2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kétszámjegyű növekedés a Visa kártyákkal történő költések tekintetében 2008-ban

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/22376"><img class="image thumbnail" src="/files/images/visa.thumbnail_0.jpg" border="0" width="100" height="35" /></a></span>  <p>A Visa Europe, Európa a 2009 január 22-én  bejelentette, hogy a Visa kártyákkal való eladáshelyi (POS - point-of-sale) költések összértéke 10,3%-kal nőtt a 2008-as pénzügyi évben.</p><p>

visa.thumbnail 0 

A Visa Europe, Európa a 2009 január 22-én  bejelentette, hogy a Visa kártyákkal való eladáshelyi (POS – point-of-sale) költések összértéke 10,3%-kal nőtt a 2008-as pénzügyi évben.

visa.thumbnail 0 

A Visa Europe, Európa a 2009 január 22-én  bejelentette, hogy a Visa kártyákkal való eladáshelyi (POS – point-of-sale) költések összértéke 10,3%-kal nőtt a 2008-as pénzügyi évben.

A budapesti sajtótájékoztatón, Jöerg Metzelaers, a Visa Europe regionális területi vezetője elmondta: "A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben a Visa Europe folyamatos sikere jelzi a bankok, a kereskedők és a fogyasztók számára kínált szolgáltatásainak minőségét Európában".

"A Visa betéti kártyák eladáshelyi (POS) használata Európában közel 11%-kal nőtt; a bankkártyával való költéseknek pedig több mint 70%-a betéti kártyákon bonyolódott, amely igazolja, hogy aktívan használjuk a készpénz- és csekkhelyettesítésére szolgáló bankkártyákat a boltokban. A vásárlók a mindennapi pénzkezelés során felismerték, hogy a betéti kártyák biztonságosabb és kényelmesebb alternatívát jelentenek a készpénzzel szemben" – tette hozzá Metzelaers.     

Az innováció kulcsfontosságú tényező az európai társaság, a Visa Europe folyamatos sikerében és növekedésében. Az e-kereskedelemre vonatkozó számokban jelentős növekedés mutatkozik: 2008 decemberében a karácsonyi bevásárlások idején 24%-kal több online tranzakciót bonyolítottak le a bankkártyabirtokosok, mint az azt megelőző évben. Az olyan innovatív termékek, mint a Visa egyszer használatos kóddal ellátott bankkártyája (one time code card), a Visa prepaid, a Visa payWave érintés nélküli és a mobil fizetési technológia azon túl, hogy demonstrálják a társaság európai fizetési iparágba történő befektetések iránti elkötelezettségét, kényelmesebb és biztonságosabb fizetési megoldásokat kínálnak a fogyasztók számára.    

Az elmúlt évek egyik legfontosabb beruházása az európai fejlesztésű és irányítású adatfeldolgozó platform. Az Európában legfejlettebb technológiával rendelkező bankkártya adatfeldolgozó rendszer egyben a legolcsóbb és leggyorsabb is: a Visa Europe a 2007-es évhez képest 13%-kal több – összesen így 6,4 milliárd – tranzakciót dolgozott fel 2008-ban.    

„Az európai adatfeldolgozó platformunk felkészültségét és technológiai színvonalát jelzi az a könnyedség, amellyel a legforgalmasabb karácsony előtti vásárlási nap adatait kezelte, mikor is minden másodpercben 731, összesen 24,5 millió tranzakciót dolgozott fel € 1.4 milliárd értékben" – árulta el Metzelaers. 

Végezetül Jöerg Metzelaers elmondta, hogy "10 év telt el az euró bevezetése és 1 év a SEPA megvalósításának kezdete óta, amely azt a célt szolgálja, hogy gördülékeny és konzisztens vásárlási élményt biztosítson Európa-szerte minden fizetési területen, beleértve a bankkártyás fizetéseket is. A Visa Europe továbbra is elkötelezett a SEPA célkitűzése iránt, amely tökéletes lehetőséget jelent Európa számára a készpénzhelyettesítésre és egy hatékonyabb fizetési rendszer kialakítására."   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.