2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mudra László képriportja: Luís Figo a Szentkirályi csapatában Feszített forgatási tempó…

9 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11171"><img class="image thumbnail" src="/files/images/figo_foto_mudra_laszlo001.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span> <p>Hazánkba érkezett a Szentkirályi Ásványvíz Kft. új, 2008-2009-es év reklámarca, az aranylabdás futballsztár, Luís Figo. A portugál aranygeneráció csillaga március 26-án látogatott Budapestre, hogy bemutatkozzon a magyar közönségnek, és Szentkirályon részt vegyen a hazánkban piacvezető ásványvízmárka reklámfilmjének forgatásán. A világhírű labdarúgó március 27-én utazik vissza Milánóba.</p><p>

 1.1.

Hazánkba érkezett a Szentkirályi Ásványvíz Kft. új, 2008-2009-es év reklámarca, az aranylabdás futballsztár, Luís Figo. A portugál aranygeneráció csillaga március 26-án látogatott Budapestre, hogy bemutatkozzon a magyar közönségnek, és Szentkirályon részt vegyen a hazánkban piacvezető ásványvízmárka reklámfilmjének forgatásán. A világhírű labdarúgó március 27-én utazik vissza Milánóba.

 1.1.

Hazánkba érkezett a Szentkirályi Ásványvíz Kft. új, 2008-2009-es év reklámarca, az aranylabdás futballsztár, Luís Figo. A portugál aranygeneráció csillaga március 26-án látogatott Budapestre, hogy bemutatkozzon a magyar közönségnek, és Szentkirályon részt vegyen a hazánkban piacvezető ásványvízmárka reklámfilmjének forgatásán. A világhírű labdarúgó március 27-én utazik vissza Milánóba.

A Luís Figora épülő kampány áprilisban kezdődik, a reklámfilmrendezője a 2002-es Nemzetközi Berlini Filmfesztivál rövidfilm kategória Kristály Medve díjazottja, a 35 éves Guy Nattiv.

 

2.2. 3.3.
4.4. 5.5.
6.6. 7.7.
8.8. Figo Ferihegyre érkezett, ahonnan gorillák kíséretében gépkocsin ment a sajtótájékoztató színhelyére a Gresham Palotába (Four Season Szálloda). Itt a Télikertben a magyar Futtball akadémiák legkiválóbb diákjai és újságírók várták.

Bár a Szentkirályi továbbra is a hazai fogyasztók kiszolgálására fókuszál, a nemzetközi jelenlétre is nagy hangsúlyt fektet: a tavalyi 3 százalékról két éven belül 10 százalékra kívánja növelni a Magyarországon kívül értékesített ásványvizek arányát. Ezért az elkövetkező két évre olyan világsztár sportolót választottak a Szentkirályi arcának, aki megtestesíti mindazt, ami számukra a legfontosabb: a kiváló minőséget, a megbízhatóságot, a hazai és nemzetközi elismertséget, valamint a versenyszellemet. A kampány sikerének érdekében a cég az olasz Internazionale világklasszis labdarúgóját, a portugál származású Luís Figot „igazolta le" csapatába.

„Saját tapasztalatom, hogy egy élsportolónak folyamatosan csúcsteljesítményt kell nyújtania. Nincs ez másként az ásványvízpiac kiélezett versenyében sem. Luís Figo olyan labdarúgó, aki már 20 éve kiváló eredményeivel vívja ki a közönség elismerését" – mondta a reklámarc választás okairól Balogh Levente, Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója.

 

9.9. 10.10.
11.11. 12.12.
13.13. 14.14.
15.15. 16.16.

A sajtótájékoztatón a portugál futballzseni kifejtette, miért vállalta el a magyar vállalat felkérését: „Sokan keresnek meg azzal, hogy legyek a márkájuk arca, de csak ahhoz adom a nevem, amit magam is szívesen fogyasztok. Ezért a tárgyalások kezdetekor kértem az otthonomba a cég ásványvizeiből. Annyira megszerettük a Szentkirályit a családommal együtt, hogy még a karácsonyi ünnepek alatt is ezt ittuk és azóta is mindig van otthon". Majd hozzátette: már serdülő korában odafigyelt az egészséges táplálkozásra. Tudta, hogy a profi futball világában csak akkor érhet el sikereket, ha megválogatja, mit eszik és mit iszik. Közel 20 éves profi pályafutással a háta mögött elmondhatja, hogy az élsportban csak az maradhat a csúcson huzamosabb ideig, aki odafigyel az egészségére. Ráadásul egy labdarúgónak nagyon fontos a megfelelő folyadék-utánpótlás, hiszen egy mérkőzésen vagy egy kemény edzésen akár több liter folyadékot is veszíthetnek. A víz és ásványi anyagok pótlása nem könnyű feladat, szerinte a legjobb megoldás a bőséges és jó minőségű ásványvíz.

A feszített tempójú kampányfilm forgatása Szentkirályon, a cég üzemének területén zajlik; Figo érkezésének estéjén kezdődik, majd csütörtökön zárul. Erre a rövid időre a munka zavartalansága érdekében és a különleges technikai eszközök alkalmazása miatt az üzem egyes területein felfüggesztik az ásványvíz gyártását.

A reklámfilm rendezője a 35 éves, izraeli Guy Nattiv, aki több nemzetközi elismeréssel, köztük a 2002-es Nemzetközi Berlini Filmfesztivál Kristály Medve díjával (rövidfilm kategória) büszkélkedhet. Nattiv „non-stop" munkáját 40 fős magyar stáb segíti.

Az országos reklámkampány 2008 áprilisában indul, így a reklámfilmet és Figo „góljait" ekkortól láthatják a nézők.

Luís Figo

Luís Figo napjaink meghatározó futballikonja, a világ egyik legnépszerűbb labdarúgója. A portugál „aranygeneráció" tagja, hazája válogatottsági rekordere, a legértékesebb trófeák és egyéni díjak, köztük az Aranylabda tulajdonosa.

Irányító középpályásként és szélső középpályásként egyaránt „bevethető", gyakran klubjaiban is több poszton futballozott, illetve futballozik. Hivatásos karrierje során csakis európai sztárklubokban játszott. Először odahaza a lisszaboni Sportingban – ekkor kezdte meg nemzetközi karrierjét is, mind utánpótlásszinten, mind a felnőtteknél. Az U 16-os (16 éven aluliakból álló) portugál válogatottal Európa-bajnokságot, az U20-as együttessel világbajnokságot nyert – e sikerek nyomán nevezték el hazájában a Figo fémjelezte korosztályt „aranygenerációnak". Közben 19 évesen már a felnőttválogatottban is bemutatkozott.

 

17.17. 18.18.
19.19. 20.20.
21.21. 22.22.
23.23. 24.24.

1995-ben igazolt az FC Barcelonához, ahol pályafutása meredeken ívelt felfelé. Öt éven keresztül játszott itt, bajnoki címeket nyert a katalán csapattal, és a Kupagyőztesek Európa­kupáját (KEK) is elhódította. A szurkolók rajongtak érte, rövid időn belül kedvencükké, egyben a csapat kapitányává és jelképévé vált, legendás 7-es meze a leginkább keresett árucikk volt a városban. Ezen esztendőkben kivétel nélkül minden alkalommal őt választották meg az év legjobb portugál labdarúgójának.

A 2000-es év komoly fordulatot hozott az életében, további lendületet adva karrierjének. Egyrészt a válogatottal részt vett a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokságon, ahol az elődöntőig menetelt csapatával. Mind ő, mind a portugál válogatott a torna egyik legjobb teljesítményét nyújtotta: az első találkozón fantasztikus összecsapáson győzték le Angliát (Figo hatalmas távoli bombagólt lőtt), s a végén csupán egy rendkívül balszerencsés büntető miatt maradtak alul a fináléba jutásért vívott meccsen a franciákkal szemben. Az Eb mellett még egy fontos esemény történt a nyáron: klubot váltott, a Barcelonából annak ősi riválisához, a Reál Madridhoz igazolt. A költözés nagy port kavart fel: a Reál akkoriban választott elnököt, és az egyik jelölt, Florentino Perez legfőbb kampányígérete az volt, hogy megválasztása esetén megszerzi portugál klasszist a katalánoktól. A Madrid hívei ennek hatására megválasztották az elnököt, aki pedig el is csábított Figót – 65 millió dollárt fizetett érte a Barcelonának, amely összeg akkor új világrekordot jelentett! A futballista remekül játszott a Reálban is, ennek – valamint a remekül sikerült Európa-bajnokságnak -köszönhetően a 2000-es év végén őt választották a legjobb Európában futballozó játékosnak, elnyerve ezzel az Aranylabdát, a labdarúgás világának legértékesebb egyéni elismerését.

 

25.25. 26.26.
27.27. 28.28.

Madridban teljesedett ki igazán Luís Figo pályafutása. 2001-ben a Reállal is megnyerte a spanyol bajnokságot, s ahogy az előző esztendőben az Aranylabdát, úgy ebben az évben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Év játékosa-díját nyerte el, 2002-ben pedig klubjával elhódította a világ legrangosabb klubserlegét, a Bajnokok Ligáját. A portugál válogatottal is további sikerek övezték: 2004-ben hazája rendezte az Európa-bajnokságot, s honfitársaival a döntőig jutott, a második helyen végezve. A nemzeti együttes igazi fieszta-hangulatot teremtett három héten keresztül a portugál stadionokban, legyőzve és kiejtvetöbbek közt Spanyolországot, Angliát és Hollandiát. Nem mellékesen, a portugáliai Eb arca és háziasszonya Figo felesége, a gyönyörű szőke svéd modell, Helen Svedin volt, akivel a futballista három kislányt nevel, a most 9 éves Danielát, a 6 éves Martinát és a 4 éves Stellát.

2005-ben újabb sztárklub következett a karrierjében: az olasz Internazionale alkalmazásába állt. „Luís Figo Európa és a világ futbalitörténetének legfontosabb oldalait írta az elmúlt években " – mondta róla Giacinto Facchetti, az Inter akkori elnöke. A milánói kék-feketékkel szintén nyert bajnokságot, s a válogatott sikerek sem kerülték el: a 2006-os világbajnokságon a portugál nemzeti tizeneggyel a negyedik helyen végzett. A csapat, amelynek természetesen Figo volt a csapatkapitánya, és amely Angliát és Hollandiát e tornától is elbúcsúztatta, a legszebben játszó együttes különdíját kapta a szervező FIFA-tól.

S a jelen? Figo és társai az Internazionaléval jelenleg is fölényesen vezetik az olasz bajnokságot, mint ahogy a Bajnokok Ligájában is harcban állnak a végső diadalért. Figo a portugál válogatottban 127-szer lépett pályára, ez a mai napig nemzeti rekord. Bár a futballcsillag a válogatottban már nem kíván többet pályára lépni, átadva helyét a feltörekvő fiatal generációnak, klubpályafutását illetően számos találgatás látott napvilágot, különösen miután Londonban vásárolt házat magának, s korábban maga is többször kijelentette, szívesen játszana Angliában, hogy megtapasztalhassa az ottani futballmiliőt. De hogy mit hoz az egyébként civilben UNICEF nagykövet számára a jövő, azt valószínűleg csak ő maga tudja…

Teljes neve: Luís Filipe Madeira Caeiro Figo Született: Lisszabon, 1972. november 4. Posztja: középpályás

Klubjai: Sporting CP (1989-1995), FC Barcelona (1995-2000), Reál Madrid (2000-2005), Internazionale (2005-) Válogatottságai/góljai száma: 127/32

Legnagyobb sikerei: világbajnoki 4. (2006); Európa-bajnoki 2. (2004); Európa-bajnoki 3. (2000); U20-as világbajnok (1991); U16-os Európa-bajnok (1989); BL-győztes (2002); KEK-győztes (1997); Világkupa-győztes (2002); 2x Európai Szuperkupa-győztes (1998, 2002); 4x spanyol bajnok (1998, 1999, 2001, 2003); 2x olasz bajnok (2006, 2007); Portugál Kupa­győztes (1995); 2x spanyol Királyi Kupa-győztes (1997, 1998); Olasz Kupa-győztes (2006); 3x spanyol Szuperkupa-győztes (1996, 2001, 2003); 2x olasz Szuperkupa-győztes (2005, 2006); aranylabdás (2000); az év játékosa a FIFA-nál (2001); az év játékosa a World Soccer szavazásán (2000); 6x az év játékosa Portugáliában (1995-2000).

Beszélt nyelvek: portugál, angol, spanyol, svéd

Kedvenc zenekara: Queen

Kedvenc étele: sült csirke és kacsa rizzsel

Kedvenc hobbija: időtöltés a tengerparton a barátokkal, színházba és moziba járás

Kedvenc üdülőhelye: Seychelles-szigetek

Kedvenc filmje: A bajnok (The Champ, 1979)

Kedvenc színészei: Michael Douglas és Dustin Hoffman

Kedvenc színésznői: Michelle Pfeiffer és Carre Otis

Kedvenc könyve: Szerelem a kolera idején (Gábriel García Márquez)

Kedvenc képzőművészeti alkotásai: modern festészet, Picasso és Goya alkotásai, art deco,absztrakt képek

Ez lett volna, ha nem futballista: művészettörténész vagy pszichológus

http://www.szentkiralyi.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.