2022.01.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az osztrák Focivonat Budapesten – különleges biztonsági intézkedések itthon az a futball eb ideje alatt

3 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/13327"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Taurus1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Taurus mozdony" title="Taurus mozdony" width="100" height="66" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Taurus mozdony</strong></span></span> <p>A MÁV-START Zrt. is készül a labdarúgó Európa-bajnokságra, az EB egyik hivatalos mozdonyával is meg lehetett ismerkedni Különleges intézkedések az EB ideje alatt a biztonság jegyében</p><p align="center">

 Taurus mozdonyTaurus mozdony

A MÁV-START Zrt. is készül a labdarúgó Európa-bajnokságra, az EB egyik hivatalos mozdonyával is meg lehetett ismerkedni Különleges intézkedések az EB ideje alatt a biztonság jegyében

 Taurus mozdonyTaurus mozdony

A MÁV-START Zrt. is készül a labdarúgó Európa-bajnokságra, az EB egyik hivatalos mozdonyával is meg lehetett ismerkedni Különleges intézkedések az EB ideje alatt a biztonság jegyében

Megkezdődött a visszaszámlálás a labdarúgó Európa-bajnokságra. Rövid ízelítőként május 25-én vasárnap a Vasúttörténeti Parkba (Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95.) mutatta be a MÁV-START Zrt. az EB egyik Taurus mozdonyát, amely az egyik rendező ország Ausztria jelképeit viseli. A különleges sportesemény tiszteletére az ÖBB osztrák vasút 17 darab Taurus mozdonyt „öltöztetett fel", mindegyik jármű a résztvevő országoknak megfelelő díszítést kapott, illetve egy mozdony az összes résztvevő és az EB jelképeit kapta.

A MÁV-START Zrt. is készül a labdarúgó Európa-bajnokságra!

A „futball ünnep" idején több helyszínre, átszállás nélkül kínál eljutási lehetőséget a MÁV-START Zrt. Közvetlen járat közlekedik többek között Innsbruckon át Zürichbe, az osztrák városba akár 8, míg a svájci végállomásra 12 óra alatt ér oda az éjszaka közlekedő vonat. Salzburgba napi három közvetlen vonat indul, a menetidő akár 6 óra. Budapest és Bécs között naponta több alkalommal közlekednek járatok, Győr és Wien Südbahnhof között pedig napi 10 pár EUREGIO vonat biztosít közvetlen kapcsolatot.

A labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt a hagyományos InterRail Ausztria és InterRail Svájc bérletek Euro08-Ausztria és Euro08-Svájc néven lesznek kaphatók.  A MÁV-START Zrt. a határpontig való eljutáshoz 50 százalékos kedvezményt biztosít a labdarúgó Európa-bajnokság idejére fent említett InterRail bérletekkel rendelkező utasok részére.

A Magyarországról Svájcba utazók speciális menettérti kedvezményt vehetnek igénybe, az 1 hónapos érvénytartamú menetjegyek a teljes árból a MÁV-START szakaszon 60 százalékos, az ÖBB, valamint az SBB szakaszon egyaránt 50 százalékos engedményt adnak. A „svájci speciálok" kedvezmény igénybevétele azon utasoknak a legkedvezőbb, akik csak egy-egy svájci rendezésű mérkőzésre látogatnak ki külföldre. A Sparschiene kedvező árú, kontingentált ajánlatai az EB idején is érvényesek lesznek.

A négy napig érvényes bécsi kirándulójegy a vasúti utazás mellett a bécsi tömegközlekedés igénybevételét is magában foglalja.

 http://www.mav-start.hu/

Különleges intézkedések a biztonság jegyében a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt.

A futball ünnep idejére a biztonsági intézkedések megkívánták, hogy visszaállításra kerüljön az Ausztriába történő belépésnél a határellenőrzés. Az intézkedés a vasúti közlekedést is érinti, a Hegyeshalomnál Ausztriába átlépő vonatokon visszaáll a schengeni övezethez történő csatlakozás előtti rendszer, vagyis ellenőrzik az okmányokat. A vonatok menetidején ez nem változtat, hiszen a korábbi gyakorlathoz hasonlóan az ellenőrzés a vonaton, útközben fog megtörténni. A jeles futball eseményre számos vonattal -így a MÁV-START-al is- érkező szurkolót és érdeklődőt vár majd Ausztria és Svájc, a nemzetközi vonatokon rendőri kísérettel találkozhatnak majd az utasok.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük