2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közlemény az egyházfinanszírozási egyeztetésrõl [2007-08-27]

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/4654"><img class="image thumbnail" src="/files/images/k_tortenelmi_egyhazak_4.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="87" /></a></span>A katolikus, református, evangélikus egyház valamint a Mazsihisz elnökségei augusztus 27-én találkoztak az Oktatási Minisztériumban Hiller István miniszter úrral. A találkozó témája az egyházfinanszirozási rendszerrõl való egyeztetés volt. <p>

 k tortenelmi egyhazak 4.thumbnailA katolikus, református, evangélikus egyház valamint a Mazsihisz elnökségei augusztus 27-én találkoztak az Oktatási Minisztériumban Hiller István miniszter úrral. A találkozó témája az egyházfinanszirozási rendszerrõl való egyeztetés volt.

 k tortenelmi egyhazak 4.thumbnailA katolikus, református, evangélikus egyház valamint a Mazsihisz elnökségei augusztus 27-én találkoztak az Oktatási Minisztériumban Hiller István miniszter úrral. A találkozó témája az egyházfinanszirozási rendszerrõl való egyeztetés volt.

Az egyházak vezetõi kifejtették, hogy az egyházfinanszírozás rendszerének átláthatónak és kiszámíthatónak kell lennie, de alapvetõen fontos az érvényben lévõ törvények és jogszabályok betartása is. Miniszter úr megosztotta az egyházak képviselõivel az 1%-os törvény és annak kiegészítésére vonatkozó kormányzati elképzeléseket. Megígérte, hogy ez év szeptember közepéig írásos formában is megkapják azt, az egyházak vezetõi. Csak ezután indulhat meg az érdemi egyeztetés. Reméljük a következõ találkozónak kiemelt témája lesz a kiegészítõ normatíva kiszámítási modellje. Erre másfél éve kaptak ígéretet az egyházak.

A találkozó végén Hiller István miniszter úr felszólította az egyházak vezetõit, hogy határolódjanak el a Magyar Gárda zászlaját megáldó lelkészektõl. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége egyértelmûvé tette, hogy álláspontjáról aktuálisan, a kellõ idõben és formában tájékoztatta a nyilvánosságot.

Az MRE Elnökségének egyértelmû az álláspontja arról, hogy a magyar társadalom valóban súlyos problémáit radikális és militáns eszközökkel nem lehet megoldani. Ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy ezt a szervezõdést a politikai elit, kommunikációjában saját, önzõ politikai céljaira használja fel, ezzel elterelve a figyelmet a társadalmi bajok valódi megoldási lehetõségeirõl. Osztva a Köztársasági Elnök úr helyzetértékelését, az MRE Elnöksége is ugyanolyan veszélyesnek tartja a félelemkeltést, mint a félelemkeltéssel való riogatást.

? www.reformatus.hu Kommunikációs Szolgálat szerk@reformatus.hu T.:(1)460-0753

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.