2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EU források hazai KKV-knak, olasz megközelítésben

6 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/13601"><img class="image thumbnail" src="/files/images/1kep.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="http://www.bancopopolare.hu/" title="http://www.bancopopolare.hu/" width="100" height="98" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.bancopopolare.hu/">http://www.bancopopolare.hu/</a> </strong></span></span><p><strong>2008. május 29-én Budapesten</strong> került megrendezésre az Olasz Kultúrintézetben az "<em>Európai források szeminárium:  Közvetlen támogatások mikro-, kis- és középvállalkozásoknak" </em> című rendezvény az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE), a Magyarország Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK), és a Banco Popolare Hungary szervezésében. </p><p>

 http://www.bancopopolare.hu/http://www.bancopopolare.hu/

2008. május 29-én Budapesten került megrendezésre az Olasz Kultúrintézetben az "Európai források szeminárium:  Közvetlen támogatások mikro-, kis- és középvállalkozásoknak"  című rendezvény az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE), a Magyarország Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK), és a Banco Popolare Hungary szervezésében.

 http://www.bancopopolare.hu/http://www.bancopopolare.hu/

2008. május 29-én Budapesten került megrendezésre az Olasz Kultúrintézetben az "Európai források szeminárium:  Közvetlen támogatások mikro-, kis- és középvállalkozásoknak"  című rendezvény az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE), a Magyarország Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK), és a Banco Popolare Hungary szervezésében.

A rendezvényen közel ötvenen vettek részt;  budapesti és vidéki kis- és középvállalkozásokat tömörítő érdekképviseleti szervek, illetve magyar és olasz tulajdonban lévő kis- és középvállalkozások.

A budapesti Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója, Alessio Ponz del Leon Pisani  bevezető szavai után, Alessandro Stricca a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke szólt a megjelentekhez, akik bepillantást nyerhettek az európai források rendszerébe, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásoknak és  a mikrovállalkozásoknak nyújtott lehetőségekre.

Az előadók között volt Gáspár Bence,  a Mag Zrt. kommunikációs főigazgatója, előadásának középpontjában az aktuális és a 2008-ban elérhető GOP-pályázatok szerepeltek.  Részletesen elemezte a Mag Zrt. struktúrájában az előző ciklushoz képest végrehajtott változásokat és az új szolgáltatásokat, melyek egységesen egy új felhasználóbarát hozzáállást tükröznek. 

A MOKK Sportello Europa info-pontjának referense,  Barna Zsuzsanna,  és az ICE Strukturális Alapok Desk-jének felelőse szólt a Sportello Europa-ról,  Konja Zsófia  előadásában pedig bemutatta az ICE "Strukturális Alapk Desk"-jét, infopontját,  mindketten kiemelték a két intézmény közötti együttműködés jelentőségét.

Ismertetésre került Dr. Michele Scataglini  olasz nyelvű útmutatója, mely az Apri Consulting Kft.,  az ICE és a MOKK együttműködésében készült,  a kiadvány kifejezetten a KKV-at célozza.  A szerző az európai források szakértője.

Végül Pintér Szabolcs, a Banco Popolare Hungary kereskedelmi igazgatója ecsetelte a Bank Nemzetközi Desk-jének előnyeit,  a külföldi ügyfelek számára nyújtott személyre szabott szolgáltatásait.

Az olasz Banco Popolare bankcsoport önmagát megfogalmazva azt mondja;  140 év tapasztalatával több mint 3 millió ügyfélnek biztosít stabil pénzügyi partnerséget Európa-szerte  2.200 fiókból álló hálózatában. A magyar piacra a Banco Popolare Hungary  2007 májusában lépett, amikor felvásárolta a magyar IC Bankot.

A magyar bank vezetése; 

Riedlné dr. Montvai Zsuzsanna vezérigazgató-helyettes,

Fausto Pertlato, elnök-vezérigazgató,

dr.Raskó György, igazgatósági tag.

A Banco Popolare Bankcsoportnál vallják, a magyarországi felvásárlással stabil és fenntartható értékeket kívánnak teremteni Magyarországon a meglévő ügyfelek és az egész magyar lakosság számára,  a magyar piacon jelentkező új, 170 fős pénzintézet nemzetközi háttérrel kínál ügyfeleinek számos terméket és szolgáltatást.

A 100%-os tulajdonos olasz bankcsoport Olaszország harmadik legnagyobb bankjaként működik, s Itáliában több mint 21 ezer alkalmazottat foglalkoztat.  Az anyabank több mint százezer részvényessel rendelkezik, melyek egyenlő szavazati arányban szavaznak. Ez szavatolja, hogy ne alakuljanak ki hatalmi érdekcsoportok a bank irányításában.

A bankcsoport komoly terjeszkedési szándékát mutatják a térségben eszközölt felvásárlásai, melyek során létrejött a Banco Popolare Croatia,  a Banco Popolare Ceska republika  és a Banco Popolare Hungary Zrt.

Az igazgató rámutatott, bankjuk ereje a kisbankokra jellemző otthonos, barátságos, személyre szabott, rugalmas ügykezelésben és a piaci igényekre adott gyors reakcióban, megoldásokban rejlik, szemben a nagybankok sztandardizált megoldásaival.  Vállalati kultúúrájuk központjában az ember áll, meghallgatják ügyfeleik valódi igényeit és személyre szabott megoldásokat kínálnak.  Hisznek a kölcsönös bizalomban, mind az ügyfelek, mind a munkatársak vonatkozásában.  Fiatal, magyar menedzser csapattal dolgoznak, akik különböző banki környezetekből érkeztek, az ő tapasztalataikat ötvözik a vállalati kultúrába.  A bankon belüli kapcsolatok nem hierarchikusak, hanem a tehetség és a személyes kompetenciák alakítják. 

A Banco Popolare olasz cégként is alapvetően magyar bankként kíván működni, a magyar társadalom számára teremteni tartós értéket ügyfélközpontúsággal, hatékonysággal, átláthatósággal és innovációval.

Jelenleg 10 fiókból áll magyar hálózatuk, ezt kívánják néhány éven belül 20-25 fiókból álló országos hálózattá bvíteni.   Az univerzális kereskedelmi bankként működő Banco Popolare Hungary a lakosságot, a KKV-kat és a nagyvállalatokat egyaránt várja szélesedő termékskálájával.

A tulajdonos elhivatottságát jelzi, hogy a magyarországi felvásárlás óta két alkalommal is alaptőkét emelt, összesen30 millió euró összegben. Az anyacég további 15 millió eurós alárendelt kölcsöntőkét nyújtott a Banco popolare Hungary számára.

A nyújtott banki szolgáltatások:

-bankszámla vezetése forint és deviza alapon, Internet banking és HomeBank,

-bankkártya:  Banco popolare Hungary Master Card Standard (forint alapú), ingyenes, külföldön érvényes utazási  baleset-biztosítással,  sms értesítés a tranzakciókról,

-betéti termékek, betéti akciók,

-hitel termékek:  gyorskölcsönök, lakáshitelek jelzálogfedezettel,  adósságkiváltó jelzáloghitelek, szabad felhasználású jelzáloghitelek.

Külön, kiemelt figyelem a KKV-kra:

-számlavezetés:  napi 24 órás lehetőség tranzakciókra, várakozási idő nélkül,

-hitelek:   hosszú távú segítségre törekednek, testre szabottan.

Vállalati ügyfeleknek:  szokványos és egyedi konstrukciók.

-bankszámla szolgáltatások:  forint- és deviza-számla vezetés szolgáltatásokkal, kártyákkal. Vállalati ügyfelek munkavállalói részére, a Lakossági Üzletággal együttműködve, teljes körű lakossági szolgáltatást tartalmazó, egyedi számlavezetési csomagot ajánlanak,

-betéti termékek:  forint és deviza alapú, néhány napos lekötéstől 12 hónapos időtartamig, kedvező kamatokkal, a futamidő figyelembe vételével. Összegtől függően egyedi kamat állapítható meg,

-treasury szolgáltatások:   egyedi azonnali árfolyam,  határidős devizaügyletek,  egyedi betétek,  piaci konzultáció, piaci kockázatkezeléssel kapcsolatos tanácsadás.

Vállalati hitelek:

Rövidlejáratú finanszírozási igények esetén:   folyószámlahitel,  eseti- vagy rulirozó forgóeszközhitel,  vevői-, ill. szállító finanszírozási konstrukciók,  kereskedelem-finanszírozás (pl. akkreditív),  többcélú hitelkeret,  maximált limitösszegen belüli hitelkeret (az egyes ügylettípusok között szabad átjárhatóságot biztosít, akár treasuryügyletek fedezetének biztosítására is lehetőséget nyújt).

Közép- és hosszú lejáratú finanszírozási igények esetén:   

beruházási, fejlesztési hitelek, 

-speciális igényekhez igazodó részletes hitelezési feltételek kialakítása a konkrét ügylet üzleti terveinek elemzését követően, a saját vagyon és a várható cash-flow figyelembevételével,

-támogatott, refinanszírozott hitelkonstrukciók igénybevételi lehetősége pl. a Sikeres Magyarországért hitelprogram keretében,

-tartós forgóeszköz hitel,   egyéb kockázatvállalási termékek,  garancia keretek, eseti garanciák, fizetési-, előlegfizetési, teljesítési, jólteljesítési, ajánlattételi,  szavatossági, VAM garanciák.

Egyéb kockázatvállalási termékek:   garancia keretek, eseti garanciák, fizetési-, előlegfizetési, teljesítési, jólteljesítési, ajánlattételi,  szavatossági, VAM garanciák.

http://www.bancopopolare.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük