 év is lehet, ha az alap teljesítményének alakulása a meghatározott megfigyelési idõpontok bármelyikében ezt lehetõvé teszi. Amennyiben a  mögöttes 12 elemû részvénykosár teljesítménye az elsõ év végén legalább 20%, akkor már az elsõ év végén kifizetik a tõkét és a 20%-os hozamot. Amennyiben a mögöttes részvénykosár teljesítménye a második év végén 30%, akkor a második év végén fizetik ki a tõkét és a 30%-os hozamot (évi 14,02%). Egyébként, a 3-ik év végén, azaz a futamidõ lejáratakor a tényleges hozamot fizetik ki. Az alap évi 7,75%-os (EHM: 7,86%) diszkont árfolyam mellett jegyezhetõ. A befektetett tõke megóvását az alap befektetési politikája biztosítja, így az ügyfél a futamidõ végén a befektetett tõkéjéhez mindenképpen hozzájut.

Devizában megtakarító ügyfeleinkre is gondolnak, ezért az MKB Hozamsuliban kínált megtakarítási lehetõségeket euró alapon is életre hívták. A lekötött betéti részre évi 10% (EBKM: 10,14%) kamatot nyújtanak, amennyiben ügyfelük minimum 4000 eurót három egyenlõ részre osztva 2 hónapos futamidejû standard lakossági euró alapú lekötött betétben, megjelölt euró alapú tõkevédett befektetési alapban, illetve meghatározott BayernLB euró alapú befektetési alapokban helyezi el.

Konzervatívabb ügyfeleiknek, a befektetni kívánt összeg 50%-ának 2 hónapos futamidejû standard lakossági euró alapú lekötött betétben, másik 50%-ának euró alapú tõkevédett befektetési alapban történõ elhelyezése esetén, a lekötött betéti részre évi 7%-os betéti kamatot (EBKM: 7,10%) biztosítanak.

Az MKB Bank napokban indította útjára MKB Euro TOP 20 elnevezésû, zárt végû, tõkevédelmet biztosító, 2 éves futamidejû alapját. Az alap specialitását egy ?teljesítményorientált" szemlélet jellemzi, 20 meghatározott részvény teljesítményébõl részesedhetnek a befektetõk a 2 éves futamidõ végén. A 20 részvény közül a 10 legjobb részvény teljesítménye a végsõ hozamkalkulációba fix 20%-kal kerül figyelembevételre (évesítetten 9,53%), még akkor is ha ezen részvények árfolyama a futamidõ alatt csökkenne.

A többi részvény teljesítményét a tényleges értéken veszik figyelembe. A befektetett tõke megóvását az alap befektetési politikája biztosítja, így az ügyfél a futamidõ végén a befektetett tõkéjéhez mindenképpen hozzájut. Az MKB Euro TOP 20 alap évi 4%-os (EHM: 4,06%) diszkont árfolyam mellett jegyezhetõ.

Azon ügyfeleink részére kínálják konstrukcióinkat, akik aktívan szeretnék menedzselni pénzügyeiket, és tudatosan alakítják befektetéseiket. Az MKB Hozamsulija ebben kíván szerepet vállalni, megkönnyítve ügyfeleik döntését.

http://www.mkb.hu/

.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük