2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kecskeméti Sándor kiállítás 26 év után újra a Budapest Galériában

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13647"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Kecskemeti.thumbnail.jpg" border="0" alt="Kecskeméti Sándor" title="Kecskeméti Sándor" width="77" height="100" /></a><span style="width: 75px" class="caption"><strong>Kecskeméti Sándor</strong></span></span> <p>Kecskeméti Sándornak 1982-ben volt már kiállítása a  Budapest Galériában. Most, 26 év után ismét a Budapest Galériában tekinthetjük meg műveit. </p><p>

 kecskeméti sándorKecskeméti Sándor

Kecskeméti Sándornak 1982-ben volt már kiállítása a  Budapest Galériában. Most, 26 év után ismét a Budapest Galériában tekinthetjük meg műveit.

 kecskeméti sándorKecskeméti Sándor

Kecskeméti Sándornak 1982-ben volt már kiállítása a  Budapest Galériában. Most, 26 év után ismét a Budapest Galériában tekinthetjük meg műveit.

Kecskeméti Sándor 1947-ben született Gyulán. 1972-ben végzett a Magyar iparművészeti Főiskola kerámia szakán. 1982-től a Nemzetközi Kerámia Akadémia tagja. Ugyancsak 1982-ben a Budapest Galériában kiállítása volt. 1989-ben Munkácsy díjat kapott. 1990-től Németországban (Gundremmingenben) és Magyarországon (Budapesten) él és dolgozik.

 

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 6.6.

"1982-ben volt itt kiállításom a Budapest Galériában, mintha tegnap lett volna… . Akkori terveimet, álmaimat visszaidézve sok minden megvalósult belőlük, de a legtöbbjük gyökeresen megváltozott. Persze biztosan ilyen az élet. 1990 óta Németországban is élek és dolgozom, ami hatással volt, s van gondolkodásomra, művészetemre. Nekem a szobrászat olyan vizuális nyelv, amely testvérével az építészettel együtt olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a tér, a logika, a rend, az arány, a ritmus…, aminek szellemiségét anyagában találja meg. Az utóbbi időben legtöbbet gránittal dolgozom, mert szeretem férfias ellenállását és tiszta gondolatot igénylő komolyságát, de keramikusi tevékenységemet soha nem tagadom. Van még valami, ami gyermekkorom óta vonzott és az a zene. 60 évesen "hályogkovácsolásként" megélhettem, hogy szobraim hangjaiból Barabás Zoltán zeneszerző barátom műveket komponált. Erre a kiállításra olyan munkákat hoztam melyek az utolsó pár évben készültek. Szobraimnak zömében nem adok címet "semmit nem utánoz, semmit nem illusztrál, és nem mesél el történetet."(James Freguzon)" KES

kerényi józsef építész és kecsekeméti imreKerényi József építész és Kecsekeméti ImreMájus 29.-én Kerényi József építész nyitotta meg a Budapest Galériában Kecskeméti Sándor legújabb kiállítását. A kiállításon Barabás Zoltán zeneszerző CD ősbemutatóját is hallhattuk, amelyen a kiállító és szobrai is közreműködtek.

A kiállítás megtekinthető 2008. július 13-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig a Budapest  Galéria  Kiállítótermében, mely az V. kerület Szabad sajtó út 5. szám alatt található.

Németh Krisztina

http://www.budapestgaleria.hu/index.php?akt_menu=93

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.