2024.június.17. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az MDF kaput nyitott mindenkinek

2 perc olvasás
<strong>  </strong><p><strong><span class="inline left"><a href="/node/12223"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mdf.jpg" border="0" alt="www.mdf.hu" title="www.mdf.hu" width="80" height="97" /></a><span style="width: 78px" class="caption"><strong><a href="http://www.mdf.hu/">www.mdf.hu</a> </strong></span></span>A</strong> Magyar Demokrata Fórum által kezdeményezett törvénymódosításnak köszönhetően minden állampolgárnak automatikusan fel kell ajánlani az ügyfélkapu kulcs használatát az okmányirodákban. </p><p> 

 

www.mdf.huwww.mdf.hu A Magyar Demokrata Fórum által kezdeményezett törvénymódosításnak köszönhetően minden állampolgárnak automatikusan fel kell ajánlani az ügyfélkapu kulcs használatát az okmányirodákban.

 

 

www.mdf.huwww.mdf.hu A Magyar Demokrata Fórum által kezdeményezett törvénymódosításnak köszönhetően minden állampolgárnak automatikusan fel kell ajánlani az ügyfélkapu kulcs használatát az okmányirodákban.

 

A konzervatív párt szerint az intézkedés a jövőben rengeteg időt és energiát spórol meg az embereknek. Az MDF vallja, hogy a mindennapok terheinek csökkentése érdekében ki kell használni a 21. század technikai lehetőségeit, a párt ezért harcolta ki tavaly, hogy bankkártyával is lehessen fizetni az APEH hivatalokban. Az MDF úgy látja: józanságra és szakmaiságra alapuló politikával ellenzékből is el lehet érni eredményeket.

Az Országgyűlés ellenszavazat nélkül fogadta el azt az MDF által kezdeményezett törvénymódosítást, melynek köszönhetően immáron minden állampolgárnak automatikusan felajánlják az ügyfélkapu kulcsot az okmányirodával való találkozáskor. Az intézkedés a jövőben rengeteg időt és energiát spórol meg az embereknek, hiszen gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az  ügyintézést.

A Magyar Demokrata Fórum szerint minden lehetséges eszközt meg kell ragadni az elektronikus ügyintézési rendszer megismertetése és elterjesztése érdekében, hiszen csakis így lehet az ügyfelek számára kényelmesebbé, a hivatal számára pedig hatékonyabbá és olcsóbbá tenni az ügyintézést. Az MDF vezető politikusai és Informatikai Kabinetjének tagjai – a törvénymódosítás elfogadása után – a mai napon kiváltják saját elektronikus ügyfélkapu kulcsukat.

Az MDF korszerű konzervatív pártként vallja, hogy a mindennapok terheinek csökkentése érdekében ki kell használni a 21. század technikai lehetőségeit, ezért harcoltuk ki a tavalyi év során, hogy az APEH hivatalokban – több órás sorban állások helyett – végre bankkártyával is ki lehessen egyenlíteni az adótartozásokat. Mindemellett javaslatunk alapján készül az egyéni elektronikus adónaptár is, mely ugyancsak jelentős előrelépés lesz az elektronikus ügyintézés területén.

A Magyar Demokrata Fórum úgy látja: józanságra és szakmaiságra alapuló politikával ellenzékből is lehet olyan sikereket elérni, melyek megkönnyítik az állampolgárok mindennapjait. Mi tudunk jobbat a reformkapkodás, a bársonyos semmittevés és az állandó elutasítás politikájánál.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.