2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Colstock helyett lézeres távmérő:Olcsóbb. gyorsabb és megbizható

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/14326"><img class="image thumbnail" src="/files/images/UAD_4681.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="79" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span>  <p>Legyen szó üzlethelyiségről vagy lakóingatlanról, az ingatlanszakembereknek hajszálpontos adatokra van szükségük az eladandó ingatlanokról. A Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérőnek köszönhetően a korábban mérőszalaggal végzett, nehézkes munkát felváltja a gyors és precíz mérés. A műszert az Otthon Centrum budapesti belvárosi irodája vette górcső alá.</p><p>

1.1. 

Legyen szó üzlethelyiségről vagy lakóingatlanról, az ingatlanszakembereknek hajszálpontos adatokra van szükségük az eladandó ingatlanokról. A Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérőnek köszönhetően a korábban mérőszalaggal végzett, nehézkes munkát felváltja a gyors és precíz mérés. A műszert az Otthon Centrum budapesti belvárosi irodája vette górcső alá.

1.1. 

Legyen szó üzlethelyiségről vagy lakóingatlanról, az ingatlanszakembereknek hajszálpontos adatokra van szükségük az eladandó ingatlanokról. A Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérőnek köszönhetően a korábban mérőszalaggal végzett, nehézkes munkát felváltja a gyors és precíz mérés. A műszert az Otthon Centrum budapesti belvárosi irodája vette górcső alá.

A távolságmérés, belmagasság- és területszámítás mindennapos feladat egy ingatlanszakember számára. A mérésre szánt időt és erőfeszítést azonban nemcsak a mérőműszer pontossága, hanem könnyű kezelhetősége is befolyásolja. A gyors ingatlanfelméréshez az Otthon Centrum Belváros megtalálta az ideális segítőtársat, a Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérőt.

2.2.„Bár az ingatlantulajdonosok sok esetben rendelkeznek az eladandó ingatlan alaprajzával, minden ingatlant, amelynek eladását vállaljuk, saját kezűleg is felmérjük, hogy saját adatbázisunk számára elkészítsük a pontos alaprajzot. Munkatársaimmal napi rendszerességgel járunk ingatlanfelmérésekre, amiben óriási segítséget nyújt a Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérő, hiszen az 50-es évek lakásleválasztásai miatt olykor előfordul, hogy még a tulajdoni lapon sem a pontos lakásméret szerepel. A DLE 50 nagyon pontos, gyors és könnyen kezelhető, össze sem tudom hasonlítani a mérőszalagos méréssel, hiszen itt tizedes jegyre pontosan jelenik meg a mért érték" – mondja Radó András, az Otthon Centrum Liszt Ferenc téri irodavezetője.

Mindössze 10 centiméteres hosszával a DLE 50 Professional a világ legkisebb lézeres távolságmérője, így zsebben is könnyen elfér. A mobiltelefon nagyságú lézeres távolságmérő 50 méterig ±1,5 milliméter pontosságú mérést biztosít kül- és beltéren, a lézertechnológiának köszönhetően pedig pillanatokon belül megjelenik az eredmény az LCD kijelzőn.

3.3.„Az alapterület mellett az ingatlan másik fontos paramétere a belmagasság, hiszen sok ember keresi a nagy belmagassággal rendelkező lakásokat, mások galériát szeretnének építeni vagy a fűtési költségek miatt aggódnak. Méréseink során az alapterület számítás mellett erre használtuk leggyakrabban a lézeres távolságmérőt, és a beépített memóriának köszönhetően a készülék gombnyomásra el is végzi az alapszámításokat, csökkentve így a papírmunkát. Használtuk a DLE 50 Professional lézeres távolságmérőt egy eladásra kínált pincehelyiségben is, ahol a kedvezőtlen fényviszonyok ellenére is jól látható volt a mért eredmény az LCD kijelzőn. Egy alkalommal egy olyan ügyféllel érkeztem egy eladásra kínált lakásba, aki a megvétel után átalakítaná majd az ingatlant. Ügyfelemmel a teljes lakás hosszát – akár több egybenyíló helyiségen keresztül végigmérve – könnyen ki tudtuk számolni, elképzelései szerint átalakítható -e  a lakás. Néhány vevőnk számára a benapozás is fontos szempont ingatlanvásárláskor, így egy kattintással meg tudjuk nézni, milyen széles az utca vagy milyen messze van a szemközti ház" – tette hozzá az ingatlanszakember.

4.4.A DLE 50 Professional használata nagyon egyszerű. Jelekkel ellátott gombok segítségével válthatunk a hosszúság-, terület-, térfogatmérési, vagy a közvetlen magasságmérési funkciók között. A kezdeti beállításban a lézeres távolságmérő a mérőműszer hátsó élétől mér, amit egyetlen gombnyomással megváltoztathatunk. Szűk sarkokban vagy falnyílásban a kihajtható 3 centiméteres ütközőcsap segíti a pontos munkát.

„Számomra olyan ez a Bosch lézeres távolságmérő, mint a GPS rendszer. Térképpel is eljutottunk korábban bárhová, ma pedig pillanatok alatt kisegít a világ bármelyik pontján a GPS. Korábban is tudtunk mérni colstokkal, de a DLE 50 Professional lézeres távolságmérőt kipróbálva azt állíthatom, hogy nem érdemes" – zárta le értékelését Radó András.

 

5.5. 6.6.
7.7. 8.8.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.