A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara  szervezésében zajlott a Milánói Nemzetközi Lakás-design szakkiállítás tájékoztatója április 17-én. 

 

 

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara  szervezésében zajlott a Milánói Nemzetközi Lakás-design szakkiállítás tájékoztatója április 17-én. 

 

 Megjelent dr.Sergio Strozzi, a Budapesti Olasz Nagykövetség gazdasági-kereskedelmi első tanácsosa,  dr.Alessandro Stricca, a kamara elnöke,  dr.Silvia Catteano, a milánói szakkiállítás (Fiera Milano International S.p.A.) képviselője,  dr.Ponz De Leon Pisani Alessio, az Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója,  dr.Pietro Vachiano, a kamara főtitkára.

A Macef nemzetközi viszonylatban az egyik legnagyobb lakáskultúra-kiállítás.  Évente kétszer rendezik Milánóban,  januárban és szeptemberben,  mintegy ötezer kiállító részvételével,  több mint 250 ezer négyzetméteren.

Célközönség;  a 170 ezernyi kereskedő és viszonteladó, a nagyközönség számára egyelőre nem nyitott. 

A januári látogatók száma 90 ezer, a szeptemberieké 80 ezer fő körül mozog.

A kiállítók jelentős része (>20%) külföldről érkezik, s nyitott kapukat talál az olasz piacon való érvényesülés felé.

A nemzetközi kereskedelmi szakemberek a teljes látogatói létszám 12%-át teszik ki.

A Macef több évtizedes kiindulópontként szolgál az olasz és a külföldi lakberendezési piac számára.

Az elkövetkező, szeptember 5-8 között tartandó kiállítás pontos helye; az új vásárközpont, Fiera Milano (Rho-Pero), Milánótól mintegy 10 km távolságban található.  Könnyen megközelíthető, az autópályához bekötőúttal csatlakozik, ill. vasúti pálya szolgálja ki,  Metro állomása is van.  A kiállító-negyedet a neves Massimiliano Fussa tervezte.

Az olasz lakberendezési piac egészét bemutató kiállítás öt szektorra oszlik;

-lakberendezés és dekoráció (berendezési tárgyak, dekorációk, textil és egyéb dísztárgyak),itt kapnak helyet a toscanai mesteremberek is,

-asztal és konyha (berendezési tárgyak, étkészletek),

-klasszikus lakberendezés (lakberendezési tárgyak, ezüst étkészletek, bonbonierek),

-bizsu, arany, kiegészítők (ékszerek, aranytárgyak, kiegészítők),

-ajándék (ajándéktárgyak, csomagolóanyagok, képeslapok).

A szeptemberi kiállításon a januárban már nagy sikert aratott Flora Designer című kert-kiállításra is ismét sor kerül, benne a kerthez kapcsolódó témák, külső terek dekorációja, csináld-magad, vágott és ültetetett virág, stb. , valamint virágverseny-díjkiosztó.

Milyen látogatókra számítanak?

Elsősorban kiskereskedőkre, (magyarokra is!), de hagyományos megjelennek nagykereskedők is.

Ország szerinti bontásban, a legnagyobb súllyal Görögország képviselteti magát hagyományos, ill. a tradicionális mediterrán térség. Európa mindenképpen dominál, további erős megjelenést mutatnak az USA-ból érkező partnerek, (Hallmark, Harrods, stb.), Németország (Rosenthal, WMT, stb.), Franciaország (Lafayette, stb.).

A magyar látogatók januárban mintegy  180 fővel képviseltették magukat.

A magyarországi partner MFY Consulting képviselője elmondta; érdeklődét tapasztalnak a kiállítás iránt magyar részről, a megközelítést segíti idén a Milánó-Budapest közötti közlekedés javulása.

Fontosnak tartja a kiállítás jövője szempontjából, hogy legyen mindig valami újdonság az előző megjelenésekhez képest, valamint fontolóra kell venni a luxus-termékekkel való megjelenést, mivel az igényes vásárlók keresik az európai (nem távolkeleti) , különösen az olasz gyártású, igényesen kivitelezett termékeket. Jelenleg a piac nem szívja fel a drága termékeket, de ezt kellő ösztönzéssel át lehet hidalni.  A lakásba harmóniát kell vinni!

A kiállítás megközelítése nem tökéletes jelenleg, de Milánó városa készül a  2015-ös világkiállításra s ez a közlekedés megoldást is közelebb hozza. 

A kiállításon való részvételre a Magyar-Olasz Kereskedelmi Kamara tagjai előnyöket élveznek.

A kiállítás szervezője:

Fiera Milano International SpA, 

http://www.fmi.it/

macef@fmi.it

Magyarországi Sales Agent:

MFY Consulting Kft.,  info@mfyconsulting.com

http://www.macef.it/

http://www.mymacef.it/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük