2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Idén március 1–4. között rendezi a Hungexpo a Budapesti Vásárközpontban a 41. Utazás kiállítást

5 perc olvasás

heviz.jpgAz esemény fókuszában az aktív kikapcsolódás áll. A kiállítás díszvendége Marokkó, belföldi díszvendége pedig Hévíz lesz. (lásd: http://euroastra.blog.hu/2018/02/25/utazas_339)

 

A hévízi vendégforgalom rekordot döntött: 1.200.000 vendégéjszaka 2017-ben.

Az évek óta tartó pozitív trendek hátterében a belföldi kereslet dinamikus növekedése, a német piacok stabilizálódása, a közép-európai érdeklődés erősödése, valamint a 2017. évben az orosz és ukrán piac visszatérése áll.

 

Az első gondolat, ami Hévíz kapcsán a vendégek eszébe jut, az a világ legnagyobb természetes gyógytava. A Hévízi-tó köré igazi egészség és wellness birodalom épült az elmúlt 220 évben. A fürdővárosban minden megtalálható a tradicionális gyógyászati kezelésektől a legmodernebb szépészeti és wellness technikákig, amik segítik megőrizni vagy visszanyerni a vendégek mozgékonyságát, fittségét, fiatalságát.

 

A siker receptjének 3 hozzávalója Hévízen:

– Minőség minden szinten

– Folyamatos fejlesztések és megújulás

– Városi szintű közös célok

 

Minőség minden szinten

A magánszállás kiadók minőségfejlesztési pályázatát 3 éve hívta életre Hévíz. Az elmúlt 2 pályázati évben közel 200 sikeres pályázat valósult meg, amelyek keretében a házigazdák az általuk befizetett IFA összegének felét visszaforgathatták a vendégek kényelmének növelésére (pl.: WiFi, légkondicionáló, szauna, kerti bútor). A fejlesztések 20% feletti forgalomnövekedést eredményeznek évről évre a magánszállásoknál.

Hotel kategóriában is a minőségre helyezik a hangsúlyt, így egymást érik a HotelStars minősítések és számos hotel büszkélkedhet „Magyar Turizmus Minőségi Díjjal”, TÜV minősítéssel, a Tripadvisor.com minősítésével, 9,5 pont feletti vendégértékeléssel a legnagyobb hazai és nemzetközi szállásközvetítő portálokon és természetesen hálás törzsvendégkörrel.

A Hungarikum díjjal kitüntetett Hévízgyógyfürdő rangos nemzetközi elismerésben is részesült 2017-ban. Az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa MED minőségbiztosítási védjegyét vehette át a Tófürdő, ami igazolja a minőség iránti elhivatottságukat.

 

Folyamatos fejlesztések és megújulás

Aki Hévízen járt az elmúlt hónapokban, egész biztosan észrevette, hogy a város főutcája teljes átépítésen megy keresztül. A munkákat várhatóan június elejére fejezik be, így a nyári szezonra már teljesen új útfelület, járda és zöld felületek várják a vendégeket. Ez azonban csak az első lépése a fejlesztéseknek Hévízen. Mint azt Papp Gábor polgármester úrtól megtudtuk, mozgalmas időszak elé néz a fürdőváros. A fejlesztések folytatódnak az autóbusz pályaudvar átalakításával, a termelői piac modernizálásával, a nagyparkoló és a Deák tér megújításával, látogató központ kialakítással, számos sport turisztikai projekttel (pl. sportpályák, sport hotel) valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztésével. Mindemellett zavartalanul fogadja vendégeit az idei évben is Hévíz!

 

Városi szintű közös célok

Hévízen szoros együttműködés zajlik az önkormányzati, a vállalkozó és a civil szféra között annak érdekében, hogy a megvalósuló fejlesztések egymás erősítsék. Ennek keretében közösen kerülnek kijelölésre a fejlesztési irányok, valamint az új megszólítandó célpiacok.

A minőségi szolgáltatásokhoz kiemelkedő színvonalú szakmai munka is társul, ami országos szinten is elismerésben részesült. A város turisztikai marketing szervezete, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. gyémánt díjat kapott tevékenységéért a Magyar Marketing Szövetség pályázatán, ami szintén alátámasztja a desztinációs szinten zajló összefogás és együttgondolkodás fontosságát.

Az eredmények igazolják a hévíziek minőségbe és fejlesztésbe fektetett energiáit és új lendületet adnak a megkezdett munka folytatásához.

 

Ismerje meg Ön is személyesen a hévízi szolgáltatókat az Utazás Kiállításon!

A városi standon a következő hotelek várják az érdeklődőket:

 • Aquamarin Hotel ***
 • Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz ****superior
 • Danubius Hotels Hévíz ****superior
 • Hévízgyógyfürdő és Hotel Spa Hévíz ****
 • Hotel Európa fit ****superior
 • Hotel Palace **** Hévíz
 • Hunguest Hotels Hévíz *** superior
 • Kolping Hotel Spa & Family Resort ****
 • Lotus Therme Hotel & Spa *****
 • NaturMed Hotel Carbona ****superior

 

Belföldi díszvendégként Hévíz helyi termék kóstolóval, kosztümös fotó ponttal, koktélokkal, kincskereső játékkal és akciós szállás ajánlatokkal várja az érdeklődőket. Kóstoljon bele a hévízi élményekbe az Utazás Kiállításon és nyerjen hévízi wellness hétvégéket vagy egy családi (2 felnőtt és 2 gyermek részére szóló) hőlégballon repülést!

 

 1. március 1-4.

Utazás 2018

Hungexpo Budapesti Vásárközpont

 

http://utazas.hungexpo.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.