2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kastélykoncertek Eszterháza 2008 – júliustól szeptemberig! (A teljes évad műsorával)

16 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14865"><img class="image thumbnail" src="/files/images/fertődkastely0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="71" /></a></span> <p>Jó muzsikáért már Mária Terézia is Eszterházára utazott... Igaz, az uralkodó leginkább operáért érkezett Bécsből Esterházy „Fényes" Miklós herceg kastélyába. Számára a garancia, hogy tökéletes előadást lát, a karmester-zenei vezető Joseph Haydn volt.  Most is - ahogy már évek óta  - a bécsi klasszika első mestere áll a nyári Fertőd-eszterházai kastélykoncert-sorozat középpontjában, amit 2008-ban először szervez közösen a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, illetve a Hungarofest Kht. frissen alakult KLASSZ Zenei Irodája - együttműködésben a Magyar Haydn Társasággal.</p><p>

 fertődkastely0.thumbnail

Jó muzsikáért már Mária Terézia is Eszterházára utazott… Igaz, az uralkodó leginkább operáért érkezett Bécsből Esterházy „Fényes" Miklós herceg kastélyába. Számára a garancia, hogy tökéletes előadást lát, a karmester-zenei vezető Joseph Haydn volt.  Most is – ahogy már évek óta  – a bécsi klasszika első mestere áll a nyári Fertőd-eszterházai kastélykoncert-sorozat középpontjában, amit 2008-ban először szervez közösen a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, illetve a Hungarofest Kht. frissen alakult KLASSZ Zenei Irodája – együttműködésben a Magyar Haydn Társasággal.

 fertődkastely0.thumbnail

Jó muzsikáért már Mária Terézia is Eszterházára utazott… Igaz, az uralkodó leginkább operáért érkezett Bécsből Esterházy „Fényes" Miklós herceg kastélyába. Számára a garancia, hogy tökéletes előadást lát, a karmester-zenei vezető Joseph Haydn volt.  Most is – ahogy már évek óta  – a bécsi klasszika első mestere áll a nyári Fertőd-eszterházai kastélykoncert-sorozat középpontjában, amit 2008-ban először szervez közösen a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, illetve a Hungarofest Kht. frissen alakult KLASSZ Zenei Irodája – együttműködésben a Magyar Haydn Társasággal.

Immár harmadik éve hagyomány a nyári Kastélykoncertek Eszterháza programsorozat, mint egy az egész nyarat átívelő koncertsorozat.  Két fesztivál, a Budapesti Vonósok Fesztiválja, és a Haydn Eszterházán fesztivál pedig több mint tíz éves múltra tekint vissza.  Az idei 37 hangversenyen, július 4-től szeptember 14-ig is természetesen Haydn és persze kortársai állnak a középpontban. Magyarország egyik legszebb műemlékében, a fertődi Esterházy-kastélyban a vonósnégyes feltalálójaként is emlegetett Haydn rengeteg műve felhangzik, elsősorban azok, amelyeket itt, Magyarországon komponált.

fertődkastelycl.thumbnailAzt összeszámolni is nagy feladat lenne, hány remekművet írt az Esterházy kastélyban Joseph Haydn. Egy biztos, a több hónapos, több részből – Budapesti Vonósok 14. Haydn Fesztiválja, Joseph Haydn összes Eszterházán írott szimfóniája, Párizs Eszterházán – A hat „Párizsi Szimfónia", a Magyar Haydn Társaság 11. fesztiválja, III. Haydn Vonósnégyes Fesztivál – álló nyári zenei ünnep keretében több tucatnyi kitűnő alkotását megismerheti a zeneszerető közönség, világhírű magyar előadóktól és külföldi sztárvendégektől – ráadásul ezen a zenetörténeti jelentőségű helyszínen, hazánk egyik legszebb műemlékében.

fertőd térképeFertőd térképeEgyértelmű, a 2008-as hangversenysorozat, egy évvel a komponista halálának bicentenáriuma előtt, nem csak egy szokásos emlékezés a mesterre, hanem nyitánya a 2009-es Haydn-évnek. Ekkor az Esterházy-kastélyban, valamint Budapesten, illetve az ország több pontján koncertek, kiállítások, s egyéb programok mutatják majd be a kifogyhatatlan Haydni életművet. A cél a komolyzene, Haydn műveinek megszerettetése és megismertetése a szélesebb közönséggel, illetve annak kihangsúlyozása, hogy Joseph Haydn szorosan kötődik Magyarországhoz. Hiszen például egy olyan alsó-ausztriai faluba született ahol magyar nemzetiségűek is laktak, ráadásul mintegy harminc esztendőt töltött el „Fényes" Esterházy Miklós herceg kastélyában, mint udvari karmester és zeneszerző.

kastbelul.thumbnailA 2009-es tervezett programok között helyet kapnak a már hagyománnyá vált fesztiválok, így az említett Kastélykoncertek, ugyanakkor mind Fertődön, mind az ország többi részén nagyobb volumenű projektek megvalósítását és koordinálását tervezi a Hungarofest Kht-n belül működő KLASSZ Zenei Iroda, mely részben szervezője a 2008-as koncertsorozatnak is. Július 4-től olyan kitűnő előadók lépnek majd fel a kastély legszebb teremiben, mint a Zemlinsky Quartet, az Artis Quartet, Steven Stubbs lant- és gitárművész, Simon Standage hegedűs, a Budapesti Vonósok, Jandó Jenő,  Accord Quartet, Alexei Lubimov, a Festetics Vonósnégyes, az Orfeo Zenekar és a Purcell kórus.

A Magyar Versailles

kastelykapu.thumbnailA nyári koncerteknek is helyszínt adó, „Magyar Versailles"-ként emlegetett kastélyegyüttes kiépítése és fénykora Esterházy „Fényes" Miklós herceghez kötődik, aki 1762-1790-ig folyamatosan építkezett, hogy létrehozza a tündöklő királyi udvarokhoz mérhető rezidenciáját. A Fertő-tó mocsarakkal ölelt, vadban gazdag vidéken felépített pompás barokk-rokokó kastélyban mindennaposak voltak fényűző ünnepségek, ahol nemcsak korszak magas rangú családjai, hanem Mária Terézia császárnő is vendégeskedett. Ő különösen a Joseph Haydn által irányított zenei életet kedvelte itt.

A napjaikban látható kastély őse egy 22 szobás vadászkastélyt volt, melyet Esterházy József építtetett 1720-ban, Anton Erhardt Martinelli tervei szerint. József másodszülött fia Esterházy Miklós, akinek – gyermektelen bátyja halálával – váratlanul hullott az ölébe a hercegi rang és a mesésen gazdag örökség 1762-ben került a majorátus élére. A Habsburgok szolgálatában eltöltött külföldi tartózkodása után hazatérve kezdett a jelenlegi kastély építésébe.

kastelyejjel.thumbnail1762-66 között készíttette el a patkó alakú barokk épületegyüttest osztrák mesterek Jakoby, Hefele, Mödlhammer közreműködésével. Miklós herceg a XVIII. század barokk-rokokó pompájának minden eszközét felhasználva operaházat, bábszínházat hozott létre; német színtársulatokat, olasz és francia balett-táncosokat alkalmazott, Európa hírű zenekara élén Haydn, a kiváló osztrák zeneszerző állt, mint a család házi zeneszerzője és karmestere. Felépíttette a Muzsikaházat, Urak- és Udvari személyzet házát, lovardájában 110 ló, kocsi- és szerszámkiállítás volt, 150 főnyi testőrségének (gránátosok) őrségépületeket emelt. A kastély 300 hektáros parkjában szobrok, szökőkutak, vízesések, mitológiai istenekről elnevezett mulatóházak, kínai pagoda szolgálta a szertelen rokokó pompát. A kastély fénykora Esterházy „Fényes" Miklós haláláig, 1790-ig tartott. Ezt követően a család Kismartonba helyezte át székhelyét, s az elkövetkező évtizedekben a kastélyt csak ritkán használták.

A II. világháború után a kastély berendezését széthordták, falai között mezőgazdasági kutatóintézet működött, helyiségeit irodáknak, raktárnak, géptároló színnek használtak Az 1950-es évek második felére kikerültek a traktorok és a gabonás zsákok a kastély termeiből, és elkezdődött az a munka, amelynek eredményeként 1959-ben múzeum nyílt az épületben, mely mindig is sok látogatót vonzott.

