2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kétszámjegyű növekedés, kibővített mobil üzleti portfolió

6 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/6746"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Sajtótáj_Espimo%20Mobile0002.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="71" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span>  <p>Az idén különösen nehéz gazdasági körülmények között több mint tíz százalékkal növelte értékesítési árbevételét folyó pénzügyi évének első felében a hazai IT- és megoldásszállító piac vezető vállalata, a Fujitsu Siemens Computers Kft. Ezzel tovább őrzi piaci pozícióját, és felülmúlja az anyavállalat növekedését - mondta sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató. </p><p>

1.1. 

Az idén különösen nehéz gazdasági körülmények között több mint tíz százalékkal növelte értékesítési árbevételét folyó pénzügyi évének első felében a hazai IT- és megoldásszállító piac vezető vállalata, a Fujitsu Siemens Computers Kft. Ezzel tovább őrzi piaci pozícióját, és felülmúlja az anyavállalat növekedését – mondta sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató.

1.1. 

Az idén különösen nehéz gazdasági körülmények között több mint tíz százalékkal növelte értékesítési árbevételét folyó pénzügyi évének első felében a hazai IT- és megoldásszállító piac vezető vállalata, a Fujitsu Siemens Computers Kft. Ezzel tovább őrzi piaci pozícióját, és felülmúlja az anyavállalat növekedését – mondta sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató.

Hozzátette: „A növekedést elsősorban a vállalat mobil stratégiájának sikere táplálja, valamint egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert a központi informatikai infrastruktúrák dinamikus kiszolgálására kifejlesztett konszolidációs és virtualizációs megoldásaink is. A mobil termékek iránti kereslet növekedése és a legújabb innovatív technológiák elfogadható áron történő értékesítésének lehetősége tovább ösztönöz bennünket arra, hogy a termékfejlesztés, az értékesítés és a marketing területén tovább koncentráljunk hordozható eszközeinkre. A stratégia megvalósulásának legutóbbi lépése az Esprimo Mobil üzleti portfolió megalkotása volt."

2.2.Poros Gábor elmondta, hogy a számítógépek átlagos árszintje az előző év azonos időszakához képes 15-20 százalékkal csökkent. Az elmúlt évhez képest csökkenő tendenciát mutat a közszféra beruházási aktivitása, ugyanakkor a megszorító intézkedések is hatással vannak az IT eszközök iránti keresletre. Ezen gazdasági folyamatok hatására kiélezett verseny alakult ki a számítástechnikai eszközök és megoldások szállítói között. A Fujitsu Siemens Computers Kft. ilyen körülmények között tudott növekedést elérni minden szegmensben.

Az otthoni felhasználói piacon csökkent az asztali PC-k iránti kereslet, amit viszont ellensúlyozott a mobil számítógépek iránt megnyilvánuló megnövekedett igény. A kft. a kis- és közepes vállalati szegmensben az elmúlt fél évben olyan dinamikusan fejlődött, hogy növelnie kellett minősített partnereinek számát. A cég nagyvállalati rendszerei, megoldásai és szolgáltatásai iránti fokozott érdeklődés indokolttá tette, hogy a kft. idén áprilisban új üzletágat hozzon létre IT Product Services (ITPS) néven, amellyel belépett az informatikai szolgáltatások piacára. A vállalat kedvező gazdasági eredményei további munkahelyek létrehozását tették lehetővé: csaknem minden területen újabb szakemberek álltak munkába a szolgáltatási színvonal növelése érdekében.

3.3.A Fujitsu Siemens Computers folyamatosan új termékekkel jelenik meg a piacon, és élen jár abban, hogy versenytársait megelőzve integrálja a legújabb technológiákat. Ilyenek például a beépített 3G mobil kommunikációs képességek vagy az úgynevezett TwinLoad funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rugalmasan dönthessenek arról, hogy XP vagy Vista operációs rendszerrel kezdik el használni a gépüket, majd ha igényük megváltozik a másikra térjenek át.

Az új Esprimo Mobile termékcsalád minden tagja olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek eddig csak magasabb árkategóriájú termékek esetén voltak hozzáférhetőek. Az iparágban elsőként a családhoz tartozó minden noteszgép 3G képességgel, vízálló billentyűzettel, dokkoló állomással és második akkuval van ellátva. Mindegyik kiválóan alkalmas arra, hogy a céges IT hálózathoz csatlakoztatva kiváltsa az asztali munkaállomásokat, miközben a ma elérhető legtágabb mobil felhasználói szabadságot nyújtja. Az Esprimo Mobile portfolió eszközei funkcionalitás és mobil használat szempontjából a Fujitsu Siemens Computers belépő szintű Amilo Pro és felső kategóriás Lifebook termékcsaládjai között helyezkednek el.  Holnaptól az új termékcsalád minden tagja a teljes viszonteladói hálózatban elérhető.

4.4.Poros Gábor elmondta, hogy a folyó pénzügyi év második felében a Fujitsu Siemens Computers növekedési motorját a vállalat négy fő stratégiai pillére: az adatközponti infrastruktúrák, a felhasználói mobilitást biztosító rendszerek, az adatközponti és mobil rendszerekhez szorosan kapcsolódó szolgáltatások, valamint a digitális otthon alkotják. Felhasználói célpiacok tekintetében pedig a kis- és középvállalati szegmensben számít a legdinamikusabb növekedésre.

A piac jelenlegi legszélesebb mobil termékválasztéka

5.5.November 1-től elérhető az ESPRIMO Mobile, a Fujitsu Siemens Computers új professzionális, üzleti notebook portfoliójának minden tagja. Az új termékcsalád megjelenésével olyan magas szintű, innovatív megoldások válnak elérhetővé a kis-és középvállalati felhasználók számára, amelyeket eddig csak magasabb kategóriájú termékek nyújtottak. Ebben a kategóriában az iparágban elsőként a családhoz tartozó minden noteszgép 3G képességgel, vízálló billentyűzettel, dokkoló állomással és második akkuval van ellátva. A hosszú életciklusra méretezett notebookokért háromévi garanciát is vállalt a gyártó.

6.6.Az Esprimo Mobile portfolió megalkotásával a Fujitsu Siemens Computers megteremtette a piac legszélesebb mobil termékválasztékát. Mobil termékei jelenleg három, teljesen különálló termékcsaládot alkot: külön  az otthoni (Amilo), külön a vállalati (Esprimo Mobile, Lifebook) és egy a hangsúlyozottan mobil felhasználók (Lifebook Ultra Portable) igényeit elégíti ki.

Az alapszintű ESPRIMO Mobile az üzleti felhasználók számára nyújt olyan funkciókat, amelyeket eddig csak a high-end termékek vásárlói érhettek el. A vállalati felhasználók számára épített notebookok kiválóan alkalmasak a hálózati asztali PC-k kiváltására. Az ESPRIMO Mobile U, az ESPRIMO Mobile M és az ESPRIMO Mobile D – jól kiegészíti a LIFEBOOK sorozat megoldásait. Tagjai olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek eddig csak magasabb árkategóriájú termékek esetén voltak hozzáférhetőek

7.7.A legújabb Intel processzortechnológiával konfigurált ESPRIMO Mobile V Value Line fejlesztésénél az optimális ár-teljesítmény arány volt az elsődleges szempont. A 15,4 hüvelykes szélesvásznú kijelző és a teljes méretű, ergonomikus billentyűzet az irodában és utazás közben is rendkívül megkönnyíti az ESPRIMO Mobile V noteszgép használatát.

Az ESPRIMO Mobile U9200 fő jellemzője a karcsú és pehelysúlyú (1,8 kg) dizájn. A 12,1 hüvelykes kijelzővel ellátott, ultrahordozható noteszgép tökéletes eszköz a maximális mobilitást fontos szempontként kezelő, sokat utazó üzletembereknek. A 14,1 hüvelykes kijelzőjű, 2,2 kg súlyú M9400 szintén ideális útitárs. A 15,4 hüvelykes kijelzőt tartalmazó, 2,5 kilós ESPRIMO Mobile D9500 kiválóan alkalmas az asztali számítógépek kiváltására. A vezeték nélküli LAN mellett valamennyi modell integrált UMTS/HSDPA technológiát is tartalmaz. Második akkumulátor telepítése esetén az ESPRIMO Mobile professzionális noteszgépek akár 8 órán át üzemképesek külső energiaforrás nélkül.

A Fujitsu Siemens Computers termékcsalád-koncepciójának lényege, hogy a családhoz tartozó noteszgépek ugyanazokat a kiegészítőket (pl. portreplikátort és második akkut) használják.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.