www.katolikusradio.huwww.katolikusradio.hu „A Magyar Katolikus Rádió öt éve szolgálja az evangelizáció és a tisztességes, igaz és emberséges tájékoztatás ügyét, és megtalálja a módját annak is, hogy nemesen szórakoztató legyen" – mondta Erdő Péte

www.katolikusradio.huwww.katolikusradio.hu „A Magyar Katolikus Rádió öt éve szolgálja az evangelizáció és a tisztességes, igaz és emberséges tájékoztatás ügyét, és megtalálja a módját annak is, hogy nemesen szórakoztató legyen" – mondta Erdő Péter bíboros azon a hálaadó szentmisén, amelyet a rádió ötödik születésnapja alkalmából tartottak a Szent István-bazilikában.

A bazilikában május 27-én összegyűlt nagyszámú közönséget Spányi Antal püspök, a Katolikus Rádió vezérigazgatója köszöntötte. Ezután a jelenlévők és a rádiót hallgatók irodalmi és zenei összeállítást hallgathattak meg neves művészek előadásában.

A szentmise kezdetén Mohos Gábor, az MKPK titkára olvasta fel XVI. Benedek pápa köszöntését, amelyet Tarcisio Bertone bíboros államtitkár közvetítésével küldött. Köszöntésében Benedek pápa kifejezi óhaját, hogy a rádió működése „járuljon hozzá Krisztus tanítása terjesztéséhez, növelje az evangéliumi szeretetet és hathatósan járuljon hozzá egy igazságosabb és szolidárisabb társadalom kiépítéséhez." A Szentatya ehhez a munkához apostoli áldását küldte a rádió vezetőségére, a munkatársakra, a hallgatókra és a szentmisén jelenlévőkre.

A szentmisét Erdő Péter bíboros mutatta be Juliusz Janusz apostoli nunciussal, Spányi Antal püspökkel, a Katolikus Rádió vezérigazgatójával és Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári püspökkel együtt. Beszédében Erdő Péter bíboros többek között utalt a II. Vatikáni Zsinat Inter mirifica kezdetű dokumentumára, amely szerint az egyház feladata, hogy „a tömegkommunikációs eszközökkel is továbbítsa az üdvösség jó hírét, és hogy megtanítsa az embereket azok helyes használatára". Az isteni gondviselés ajándéka, hogy a magyar katolikus egyháznak az utóbbi húsz évben egyre több lehetősége nyílt a tömegtájékoztatásban való részvételre. A több lehetőség természetesen több munkát és nagyobb konkurenciát jelent. Ebben a környezetben a Katolikus Rádió tiszteletreméltó következetességgel végzi szolgálatát és ezzel jó nevet vívott ki magának – fogalmazott Erdő Péter, majd megköszönte a rádió munkatársainak eddigi munkáját, és a további munkához Isten áldását kérte.

A Magyar Katolikus Rádiót a Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy megerősítse és terjessze a keresztény életfelfogást a magyar társadalomban. Közszolgálati műsorstruktúrájával a rádió segít eligazodni és tájékozódni a közélet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében határon innen és túl.

Magyar Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük