2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyógyszeripar: A Boehringer Ingelheim 2007-ben is az iparági átlag felett teljesített

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12748"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gysz.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="30" /></a></span> <p>A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár 2007-ben is folytatta sikeres működését: növekedési üteme immár nyolcadik éve folyamatosan a gyógyszeripari átlag felett van. </p><p> 

 gysz.thumbnail

A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár 2007-ben is folytatta sikeres működését: növekedési üteme immár nyolcadik éve folyamatosan a gyógyszeripari átlag felett van.

 

 gysz.thumbnail

A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár 2007-ben is folytatta sikeres működését: növekedési üteme immár nyolcadik éve folyamatosan a gyógyszeripari átlag felett van.

 

Ahogy azt a társaság az éves eredményeit bemutató sajtótájékoztatón közzétette, az euróban számított forgalom 3,6%-kal nőtt (ez helyi valutákban számolva 8,8%-os növekedés) és megközelítette 11 milliárd eurót (2006-ban a forgalom 10,5 milliárd euró volt). Az üzleti eredmény 2,1 milliárd euró volt, amely – hasonlóan az EBIT mutatóhoz – megfelel az előző évi szintnek, így az üzleti tevékenység profitrátája (a nettó értékesítés és az üzleti eredmény hányadosa) 19,2%. Az adózás utáni eredmény igen kedvezően alakult, 1,8 milliárd euró volt, amely az előző évi eredményhez képest 4,8%-os növekedést jelent. Az alkalmazottak száma – a teljes nemzetközi szervezetet tekintve – 3,6%-kal, közel 1.400 fővel nőtt, és 2007 végén 39.800 volt. 2008-ra a Boehringer Ingelheim újra magas egyszámjegyű növekedést vár helyi valutákban számolva, és a tervek szerint ismét az iparági átlag felett teljesítenek.

Dr. Alessandro Banchi, a Boehringer Ingelheim igazgatóságának elnöke és egyben a Pharma Marketing and Sales területért felelős igazgatósági divízió vezetője elmondta: „A 2007-es évre megint úgy tekinthetünk vissza, mint a Boehringer Ingelheim egy sikeres évére. A termékeink az emberek javát szolgálják, termékfejlesztésünknek a legjobb feltételeket biztosítjuk, és a munkatársaink kiválóan motiváltak."

2007-ben a Boehringer Ingelheim tovább erősítette piaci részesedését: a társaság a közel 2%-os részesedésével a 15. legnagyobb a nemzetközi gyógyszergyártó cégek között.

2007-ben a társaság vényköteles gyógyszerei továbbra is nagy elfogadottságnak örvendenek, amely jelentős erősödést eredményeztek az adott piacokon. A legnagyobb értékesítési növekedést a krónikus obstruktív tüdőbetegségek (COPD) vezető gyógyszere érte el: a helyi valutákban számolt 35%-os növekedéssel csaknem 1,8 milliárd euró bevételt köszönhet a terméknek a társaság. A vállalat másik készítménye, amely egy különösen hatékony és jól tolerálható angiotensin receptor blokkoló (ARB), 1,123 millió euró nettó értékesítést ért el, amely 23%-os növekedést jelent helyi valutában számolva. Emellett a Parkinson kór tüneti kezelésére, valamint a közepestől a súlyos mértékig terjedő nyugtalan láb szindróma (RLS) kezelésére szolgáló készítmény 644 millió euró árbevételt ért el, amely 26%-os növekedést jelent a helyi valutában számolva. A másodlagos stroke prevenció kezelésére szolgáló készítmény 278 millió eurós csúcsbevételt ért el, amely 32%-os növekedést jelent helyi valutában számolva.

A legfontosabb működési terület, a humán gyógyszergyártás (vényköteles termékeket tekintve) eredményezte a Boehringer Ingelheim árbevételének 79%-át, több mint 8,6 milliárd eurót, míg a vény  nélkül kapható készítmények forgalma euróban számolva 7,2 % növekedéssel 1.14 millió eurót tett ki.

A gyógyszeripari felhasználók felé történt értékesítés elérte a 739 millió eurót, amely az előző évi értékhez képest 8,6%-os visszaesést jelent euróban számolva.

A Boehringer Ingelheim stratégiai üzletágainak egyike az állategészségügyi készítmények területe, amely üzletágban a vállalat 408 millió euró árbevételt ért el. Különösen a sertésoltóanyagok terén volt kiemelkedő a növekedés. A Boehringer Ingelheim jó úton halad afelé, hogy nemzetközi szinten a sertésoltóanyagok terén piacvezetővé váljon.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.