2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kényelmes program az üvegvisszaváltás – avagy nyomtató a kioszkokban…

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/13441"><img class="image thumbnail" src="/files/images/uvegVisszavalto2.thumbnail.jpg" border="0" alt="Üvegvisszaváltó -betétdíjas pillepalackra" title="Üvegvisszaváltó -betétdíjas pillepalackra" width="82" height="100" /></a><span style="width: 80px" class="caption"><strong>Üvegvisszaváltó -betétdíjas pillepalackra</strong></span></span>  <p>A Zebra Technologies vonalkódokat, címkéket, nyugtákat és kártyákat előállító hőnyomtatói után megkezdte önkiszolgáló, kioszk nyomtatóinak forgalmazását. A kioszkok alkalmazásával gyorsabb, kényelmesebb és hatékonyabb az ügyfelek kiszolgálása, ráadásul az üzemeltetési költségekben is jelentős megtakarítás érhető el. </p><p>

üvegvisszaváltó -betétdíjas pillepalackraÜvegvisszaváltó -betétdíjas pillepalackra 

A Zebra Technologies vonalkódokat, címkéket, nyugtákat és kártyákat előállító hőnyomtatói után megkezdte önkiszolgáló, kioszk nyomtatóinak forgalmazását. A kioszkok alkalmazásával gyorsabb, kényelmesebb és hatékonyabb az ügyfelek kiszolgálása, ráadásul az üzemeltetési költségekben is jelentős megtakarítás érhető el.

üvegvisszaváltó -betétdíjas pillepalackraÜvegvisszaváltó -betétdíjas pillepalackra 

A Zebra Technologies vonalkódokat, címkéket, nyugtákat és kártyákat előállító hőnyomtatói után megkezdte önkiszolgáló, kioszk nyomtatóinak forgalmazását. A kioszkok alkalmazásával gyorsabb, kényelmesebb és hatékonyabb az ügyfelek kiszolgálása, ráadásul az üzemeltetési költségekben is jelentős megtakarítás érhető el.

A kioszk önkiszolgáló terminál, melyet termékhez vagy szolgáltatáshoz kapcsolódó tranzakcióhoz vagy információs célra használnak. A kioszkok felhasználási területei rendkívül sokfélék: a banki, ügyfélszolgálati alkalmazások – mint például ATM vagy sorszámnyomtatás – már Magyarországon is elterjedtek. De számtalan egyéb lehetőség még kevésbé ismert hazánkban, pedig az önkiszolgáló vasút-, hajó-, repülő-, mozijegyértékesítés, csomagmegőrzés, útvonaltervezés és térképnyomtatás, vagy akár lottó és egyéb sorsjegyértékesítés csak néhány példa arra, mi mindenre lehet használni ezeket a terminálokat. A fejlettebb piacokon – például Nagy-Britanniában vagy Németországban – nem ritka, hogy az üvegek és egyéb újrafeldolgozható hulladékok visszaváltása is önkiszolgáló módon, kioszkok alkalmazásával történik. De arra is találunk példát, hogy nagyobb üzemek számítógép nélkül dolgozó alkalmazottai kioszkok segítségével tartják a kapcsolatot a központi adminisztrációval, és így foglalják le, illetve írják ki szabadságukat.

a zebra kioszk nyomtatójaA Zebra kioszk nyomtatójaA már most csaknem félmilliárd dolláros európai, közel-keleti és afrikai kioszk-piac az elemzések szerint közel 25%-kal fog nőni a következő négy év során. Ezzel párhuzamosan a kioszknyomtatók piacán is jelentős növekedést jósolnak. Jelenleg – a bankautomatákat és az egyéb ismert pénzügyi alkalmazásokat nem számítva – európai viszonylatban a kioszkok csaknem felét a kiskereskedelemben, további közel 40%-át a vendéglátásban használják. A sokoldalú felhasználhatóság ellenére az állami szektorban alkalmazott terminálok az előzőektől jócskán elmaradva csupán 7%-át adják a nem pénzügyi területen használt kioszkoknak, míg az egészségügyben ez a szám még kevesebb, mindössze 5%.[1]

pénzváltóPénzváltóAz egyedi nyomtatási megoldások terén világelső Zebra Technologies a növekedési potenciált pontosan látva 2006-ban megvásárolta a kioszk-nyomtatók vezető gyártóját, a svéd Swecoint. 2008 májusában pedig már Zebra márkajelzéssel ellátva forgalmazzák a legfejlettebb technológiai specifikációkkal rendelkező kioszk-nyomtatókat.

banki kioszkBanki kioszkA Zebra készülékei kompakt, strapabíró szerkezetek, és megfelelnek a kioszk-nyomtatókkal szemben támasztott minden követelménynek. Az 58 milliméteres nyomtatási szélességtől egészen A4 papírméretig, akár mágnescsíkkal ellátott papírra is igen gyorsan, akár 150 mm/másodperc sebességgel nyomtatni képes készülékek nagy papírtároló kapacitással és precíziós vágómechanikával rendelkeznek. A prezenter, vagyis a papírkiadó speciális megoldással biztosítja, hogy a túl türelmetlen ügyfelek ne húzzák ki a papírt a nyomtatás befejezése előtt. A véletlenül a kiadóban maradt nyomtatványokat pedig a készülék visszahúzza és belső „papírkosarában" tárolja, így megelőzhető az illetéktelen felhasználás, és a papírhulladék is kevesebb.


[1] A Zebra megbízásából készült VDC felmérés.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.