2022.01.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

CODA:Lépésváltás itthon is.

6 min read
<span class="inline left"><a href="/node/3597"><img class="image thumbnail" src="/files/images/coda.thumbnail_0.jpg" border="0" width="100" height="55" /></a></span>  <p>A CODA, a pénzügyi rendszerek specialistája, a pénzügyi, számviteli informatikai megoldások piacának jelentős képviselője. A cég piacvezető megoldásai, előremutató fejlesztései és egyedülálló ügyfélszolgálati rendszere miatt méltán vált e szegmens világ szinten mérvadó szereplőjévé. </p><p> 

 

A CODA, a pénzügyi rendszerek specialistája, a pénzügyi, számviteli informatikai megoldások piacának jelentős képviselője. A cég piacvezető megoldásai, előremutató fejlesztései és egyedülálló ügyfélszolgálati rendszere miatt méltán vált e szegmens világ szinten mérvadó szereplőjévé.

 

 

A CODA, a pénzügyi rendszerek specialistája, a pénzügyi, számviteli informatikai megoldások piacának jelentős képviselője. A cég piacvezető megoldásai, előremutató fejlesztései és egyedülálló ügyfélszolgálati rendszere miatt méltán vált e szegmens világ szinten mérvadó szereplőjévé.

 

A CODA megoldásait különböző ágazatokban a világon körülbelül 2600 közép- és nagyvállalat használja a költségek kézben tartására, a teljesítmény ösztönzésére, a jogszabályoknak való megfelelés biztosítására és a gyors reakcióképesség megőrzésére. A vállalat az értékesítési, szolgáltatási és támogatási tevékenységek könnyű, helyi elérhetősége érdekében széleskörű nemzetközi irodahálózatot tart fent, Magyarországra 2006 januárjában érkezett.

A CODA Hungary a 2008 május 22-én tartott Ügyfélnapján számolt be legújabb fejlesztéseiről és a vállalat életében történt legfontosabb változásokról.

Neon – A CODA történetének legjelentősebb termékfejlesztése

A CODA 2007 szeptemberében vezette be legnagyobb áttörést jelentő termékét, a Neon-t.

A közel 15 millió font költségvetésű NEON projekt a CODA eddigi legnagyobb és legjelentősebb termékfejlesztése, munkaórában számolva közel 300 emberévnyi munka eredménye. A Neon számos újfejlesztésű pénzügyi informatikai rendszert foglal magában. Magját a Financials v11.0 jelenti, amely böngésző alapú, nemzetközi szintű pénzügyi, számviteli szolgáltatásokat biztosít. Emellett tartalmaz egy webböngészőre tervezett, a Microsoft Office programcsomaggal kompatibilis beszerzési rendszert (Procurement), illetve egy számlaegyeztetési rendszert (Invoice Matching) is, amelyek bármely ERP- vagy pénzügyi rendszerrel integrálhatók. Új munkafolyamat-irányítási rendszere (Workflow) szabályozza a folyamatok működését a CODA termékeiben, az eszközgazdálkodási rendszer (Assets) pedig az eszközöket érintő jelentéskészítési, nyilvántartási, értékelési funkciókat tartalmazza, nemzetközi szintű képességekkel.

CODA 2go -az első salesforce.com platformra épülő on-demand pénzügyi rendszer

A CODA 2008 májusában jelentett be a CODA 2go, a világ első, salesforce.com Platform-as-a-Service típusú platformjára készült, on-demand pénzügyi megoldásának megjelenését. A CODA 2go valós idejű, globális on-demand pénzügyi rendszert kínál minden vállalat számára, mérettől függetlenül.

A vadonatúj fejlesztés a Salesforce CRM alkalmazásainak hatékony kiegészítése, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen gombnyomással létrehozzanak egy számlát, amely ezt követően automatikusan könyvelődik a vevői főkönyvbe.

A Vevői követelések szolgáltatás támogatja az order-to-cash folyamatait, beleértve a vevői számlák kiállítását, a készpénzkönyvelést és a készpénz-menedzsmentet. A felhasználók a Salesforce CRM alkalmazásban nyilvántartott eladási megbízásokból származó követeléseiket gyorsabban válthatják készpénzre, egyszerűbben kezelhetik ügyfélszámláikat és csökkenthetik a működéshez szükséges tőke nagyságát.

A CODA 2go ugyanazt a multifunkcionalitást (akár több országot vagy vállalatot érintő pénzügyi rendszerek kezelése) biztosítja, amely mára már a CODA név szinonimájává vált. A CODA 2go a CODA pénzügyi megoldásainak legfontosabb előnyeit nyújtja, beleértve a hatékonyságot, pontosságot és következetességet támogató egyszerűsített főkönyvet, illetve a piacon fellelhető legrugalmasabb számlatükröt, amely lehetővé teszi a költségek és bevételek számos szempont szerinti, egyszerű elemzését. Az alkalmazások önállóan, vagy egymással összekapcsoltan is használhatók, vagy bármilyen vezető számviteli rendszerrel integrálhatók.

AVIS budapesti szolgáltató központja is a CODA-t választotta

A CODA 2007 júliusában három éves licensz-szerződést írt alá az Avis Management Services Ltd-vel, pénzügyi menedzsmentet támogató szoftvereire és szolgáltatásaira vonatkozóan. Az AVIS Budapesten működteti pénzügyi szolgáltató központját, amelynek feladata az AVIS Europe EMEA régió-béli irodáiban folyó pénzügyi tranzakciók feldolgozása.

Az AVIS azért döntött az CODA mellett, mert jelentős tapasztalatai vannak a pán-európai szintű szoftveres projektekben, és ezáltal tisztában van a szolgáltató központok által felállított pénzügyi követelményrendszerrel. A CODA megoldásai révén automatizálhatták számlaegyeztetési folyamataikat, csökkentették a manuális munkafolyamatokból eredő hibák kockázatát, illetve – az egyes országok szabályozási rendszereinek figyelembe vételével – nagyobb hatékonyságot értek el a költségek menedzselésében.

Az Avis a Neon első hazai ügyfele, először egy béta tesztelési folyamat részeként próbálta ki a CODA megoldását, majd rövidesen elkezdte a rendszer végleges telepítését is. A Neon mellett megvásárolta a CODA 2control Manager licenszét, továbbá beszerezési folyamatokat menedzselő, számlaegyeztetési, számlázási és jelentéskészítési szoftvereket is beszerzett a CODA-tól.

AXA Szolgáltató Kft. – A CODA-val gyorsabbak és rugalmasabbak a pénzügyi, számviteli folyamatok

A CODA pénzügyi megoldásait választotta az AXA Szolgáltató Kft., amely 2007-től az ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Zrt.-vel együtt az AXA csoport tagja.

Az AXA Szolgáltató Kft.-vel kötött licensz-szerződés keretében a CODA szakemberei egy rugalmasabb, egységes pénzügyi nyilvántartási rendszert állítottak össze és implementáltak a Kft. számára. Az ELLA Bank üzemeltetéséért felelős szervezet a CODA megoldásával egy olyan integrált rendszerhez jutott hozzá, amely a webes szolgáltatásoknak köszönhetően felhasználóbarát kezelőfelületet biztosít, átláthatóbb menürendszerével könnyebben kezelhető, az általa kinyerhető kimutatások skálája sokkal szélesebb, így az új rendszer alkalmazásával – az egységesített adatbázisnak köszönhetően – sok idő és munkaerő kapacitás takarítható meg.

Unit 4 Agresso felvásárlás

A Unit 4 Agresso 2008 februárjában elfogadottnak minősítette a CODA plc felvásárlására tett vételi ajánlatát, amelyet leányvállalata, az Agresso Limited tett.

Azáltal, hogy a CODA egy sokkal nagyobb vállalat részévé vált, szert tehet növekedéséhez szükséges alapokra. Ezzel párhuzamosan a CODA is kulcsfontosságú szerepet tölt be a Unit 4 Agresso növekedési stratégiájában, hiszen a világ legfejlettebb számviteli szoftverének tartott Neon termék valódi áttörést hozott a piacon, és hasonló eredmények várhatók a nemrégiben megjelent, on-demand CODA 2go számviteli rendszertől is.

A CODA működése a korábbiaknak megfelelően folytatódik, kibővített nemzetközi háttérrel és piacokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük