2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Corinna Milborn: Európa: az ostromlott erőd – A bevándorlás fekete könyve

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13106"><img class="image thumbnail" src="/files/images/borito1.thumbnail.jpg" border="0" alt="boritó" title="boritó" width="62" height="100" /></a></span> <p>Május 15-én volt a könyv magyarországi sajtóbemutatója, ahol a fordítóval Niedermüller Péterrel György Péter beszélgetett.</p><p>

 boritó

Május 15-én volt a könyv magyarországi sajtóbemutatója, ahol a fordítóval Niedermüller Péterrel György Péter beszélgetett.

 boritó

Május 15-én volt a könyv magyarországi sajtóbemutatója, ahol a fordítóval Niedermüller Péterrel György Péter beszélgetett.

A könyvbe belelapozva rájöttem, hogy az írónő egy olyan világot mutat be számunkra, amelyről mindeddig nem igazán tudtunk. Felkereste a migránsokat, akik nagyon nehéz körülmények között érkeztek Afrikából, és vállalják Európa városaiban az „észrevétlen létezés" nehézségeit, az alacsony béreket, a be nem jelentett munkahelyeket, a megaláztatásokat, mert „még ez is jobb" mint ami otthon várna rájuk.

2007. december 20-án Magyarország is a schengeni övezet teljes jogú tagjává vált. A hivatalos ünnepi beszédek hangsúlyozták: Magyarország lesz felelős az unió külső határainak őrzéséért. De kiktől is kell védeni ezeket a határokat? Például azoktól a bevándorlóktól, akik számára az egyetlen kiutat Európa jelenti. Igaz, itt semmi más nem vár rájuk, mint embertelen életkörülmények, elviselhetetlenül nehéz fizikai munka és hatósági zaklatás.
Corinna Milborn azokat a helyeket kereste fel, ahol a bevándorlással kapcsolatos problémák különös módon összesűrűsödnek: Németország és Ausztria nagyvárosait, a titkos marokkói menekülttáborokat, a spanyol nyomornegyedeket, a párizsi gettókat és London muzulmán negyedeit. Arra keresett választ: mi mozgatja ezeket az embereket. Ez a könyv híradás az európai társadalmak peremvidékein élők kétségbeejtő helyzetéről, aggodalomra ad okot, és felveti a nagy kérdést: hogyan tovább?

A megrendítő és meghökkentő történeteket Reiner Riedler fotográfus képei teszik még inkább megérthetővé.

boritó

Corinna Milborn:

Európa: az ostromlott erőd –

A bevándorlás fekete könyve

Kiadó: Alexandra

ISBN 978 963 370 606 0

Kemény kötés

Ajánlott ár: 2.999.-Ft

Leinhardt Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.