2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Keresztényellenes demonstrálók a brémai ifjúsági találkozón

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/9368"><img class="image thumbnail" src="/files/images/keresztbetiltva.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.Christianophobia.eu " title="www.Christianophobia.eu " width="100" height="96" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.christianophobia.eu/">www.Christianophobia.eu</a>  </strong></span></span>Nyílt kereszténygyűlölet kísérte a május elején megrendezett 15 ezer fős keresztény ifjúsági fesztivált.<br />

www.christianophobia.eu www.Christianophobia.eu  Nyílt kereszténygyűlölet kísérte a május elején megrendezett 15 ezer fős keresztény ifjúsági fesztivált.

www.christianophobia.eu www.Christianophobia.eu  Nyílt kereszténygyűlölet kísérte a május elején megrendezett 15 ezer fős keresztény ifjúsági fesztivált.

A Christival nevű rendezvény április 30-i megnyitóján mintegy 450 tiltakozó vonult fel a békésen összegyűlt fiataloktól pár száz méterre, majd közülük kb. százan megbontották a kordont és petárdákat robbantottak.  Egyes bekiabálók nácinak nevezték a keresztény fiatalokat – írja a LifeSiteNews.

A támadások végigkísérték az ötnapos rendezvényt. Ulrich Parzany előadása alatt homoszexuális párok csókolóztak látványosan az előadás helyszínén. Mások szórólapokat osztogattak, amelyeken szélsőjobboldalinak, homofóbnak, szexistának bélyegezték a keresztény fiatalokat. Május 3-án a tiltakozók áttörték a kordon kapuját, és söröspalackokkal dobálták a résztvevőket.

Május 1-jén feltörték a rendezvény honlapját, így az érdeklődők a következő szöveget olvashatták: „Hé, te! A Christival honlap most nem működik. Az istenhit gyógyítható. Régebben nagyon vallásosak voltunk, de már nem vagyunk azok."

A Christival incidensei csak töredékei a Christianophobia.eu internetes oldalon közzétett keresztényellenes megnyilvánulásoknak. Az internetes lap, melynek neve a Christianus (keresztény) és a phobosz (irtózás) szavakból származik, a keresztények elleni diszkrimináció megnyilvánulásait dokumentálja.

„A keresztényekkel szembeni előítélet a vallási intolerancia egyik formája, ami lehet pusztán elméleti vagy érzelmi beállítottság, de beskatulyázásához, hátrányos megkülönböztetéshez, sőt végső esetben akár keresztényüldözéshez is vezethet. Európában rendkívül ellenségessé kezd válni a hozzáállás. Nem önsajnálatból, hanem figyelemfelkeltés céljából tesszük közzé ezeket az eseteket, azért, hogy politikai szintű megoldások szülessenek" – nyilatkozta a ZENIT hírügynökségnek Gudrun Kugler, a lap alapítója.

Magyar Kurir

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.