Napjainkban a kastély újjászületésének izgalmas mozzanatait éljük: külső homlokzatai és belső díszterei fokozatosan megújulnak. Természetesen emellett továbbra is adott a lehetőség megtekinteni az épületet, a kertet, azok rejtett zugait, a többi között Miklós herceg magánlakosztályát, a Bábszínház épületét, valamint a kastély padlásterét, a Belvedere-t, valamint a kastély hatalmas angol parkjának építményeit és botanikai különlegességeit – akár a nyáresti kastélykoncertek előtt.

K A S T É L Y K O N C E R T E K  –  E S Z T E R H Á Z A   2 0 0 8

A TELJES ÉVAD MŰSORA

  

Händel és Haydn Angliában – „Fairest Isle"

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 4., péntek 19.30, Díszterem

Kiss Noémi (szoprán), Maxine Eilander (CAN) (hárfa)

Solamente Naturali (SK) (korhű hangszereken)

Művészeti vezető: Milos Valent

Vezényel: Stephen Stubbs (CAN)

Zenekari koncert

N. Porpora:  Ouverture (Arianna in Nasso)

Si caro ti consola – Aria and Scena (Arianna in Nasso)

G.B. Pergolesi: c-moll Salve Regina 

G.Fr. Händel:  B-dúr hárfaverseny Op.4 No.6   

Ouverture (Giulio Cesare)

Piangero – Ária (Giulio Cesare)

 Da tempeste il legno infranto – Ária (Giulio Cesare)

Praise the Lord with cheerful noise (Esther)

 J. Haydn: A selection of Orginal Scots Songs (London 1792)

 Divertimento Hob II:6

 Áriák az Orfeo c. operából

Accord Vonósnégyes és Ludmány Dénes (brácsa)

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 5., szombat 19.30, Díszterem

Kamarakoncert

J. Haydn: Esz-dúr vonósnégyes Op.20 No.1

H. Förster: c-moll vonósötös Op.19

W.A. Mozart: Don Giovanni (korabeli átirat) KV 527

Accord Vonósnégyes:  Mező Péter (hegedű)

Veér Csongor (hegedű)

Kondor Péter (brácsa)

Ölveti Mátyás (cselló)

BUDAPESTI VONÓSOK 14. HAYDN FESZTIVÁLJA

Fodor Beatrix és a Budapesti Vonósok

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 11., péntek 19.30, Díszterem

Fodor Beatrix (szoprán)

Budapesti Vonósok

Művészeti vezető: Botvay Károly

Koncertmester: Bánfalvi Béla

Zenekari koncert

J. Haydn: A-dúr szimfónia  Hob I:14

J.S. Bach: Quia respexit – Ária a Magnificatból

W.A. Mozart: Laudamus Te – Ária a c-moll Miséből

Laudate Dominum – Ária a Vesperae solennes-ből

O. Respighi: Antik táncok és áriák   III. szvit

G.B. Pergolesi: Vidit suum – Ária a Stabat Materből

J. Haydn:  Auf starkem Fittige – ária A Teremtésből

W.A. Mozart:  Alleluja – Ária az Exultate jubilate-ból

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 12., szombat 19.30, Zeneterem

Drahos Béla (fuvola)

Jandó Jenő (zongora)

Kamarakoncert

G.Fr. Händel: F-dúr szonáta

J.S. Bach: h-moll szonáta BWV 1067

J. Haydn:  G-dúr divertimento Hob XV:15

Fr. Poulenc:  Szonáta Op.164

Fr. Schubert: Variációk „Az elszáradt virágok" című dalra

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 13., vasárnap 19.30, Díszterem

Szabadi Vilmos (hegedű)

Bánfalvi Béla (hegedű)

Budapesti Vonósok

Művészeti vezető: Botvay Károly

Koncertmester: Bánfalvi Béla

Zenekari koncert

J. Haydn:  A-dúr „A tűz" szimfónia Hob I: 59

W.A. Mozart:  C-dúr hegedűverseny két hegedűre KV 190

H. Wolf: Olasz szerenád

F. Mendelssohn:  d-moll hegedűverseny (1822)

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 16., szerda 19.30, Zeneterem

Művészeti vezető: Botvay Károly

 Kamarakoncert

J. Haydn: Esz-dúr vonósnégyes Op.76 No.6

L. van Beethoven:  F-dúr vonósnégyes Op.18 No.1

A. Dvorak: G-dúr vonósquintett Op.77

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 18., péntek 19.30, Díszterem

Fenyő László (gordonka)

Budapesti Vonósok

Művészeti vezető: Botvay Károly

Koncertmester: Bánfalvi Béla

Zenekari koncert

J. Haydn:  A-dúr szimfónia Hob I:64

 C-dúr csellóverseny Hob VIIb:1

F. Mendelssohn: c-moll vonósszimfónia No.9

P.I. Csajkovszkij:  Rokokó variációk Op.33

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 19., szombat 19.30, Zeneterem

Stefan Vladar (A) (zongora)

Szólóest

J. Haydn: f-moll variációk Hob XVII:6

L. van Beethoven: f-moll „Apassionata" szonáta Op.57

J. Brahms: f-moll zongoraötös Op.34

A Budapesti Vonósok tagjai:    

Bánfalvi Béla (hegedű)

Papp Györgyi (hegedű)

Ludmány Emil (brácsa)

Botvay Károly (cselló)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 20., vasárnap 19.30, Díszterem

Budapesti Vonósok

Művészeti vezető: Botvay Károly

Koncertmester: Bánfalvi Béla

Zenekari koncert

J. Haydn: A-dúr szimfónia Hob I: 65

W.A. Mozart: D-dúr Divertimento KV 205

A. Dvorak:   E-dúr szerenád Op.22

 KASTÉLY-KONCERTEK

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 25., péntek 19.30, Zeneterem

Esterházy Trió

Kamarakoncert

J. Haydn: C-dúr trio Hob XV:21

Liszt F.: Magyar rapszódia No.9  "Pesti Karnevál"

J. Brahms: C-dúr trio Op.87

Esterházy Trió tagjai:

Sebestyén Ernő (hegedű)

Mérei Tamás (cselló)

 Aima Maria Labra-Makk (zongora)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. július 26., szombat 19.30, Zeneterem

Tokyo-Budapest Ensemble

Művészeti vezető: Berkes Kálmán

Kamarakoncert

J. Haydn:  A-dúr Divertimento (átirat)

W.A. Mozart: B-dúr Divertimento No.3  KV.Anh 229 (KV 439b)

L. van Beethoven: Esz-dúr zongoraötös Op.16

R. Schumann: Phantasiestücke

Hidas Fr.:  2. Fúvósötös

Tokyo-Budapest Ensemble tagjai:                 

 Saito Seiji (fuvola)

Nagayama Wataru (oboa)

Ito Yumi (klarinét)

 Nemoto Ayumi (fagott)

 Fujita Marie (kürt)

Akuzawa Masayuki (zongora)

 Berkes Kálmán (klarinét)

Joseph Haydn összes Eszterházán írott szimfóniái XIII/1.

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 1., péntek 19.30, Díszterem

Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)

Vezényel: Vashegyi György

Zenekari koncert

J. Haydn:   D-dúr "Hornsignal" szimfónia No.31 (1765)

Haydn: Allegro – Adagio – Menuet – Finale: Moderato molto

Haydn:  C-dúr "La Roxelane" szimfónia No.63 (ca. 1777)

 Haydn: Allegro – Allegretto (o piú tosto allegro)

Menuet: Allegretto – Finale: Prestissimo

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 2., szombat 19.30, Díszterem

Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)

Vezényel: Vashegyi György

Zenekari koncert

J. Haydn:D-dúr szimfónia No.72

Haydn: Allegro – Andante – Menuet – Finale: Andante

Haydn: C-dúr "Laudon" szimfónia No.69

Haydn: Vivace – Un poco adagio piú tosto andante

Haydn: Menuetto – Finale: Presto

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 3., vasárnap 19.30, Díszterem

Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)

Vezényel: Vashegyi György

Zenekari koncert

J. Haydn: d-moll szimfónia No.34.

Haydn: Adagio – Allegro – Menuetto-Trio – Presto assai

Haydn: g-moll szimfónia No.39

Haydn: Allegro assai – Andante – Menuet – Finale: Allegro di molto

KASTÉLY-KONCERTEK

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 8., péntek 19.30, Díszterem

