CISCO Linksys NMH305 médiaszerverCISCO Linksys NMH305 médiaszerver 

2009.március 5-én adott tájékoztatást a Cisco Magyarország a LINKSYS by Cisco  otthoni termékcsalád legújabb tagjairól. Az előadó Rónaszéki Tibor területi termékmenedzser volt.Új termékkel jelentkezett a Cisco  a 2009. évi Nemzetközi Fogyasztói Kiállításon (CES) Las Vegasban, amelyek az új fogyasztói technológiákat és kezdeményezéseket helyezik előtérbe.A termékek kialakításakor a műszaki tartalom mellett az egyszerű kezelhetőség volt a tervezés fő szempontja.

CISCO Linksys NMH305 médiaszerverCISCO Linksys NMH305 médiaszerver 

2009.március 5-én adott tájékoztatást a Cisco Magyarország a LINKSYS by Cisco  otthoni termékcsalád legújabb tagjairól. Az előadó Rónaszéki Tibor területi termékmenedzser volt.Új termékkel jelentkezett a Cisco  a 2009. évi Nemzetközi Fogyasztói Kiállításon (CES) Las Vegasban, amelyek az új fogyasztói technológiákat és kezdeményezéseket helyezik előtérbe.A termékek kialakításakor a műszaki tartalom mellett az egyszerű kezelhetőség volt a tervezés fő szempontja.

A "Linksys by Cisco Media Hub" médiaközpont összegyűjti, rendszerezi és megjeleníti az összes digitális videót, fényképet és zenét, amit a felhasználók otthonuk különböző készülékein tárolnak. 

Cisco Linksys NMH405 média szerverCisco Linksys NMH405 média szerverA Media Hub – azaz média szerver -médiaközpont könnyen kezelhető felületéről a felhasználók az összes médiatartalmat elérhetik, s tehetik ezt nem csak otthonról, de webböngészőn keresztül a világ bármely pontjáról is.

A Media Hub tökéletes megoldás mindazok számára, akik terjedelmes digitálismédia-könyvtárral rendelkeznek és szeretnék gyűjteményüket egyszerűbben kezelni.

Többszörös elérést biztosít egyszerre, így különböző média-tartalmak élvezhetők vele egyidejűleg, pl. a felnőttek film-nézése közben a gyerekek zenét hallgathatnak.  Három HD streamet tud egyszerre kezelni. A beépített Media Reader-rel közvetlenül lehet behívni fényképeket flash-eszközökről, SD kártyákról és memory-stick-ről.

A beépített, választhatóan 500 Gigabytos,  1 terabytos, vagy 1,5 terabytos merevlemez és a kiegészítő eszközök révén a Hub képes az otthonok teljes média-kollekciójának kezelésére.  Támogatja az iTunes szervereket, kezeli a legtöbb ismert audio, video és foto formátumot.  A Linksys átjátszó szolgáltatással, DDNS használattal biztosít külső elérést. A kezelést segíti a rajta elhelyezett színes LCD kijelző.A berendezésben lévő automatikus back-up szoftver további könnyítést jelent a média-tartalmak kezelésében. Két, rendkívül egyszerűen csatlakoztatható SATA interfészen, valamint két USB-porton tud eszközt fogadni. Támogatja a RAID1/JBOD elrendezést.

A termék „zöld" csomagolása külön figyelmet érdemel;  újrahasznosított papírból készül, növényi tintával nyomtatva!

A budapesti tájékoztató témája volt a  Home Network Defender  alkalmazás, mely a Cisco és a Trend Micro cég összefogása révén született, lényege;  a Linksys by Cisco  vezeték nélküli útválasztókra a Cisco gyárilag telepíti a Trend Micro  Home Network Defender elnevezésű internet-biztonsági szoftverét.  Ennél a megoldásnál a router észleli és semlegesíti az interneten keresztül érkező veszélyforrásokat, az adathalászatot, az online csalást, a betolakodó programokat és a vírusokat, így nyújt hatékony védelmet az asztali számítógépek, játékkonzolok, Wi-Fi hálózati telefonok és médialejátszók számára. A szoftver biztonságos internet-böngészést, szülői tartalomszűrést, biztonsági esemény-jelentéseket és vírusvédelmet  kínál egyes Linksys by Cisco  wireless-N rendszerű otthoni útválasztókon.

