2023.március.25. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ismét Szent Arnold nap: A sörkultúra napja

5 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/13979"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Szent%20Arnold%20081.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span>Június 15-én vasárnap, 14 órától éjfélig, sörkóstolással, sörtörténelmi bemutatóval, látványos kiállításokkal és jazz koncerttel ünnepelhetjük Szent Arnold napját a budai Vár Gótikus udvarán. Az eseményre a helyszínen válthatnak belépőt a 18 év feletti érdeklődők<em>.</em></p><p>

 szent%20arnold%20081.thumbnailJúnius 15-én vasárnap, 14 órától éjfélig, sörkóstolással, sörtörténelmi bemutatóval, látványos kiállításokkal és jazz koncerttel ünnepelhetjük Szent Arnold napját a budai Vár Gótikus udvarán. Az eseményre a helyszínen válthatnak belépőt a 18 év feletti érdeklődők.

 szent%20arnold%20081.thumbnailJúnius 15-én vasárnap, 14 órától éjfélig, sörkóstolással, sörtörténelmi bemutatóval, látványos kiállításokkal és jazz koncerttel ünnepelhetjük Szent Arnold napját a budai Vár Gótikus udvarán. Az eseményre a helyszínen válthatnak belépőt a 18 év feletti érdeklődők.

A sör az emberiség legelterjedtebb szeszes üdítője, több ezer éves történelemmel, egyedülálló hagyománnyal, amivel minden sörbarátnak érdemes megismerkednie Szent Arnold napján.

szent%20arnold%20208.thumbnailMúlt évben rendezték meg először a sörkultúra napját,  fergeteges sikerrel, ezért úgy döntöttek a szervezők, hogy idén is kijelölik azt a napot amikor tiszteleghetünk a kiváló minőségű nedűk előtt. Tavaly nagyon sokan éltek az alkalommal és kihasználták a szép időt az ünneplésre, a sörfogyasztásra. A speciális sörök speciális hangulatot teremtettek. Aki egy jó estét szeretne sörözéssel tölteni, illetve nem csak inni, hanem élvezni is akarja a habos nedű zamatát, annak megéri kilátogatni a budai Várba, ahol a prémium sörök készítői felfedik titkaikat. Elmondanak mindent, amit több évtizedes munka árán tanultak meg a jó sörről.

Szent Arnold itala

szent%20arnold%20215.thumbnailA legenda szerint Szent Arnold szerzetes hívta fel a városlakók figyelmét a pestis járvány idején arra, hogy jobb, ha a szennyezett víz helyett sört fogyasztanak. A szerzetes jól tudta ugyanis, hogy a főzött sör nem terjesztette a kórt, így amikor az emberek elkezdték inni az általa felszentelt sört, a járvány megszűnt. Manapság ilyen veszély nem fenyeget minket, mégis sokan isznak víz helyett inkább sört: az emberiség csodálata és vágya e habos ital után azóta is töretlen.

Milyen az igazán jó sör?

a rendezvény helyszine - klikk a képre!A rendezvény helyszine – klikk a képre!Ma már különböző fajtájú és árkategóriájú söröket találhatunk a polcokon, ezért könnyű elveszni a „sörök világában", és nehéz felismerni az igazán jó söröket.  Nagyon kevesen vannak, akik tudják, milyen a kiváló minőségű sör.

Június 15-én a Budai várban elárulják, hogyan lehet megkülönböztetni a nagyszerű sört az átlagostól, hogyan kell fogyasztani, tárolni, és miről árulkodik a habja. Kiderül, milyen íz, milyen illat alapján válogassuk meg a söröket, hiszen ennek az italnak, ahogyan a bornak is, van bukéja. Fajtától függően, a komlósság (illatos, gyógyfüves, keserű), a malátaság (édes, szárazabb, fűszeresebb, kávészerű, pörkölt) a gyümölcsösség hangsúlyai változnak fajtától függően.

animglas1 0Azok, akik a prémium sörök egyedülálló ízharmóniájával szeretnének megismerkedni, és céljuk, hogy értő sörfogyasztók legyenek; vagy azok, akik úgy gondolják, hogy csak egy szép meleg nyári napot szeretnének eltölteni egy pohár kiváló minőségű, hűsítő itallal a kezükben, menjenek el a Várba június 15-én, és áldozzanak egy pohár sörrel Szent Arnoldnak.            

http://www.sorlap.hu/index.php?topicid=erdekes&cikkid=20040307_01

Szent Arnold Nap 2008.

A sörkultúra napja

PPOGRAM

Időpontja: 2008. június 15., 14.00-24.00 óráig

Helyszíne: Budai Vár, Budapesti Történeti Múzeum Gótikus Udvar. Nyitott, belépőjegyes rendezvény (belépés csak 18 év felett)

animglas1 02008-ban immár másodszor kerül megrendezésre a kultúrált sörfogyasztást népszerűsítő, a sör történelmét, készítésének, kóstolásának, helyes csapolásának módját bemutató, a sörkultúra szerelmeseit egybegyűjtő rendezvény, amely nem egy a számos sörfesztivál közül, hanem „A" Sörkultúra napja.

Program:

 

  • Plakátkiállítás a sör történetéről, a gyártás folyamatáról és a Szent Arnold legendáról.
  • „Sörélmények" – Fotókiállítás
  • Pódiumbeszélgetés a sörről.

Sörmesterek, sörbarátok, sörfőzők beszélgetnek a sörről, a sörhöz fűződő viszonyukról, sörrel kapcsolatos történetekről.

  • A „Sörkultúra Bajnoka" vetélkedő

animglas1 0Minden vendég a belépőjegye mellé egy tíz, sörhöz kapcsolódó kérdésből álló tesztlapot kap. A tesztlapon található kérdések megválaszolásában segít az a négy állomás, amelyeket a rendezvény helyszínén találhatnak meg az érdeklődők.

Az egyik állomáson a sör összetételéről, a másodikon a sörkóstolásról, a harmadikon a gyártásról, a negyediken a csapolásról hallhatnak, sőt a gyakorlatban is ki lehet próbálni az egyes folyamatokat. Aki mind a négy próbatételen részt vesz, az biztosan meg tudja válaszolni mind a 10 kérdést, és így a helyszínen a sörkultúra bajnokává avatják. Erről oklevelet kap.

  • Jazz koncert- Berki Tamás Band
  • Kiss Ádám – stand-up comedy

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.