Zádori Mária (szoprán)

Mészáros Bernadett ( fortepiano)

Bozzai Balázs (hegedű)

Maróth Bálint (cselló)

Kamarakoncert

C.Ph.E. Bach:           d-moll szonáta Wq 51/4 (H 128)

        Dalok a Geistliche Oden und Lieder ciklusokból Wq 194-195

                                               Bitten

                                               Passionslied

                                               Auf die Himmelfahrt des Erlösers

                                               Das natürliche Ferderden des Menschen

                                               Demut

J.Chr. Bach:               Luci amate a voi non chiedo / Stephon when you see me fly (Átirat a Favourite Songs at Vaux Hall-ból)

J.Chr. Bach:               Á-dúr szonáta Op.15 No.2

J. Haydn:                    Ariadna Naxosban Hob XXVIb:2                 

                                   

         C-dúr trió Hob XV:27

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 9., szombat 19.30, Díszterem

Tokyo-Budapest Ensemble

Művészeti vezető: Berkes Kálmán

Kamarakoncert

J. Haydn:                       F-dúr Kvintett (átirat)

W.A. Mozart:                 B-dúr Divertimento No.2  KV.Anh 229 (KV 439b)

P. Hindemith:                 Eine kleine Kammermusik Op.24 No.2

J.S. Bach:                     d-moll Orgel Triosonate BWV 527 (átirat)

                                         

                              Négy duet BWV 802-805 (átirat)

J. Ibert:                          Három kis darab

                       Tokyo-Budapest Ensemble:

Komori Shihoko (fuvola)

Yokoyama Kanako (oboa)

Saito Kotoe (klarinét)

Nemoto Ayumi (fagott)

Ito Rina (kürt)

Berkes Kálmán (klarinét)

 

„Párizs Eszterházán" a hat „Párizsi „ szimfónia

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 15., péntek 19.30, Díszterem

Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)

Vezényel: Vashegyi György

Zenekari koncert

J. Haydn:                       g-moll "Tyúk" szimfónia No.83

                     Allegro spiritoso – Andante

Menuet: Allegretto – Finale: Vivace

C-dúr "Medve"  szimfónia No.82

Vivace assai – Allegretto – Menuet – Finale: Vivace

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 16., szombat 19.30, Díszterem

Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)

Vezényel: Vashegyi György

Zenekari koncert

J. Haydn: B-dúr "Királynő" szimfónia No.85

Adagio-Vivace – Romance: Allegretto

Menuetto: Allegretto – IV. Finale: Presto 

D-dúr szimfónia No.86

Adagio-Allegro spiritoso – Capriccio: Largo

Menuet: Allegretto – Finale: Allegro con spirito

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 17., vasárnap 19.30, Díszterem

Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)

Vezényel: Vashegyi György

Zenekari koncert

J. Haydn: Esz-dúr szimfónia No.84

Haydn: Largo-Allegro – Andante

Haydn: Menuet: Allegretto – Finale: Vivace

A-dúr szimfónia No.87

Haydn: Vivace – Adagio – Menuet – Finale: Vivace

 

Haydn Eszterházán – a Magyar Haydn Társaság 11. fesztiválja

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 23., szombat 19.30, Díszterem

Orfeo Zenekar

Vezényel: Vashegyi György

J. Haydn: c-moll szimfónia Hob. I:78

Haydn: d-moll szimfónia Hob. I:80

Haydn: C-dúr szimfónia ("Il Distratto") Hob. I:60

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008.augusztus 24., vasárnap 19:30, Díszterem

Trio Antiqua

J. Haydn: g-moll trió Hob. XV:19

Haydn: G-dúr trió Hob. XV:25

J.M. Kraus: D-dúr trió VB 171

J. Haydn: d-moll trió Hob. XV:23

                       

Trio Antiqua:

 Kalló Zsolt (hegedű)

 Vályi Csilla (gordonka)

 Szekendy Tamás (fortepiano)

         

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 25., hétfő 19:30, Díszterem

Bart van Oort (fortepiano)

J. Haydn: Asz-dúr szonáta Hob. XVI:46

Haydn: B-dúr szonáta Hob. XVI:41

Haydn: f-moll variációk Hob. XVII:6

Haydn: Esz-dúr szonáta Hob. XVI:28

Haydn: C-dúr fantázia Hob. XVII:4

Haydn: C-dúr szonáta Hob. XVI:35

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 26., kedd, 19:30, Díszterem

Megyesi Zoltán (tenor) és a Trio Antiqua

J. Haydn: Skót dalok Hob. XXXIa

Haydn: fisz-moll trió Hob. XV:26

Haydn: Skót dalok

Haydn: D-dúr trió Hob. XV:24

Haydn: Skót dalok

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 27., szerda 19:30, Díszterem

Festetics-vonósnégyes

J. Haydn: d-moll vonósnégyes Op.42 Hob. III:43

Haydn: Bdúr vonósnégyes Op.50 No.1 Hob. III:44

Haydn: d-moll (befejezetlen) vonósnégyes Op.103 Hob. III:83

Haydn: F-dúr vonósnégyes Op.50 No.5 Hob. III:48

Festetics-vonósnégyes:

Kertész István (hegedű)

Petőfi Erika (hegedű)

Véghelyi Krisztina (brácsa)

Pertorini Rezső (gordonka)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 28., csütörtök 19:30, Díszterem

Simon Standage (hegedű)

Jennifer Ward Clarke (gordonka)

Alekszej Ljubimov (fortepiano)

J. Haydn: Három menüett Hob. IX:8

Haydn: c-moll szonáta Hob. XVI:20

Haydn: Négy darab zenélő órára

Haydn: C-dúr fantázia Hob. XVII:4

Haydn: E-dúr trió Hob. XV:28

Haydn: C-dúr trió Hob. XV:27

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 29., péntek 19:30, Díszterem

Salomon- vonósnégyes

L.Tomasini: d-moll vonósnégyes Op.8 No.2 Ko10

J. Haydn: A-dúr vonósnégyes Op.20 No.6 Hob III:36

L.Tomasini:  C-dúr vonósnégyes Ko 7

J. Haydn:  Esz-dúr vonósnégyes Op.64 No.6 Hob III:64

                       

Salomon-vonósnégyes:

Simon Standage (hegedű)

Catherine Martin (hegedű)

Trevor Jones (brácsa)

Jennifer Ward Clarke (gordonka)

 

Fertőszentmiklós, Plébánia templom

2008. augusztus 30., szombat 19:30

Purcell kórus és az Orfeo Zenekar

Vezényel:Vashegyi György

Zádori Mária (szoprán)

Németh Judit (alt)

Kálmán László (tenor)

Cser Krisztián (basszus)

J. Haydn: D-dúr ("Óra") szimfónia Hob. I:101

Haydn: Paukenmesse Hob. XXII:9

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. augusztus 31., vasárnap 19:30, Díszterem

Akademie für Alte Musik Berlin

Václav Luks (kürt)

Midori Seiler (hegedű)

Koncertmester: Midori Seiler

J. Haydn: D-dúr szimfónia Hob. I:34

Haydn: C-dúr hegedűverseny Hob. VIIa:1

Haydn: D-dúr kürtverseny Hob. VIId:1

Haydn: A-dúr ("Tűz") szimfónia Hob. VI:59

 

III. HAYDN VONÓSNÉGYES-FESZTIVÁL

„Hommage á L. Tomisini et G. Puccini"

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. szeptember 5., péntek 19.30, Díszterem

Aviv Quaret (Isr)

Kamarakoncert

J. Haydn: C-dúr "Apponyi" vonósnégyes Op.74 No.1

L. Boccherini: c-moll vonósnégyes Op.8 No.2  G.166

P.I. Csajkovszkij: D-dúr vonósnégyes Op.11

Aviv Quartet:

Sergey Ostrovsky (hegedű)

Evgenia Epshtein (hegedű)

Shuli Waterman (brácsa)

Rachel Mercer (cselló)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. szeptember 6., szombat 19.30, Díszterem

Authentic Quartet (korhű hangszereken)

Kamarakoncert

J.G. Albrechtsberger: Esz-dúr vonósnégyes Op.7 No.6

L. Tomasini: B-dúr vonósnégyes Ko 10

J. Haydn: d-moll vonósnégyes Op.42

J. Wölfl: c-moll vonósnégyes Op.4 No.3

Authentic Quartet:

Kalló Zsolt (hegedű)

 Bozzai Balázs (hegedű)

 Rác Gábor (brácsa)

Vályi Csilla (cselló)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. szeptember 7., vasárnap 19.30, Sala Terrena

Tomasini Quartet (korhű hangszereken)

Kamarakoncert

J. Haydn: B-dúr vonósnégyes Op.9 No.5

L. Tomasini: d-moll vonósnégyes  Ko 11

J. Haydn: Esz-dúr vonósnégyes Op.50 No.3

Tomasini Quartet:

Paulik László (hegedű)

Rácz Erzsébet (hegedű)

Posvanecz Éva (brácsa)

Máté Balázs (cselló)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. szeptember 9., kedd 19.30, Díszterem

Artis Quartet (A)

Kamarakoncert

J. Haydn: F-dúr vonósnégyes Op.50 No.5

G. Puccini: Crisantemi

A. Berg: Vonósnégyes Op.3

J. Haydn:  C-dúr "Kaiser" vonósnégyes Op.76 No.3

Artis Quartet:

Peter Schuhmayer (hegedű)

Johannes Meissl (hegedű)

Herbert Kafer (brácsa)

Othmar Müller (cselló)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. szeptember 10., szerda 19.30, Sala Terrena

Schuppanzigh Quartett (D) (korhű hangszereken)

Kamarakoncert

J. Haydn: A-dúr vonósnégyes Op.9 No.6

F. Ries:  G-dúr vonósnégyes Op.70 No.2

J. Haydn: G-dúr "Lobkowitz" vonósnégyes Op.77 No.1

Schuppantzigh Quartett:

Anton Steck (hegedű)

Franc Polmann (hegedű)

Christian Goosses (brácsa)

Antje Geusen (cselló)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. szeptember 11., csütörtök 19.30, Kastély-kápolna

Pulzus Vonósnégyes

Kamarakoncert

J. Haydn: F-dúr vonósnégyes Op.17 No.2

L. Tomasini: D-dúr vonósnégyes Ko 5

G. Puccini: Tre minuetti per quartetto d'archi (1884) 

G. Verdi: e-moll vonósnégyes

Pulzus Vonósnégyes:

Pilz János (hegedű)

Lesták Bedő Eszter (hegedű)

Rajncsák István (brácsa)

Kousay H. Mahdi Kadduri (cselló)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. szeptember 12., péntek 19.30, Kastély-kápolna

Cuarteto Quiroga (Sp)

Kamarakoncert

J. Haydn: B-dúr "Porosz" vonósnégyes Op.50 No.1

W.A. Mozart: Esz-dúr vonósnégyes KV 428/421b

L. van Beethoven:  F-dúr vonósnégyes Op.135

Quiroga Quartet:

Aitor Hevia (hegedű)

Cibrán Sierra (hegedű)

Ludmányi Dénes (brácsa)

 Helena Poggio (cselló)

 

Fertőszéplak, Plébánia-templom

2008. szeptember 13., szombat 19.30

Zemlinsky Quartet (CZ)

Kamarakoncert

Fr. X. Richter: C-dúr vonósnégyes Op.5 No.1

J. Haydn:  D-dúr vonósnégyes Op.76 No.5

G. Puccini: a-moll Scherzo

A. Dvorak: F-dúr "Amerikai" vonósnégyes Op.96

Zemlinsky Quartet:

František Souček (hegedű)

Petr Střížek (hegedű)

Petr Holman (brácsa)

Vladimír Fortin (cselló)

 

Esterházy-kastély, Fertőd

2008. szeptember 14., vasárnap 19.30, Kastélykápolna

Accord Vonósnégyes

Kamarakoncert

J. Haydn: D-dúr vonósnégyes Op.1 No.3

L. van Beethoven: F-dúr vonósnégyes Op.18 No.1

G. Puccini:D-dúr vonósnégyes

Accord Vonósnégyes:  

Mező Péter (hegedű)

Veér Csongor (hegedű)

Kondor Péter (brácsa)

Ölveti Mátyás (cselló)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.