Az internet-biztonsági program közvetlenül az útválasztón található, ezért azt nem kell külön minden számítógépre telepíteni. A Home Network Defender szoftveres szolgáltatás egyes N-típusú útválasztókon lesz elérhető, ill. 30 napos próbaidő alatt már ki is próbálható a  WRT610N Linksys by Cisco modellen,  2009 folyamán pedig elérhető lesz több N-típusú termékre.

Cisco Linksys WRT610N routerCisco Linksys WRT610N routerA fenti, kétsávos WRT610N  router  a szórakoztatást szolgálja a gyorsabb játék, zene és HD video jelfolyam-kezeléssel, s tulajdonképpen négy eszközt foglal magában:

-egy 2,4 GHz-en és 5 GHz-en működő, vezeték nélküli hozzáférési pontot, 

-egy négy-portos full-duplex 10/100/1000 kapcsolót vezetékes Ethernet eszközök csatlakoztatására gigabites

sebességen,

-egy Storage Link-et  2.0-ás USB csatlakozású merevlemezek, vagy USB flash-diszkek számára, NAS-ra,

-egy beépített média-szervert a csatlakoztatott tárolóeszközökön lévő zene, video és fényképek elérhetővé tételére, akár a világ másik feléből is.

A három antennával működtetett kétféle rádiósáv egyszerre, elválasztva vagy összekapcsolva is üzemelhet, MIMO technológiával,  128-bites kódolással. A 2 év garanciával szállított berendezés ára 200 USD, kb. 55 ezer Ft, (bruttó). Forgalmazó: Alphasonic, Ramiris.

A Linksys by Cisco PowerLine család új tagjai:  a PLTE és a PLE sorozatú adapterek, melyek az otthonok meglévő elektromos hálózatát használják hálózat-képzésre. A PLTS200, Turbo jelzésű (PLTE) berendezés 85 Mbps átviteli sebességgel kommunikál fizikai szinten.  TCP/IP-t támogat, és kompatibilis a szabványos routerekkel, hálózati eszközökkel. Négy Ethernet portja nyújt csatlakozást az eszközök részére. A PLK300 (PLS és PLE) modellek un. HomePlug AV-ra felkészített eszközök, és 200 Mbps sebességet produkálnak,128-bites AES titkosítással. Az eszköz-csomag tartalmaz egy single-portos és egy négy-portos adaptert, melyekkel saját otthoni hálózat alakítható ki.

A „Linksys by Cisco wireless Home Audio Solution" otthoni hangrendszer  segítségével,  Wireless-N technológiával, kiváló hangminőséget biztosít otthonunk bármely helyiségében.  Ugyanazt a zeneszámot hallgathatjuk szinkronban a ház bármely helységében, vagy akár más-más zenét is küldhetünk a saját magunk által kijelölt „zónákba".  A vezeték nélküli otthoni hangrendszerrel több millió dal érhető el az interneten olyan integrált szolgáltatások révén, mint a Rhapsody, az AudioLounge és a RadioTime. 

Az opcionális tartozékként kapható iPod dokkoló segítségével bármilyen, Apple iPod egységen tárolt tartalmat, Podcast adást, hangoskönyvet és megvásárolt iTunes tartalmat lejátszhatunk a hálózat bármely vezeték nélküli otthoni audio-egységén. A vezeték nélküli otthoni hangrendszer elemei kiválóan együttműködnek a Linksys by Cisco újonnan bejelentett Media Hub médiaközpontjával is, amely automatikusan összegyűjti és megjeleníti a hálózaton elérhető összes médiatartalmat.

A "Cisco Eos"  nevű demo-szoftver már a média- és szórakoztatóipari társaságok számára szól, segítségével  tartalmaik köré online közösségeket tudnak építeni, s azokat menedzselni.

A Cisco Eos  olyan integrált platformot jelent, amely egyetlen operációs környezetben egyesíti a közösségi hálózati-, tartalomkezelési-  és site-adminisztrációs funkciókat,  így a tartalomtulajdonosok egyedülálló fogyasztói élményeket képesek nyújtani. A Warner Music Group az első szórakoztatóipari cég, amely a Cisco Eos platformot használja művészei, Laura Izibor (www.lauraizibor.com ) és Sean Paul (www.allseanpaul.com ) webhelyei számára.

http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_010709g.html

http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_010709f.html

http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_010709b.html 

www.linksysbycisco.com/linksysbycisco/en/promo/home-network-defender

http://us.trendmicro.com/us/home/home-user/ 

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük