2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elfogadta a Budapesti Tervtanács a Mundo Városközpont terveit

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/14094"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mun1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Mundo Városközpont külső szimulációs képe" title="Mundo Városközpont külső szimulációs képe" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Mundo Városközpont külső szimulációs képe</strong></span></span>  <p>Az Echo Investment lengyel ingatlanberuházó 2008. június 12.-én  bemutatta a zuglói Mundo Városközpont terveit a Központi Építészeti - Műszaki Tervtanács előtt. A prezentáció során a városközpont funkcionalitása kapott fő hangsúlyt, a tervek arról tanúskodnak, hogy a külső és belső építészeti megoldások harmóniában vannak. A főként építészeti funkciókat hangsúlyozó 2007. novemberi tervtanácsi prezentáció óta a koncepció alapjaiban nem módosult, a ma bemutatott tervek részleteiben kidolgozottabbak lettek. </p><p>

mundo városközpont külső szimulációs képeMundo Városközpont külső szimulációs képe 

Az Echo Investment lengyel ingatlanberuházó 2008. június 12.-én  bemutatta a zuglói Mundo Városközpont terveit a Központi Építészeti – Műszaki Tervtanács előtt. A prezentáció során a városközpont funkcionalitása kapott fő hangsúlyt, a tervek arról tanúskodnak, hogy a külső és belső építészeti megoldások harmóniában vannak. A főként építészeti funkciókat hangsúlyozó 2007. novemberi tervtanácsi prezentáció óta a koncepció alapjaiban nem módosult, a ma bemutatott tervek részleteiben kidolgozottabbak lettek.

mundo városközpont külső szimulációs képeMundo Városközpont külső szimulációs képe 

Az Echo Investment lengyel ingatlanberuházó 2008. június 12.-én  bemutatta a zuglói Mundo Városközpont terveit a Központi Építészeti – Műszaki Tervtanács előtt. A prezentáció során a városközpont funkcionalitása kapott fő hangsúlyt, a tervek arról tanúskodnak, hogy a külső és belső építészeti megoldások harmóniában vannak. A főként építészeti funkciókat hangsúlyozó 2007. novemberi tervtanácsi prezentáció óta a koncepció alapjaiban nem módosult, a ma bemutatott tervek részleteiben kidolgozottabbak lettek.

2008. június 12-én a MOFO-BH Stúdió Kft. képviseletében Hartvig Lajos, vezető tervező ismertette a Bosnyák téri óriás-beruházás terveit a Központi Építészeti – Műszaki Tervtanács előtt. A Tervtanács hivatalos állásfoglalása értelmében a tanács a bemutatott tervek alapján javasolja az építési engedély megadását.

„Bár a Mundo Városközpont építése még nem kezdődött el, a mai tervprezentáció nagyon fontos mérföldkő a projektben. Úgy érzem, sikerült egy olyan tervet megalkotnunk, amely egyszerre tükrözi a város elképzeléseit és elvárásait, valamint üzleti célkitűzéseinket. Nagyon örülünk a Tervtanács egyhangú pozitív véleményének a Mundo Városközpont terveiről, és bízunk benne, hogy nagymértékben hozzájárulunk Zugló legnagyobb köztere, a Bosnyák tér megújításához – mondta Piotr Gromniak, az Echo Investment igazgatótanácsának tagja a Tervtanács ülése után.

mundo városközpont belső szimulációs képeMundo Városközpont belső szimulációs képe„Nagyon intenzív időszak áll mögöttünk, hiszen a mostani tervtanácsi prezentációt hosszú hetek alapos egyeztetése előzte meg lengyel építész kollégáimmal, hogy kialakítsuk a Mundo Városközpont végleges arculatát. Nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy a Bosnyák teret egy élhető és látványos közösségi térré varázsoljuk Zugló és a környező kerületek lakosai számára" – emelte ki Hartvig Lajos.

Az Echo Investment 2006 júniusában vásárolta meg a zuglói önkormányzattól a budapesti Bosnyák tér közelében található 6,8 hektáros területet, ahol egy közösségi térként szolgáló városközpontot kíván építeni Zugló és a környező kerületek lakosainak. A Mundo (jelentése világ) névválasztás azt a megközelítést erősíti, hogy Zugló közepén felépüljön egy univerzum, amely kellemes találkozási helyévé válik az odalátogatóknak. A 40 milliárd forint összértékű beruházás a tervek szerint 65.000 négyzetméter alapterületű kereskedelmi egységet és 30.000 négyzetméter iroda részt foglal majd magában. A bevásárlóközpont 2.000 (köztük 400 P+R), az irodakomplexum pedig 500 parkolóhelyet biztosít majd. A beruházó nagy hangsúlyt fektet a városközpontot környező utcák fejlesztésére is, hogy a környéken várhatóan megnövekedő forgalommal együtt kedvező közlekedési feltételeket biztosítson a központba érkezők számára. A Mundo Városközpont építése 2009 tavaszán kezdődik, első fázisának átadása 2011 második félévében várható. Az Echo Investment a Mundo Városközpont bérbeadásával a Cushman & Wakefield ingatlan tanácsadót bízta meg. A fő kivitelező kiválasztását célzó tendert várhatóan 2008 őszén írják ki.

Az Echo Investment Lengyelország egyik legnagyobb ingatlanberuházó és -fejlesztő vállalata. Az Echo Investment által kivitelezett beruházások az ingatlanpiac négy alapvető szegmenséhez sorolhatók: lakóparkok, kereskedelmi és szórakoztató központok, irodaházak és szállodák.

Az Echo Investmentet 1996 óta jegyzik a Varsói Értéktőzsdén. A vállalat eddig 28 lengyel városban összesen 79 projektet valósított meg, amelyben összesen 650,000 négyzetmétert épített.

A vállalat a 2008 – 2014 közötti időszakban további 46 projekt megvalósítását tervezi, és az ez idő alatt eladásra és kiadásra kínált beruházások alapterülete várhatóan meghaladja majd az 1,1 millió négyzetmétert.

A vállalat stratégiai céljai: az ingatlanpiac négy szegmenséhez tartozó tevékenységének folyamatos fejlesztése, a vállalat lengyelországi ingatlanpiaci pozíciójának erősítése, valamint közép- és kelet-európai országokban történő beruházások megvalósítása. A vállalat nemrégiben megvalósított beruházásai: földvásárlás két lakóingatlan projekthez Lodzban és Wroclavban; lodzi, katowicei, gdanski és krakkói irodaházak építése; bevásárlóközpontok átadása a lengyelországi Kaliszban, Koszalinben és a romániai Brassóban.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.