Még látogatható az elektrográfiai kiállítás, de mellette Pécsre jön A Trabantfejű Nő és az Utazás kiállítás és vásár. Igazi élményszámba menő ritkaságokat nézhetünk a Buddha ereklyék Pécsett c. kiállításon, és az említetteket megkoronázhatjuk Baráti Kristóf fotóival.

 

Még látogatható az elektrográfiai kiállítás, de mellette Pécsre jön A Trabantfejű Nő és az Utazás kiállítás és vásár. Igazi élményszámba menő ritkaságokat nézhetünk a Buddha ereklyék Pécsett c. kiállításon, és az említetteket megkoronázhatjuk Baráti Kristóf fotóival.

 

Nézzük hát a kínálatot, sorjában.

2013. március 8. 18.00.

A Trabantfejű Nő

Zsolnay Kulturális Negyed – BÁRcsak Kávézó

Rendhagyó felolvasóest Erdős Virág József Attila-díjas költő műveiből, kötetlen beszélgetés irodalmár barátokkal, közben Beck Zoli Erdős Virág versmegzenésítéseket ad elő akusztikusan egy szál gitárral.

Erdős Virág beszélgetőpartnerei: Kiss Tibor Noé (újságíró, író), Fekete Richárd (költő, kritikus)

A program az országos "Mindenütt Nő" rendezvény sorozat része.

 

2013. március 9-10.

Utazás kiállítás és vásár – Fókuszban az aktív turizmus

Zsolnay Kulturális Negyed – M21

A vidéki városok egyik legszínvonalasabb és legnépszerűbb turisztikai börzéje, a Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár 18. alkalommal kerül megrendezésre. A 18. Pécsi Utazás Kiállítás tematikája az „Aktív turizmus" köré szerveződik. A régió települései turistacsalogató programjaikkal, kiránduló helyeikkel, és történelmi valamint kulturális értékeikkel mutatkoznak be. Természetesen a kínálatok között továbbra is megtalálhatóak a tengerparti üdülési ajánlatok, a világvárosok, vagy éppen a körutazások sokszínű kínálata, történjen az egyéni utazással, vonattal, repülővel vagy akár hajóval.

A belépés a gyermekek részére 12 éves kor alatt ingyenes.

Nyitva tartás: szombat: 10.00-19.00, vasárnap: 10.00-17.00

 

2013. március 9-10.

Buddha ereklyék Pécsett

Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Panoráma terem

A kiállítás-sorozat célja, hogy egyedülálló lehetőséget biztosítson bárkinek, hogy megtapasztalhassa a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó legmagasabb rendű finom szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és jólétet.

„2500 évvel ezelőtt, miután a Szkíta Bölcs Buddha, a Megvilágosult, elhagyta testét, hamvai között tanítványai csodálatos módon gyöngyökhöz hasonló ereklyéket találtak oly nagy mennyiségben, hogy nyolc vázát töltöttek meg velük. E felbecsülhetetlen értékű kincseket elosztották India nyolc nagy királya között, akik nyolc sztupát építettek az ereklyék elhelyezésére és tiszteletére. Buddha eredeti ereklyéiből az idők folyamán csodálatos módon újak születtek, s így számban megsokszorozódtak, és eljutottak minden buddhista országba."

 

2013. március 12,

Baráti Kristóf fotókiállítása

Kodály Központ

Baráti Kristóf nemcsak nagyszerű hegedűművész, de kitűnő fotográfus is. A Kodály Központban látható fotóin a Zsolnay Kulturális Negyed csodálatos részleteit örökítette meg. A kiállítás április 11-ig a Kodály Központ nyitvatartási idejében (H-Szo 10.00-18.00) tekinthető meg.

 

Nem érdemes kihagyni 2013. március 31-ig.

Magyar Elektrográfiai Gyűjtemény

Pécsi Galéria (Széchenyi tér)

Alig negyedszázados múltja van a kortárs magyar képzőművészet legfiatalabb műfajának, az elektrográfiának, amit a 21. század művészetének is neveznek. A fájdalmasan fiatalon eltávozott Bohár András, az elektrográfia esztétája, maga is alkotója s filozófusa, ideológusa, művészettörténésze volt. A magyar elektrográfia kárpát-medencei gyűjteményének névadójaként városunk első 21. századi gyűjteményét őrzi majd szellemiségével és azokkal az alkotói közösségekkel, akik tovább kísérleteznek elektromos gépeinkkel. Az ország egyetlen elektrográfiai gyűjteménye jelenleg a Vigadó felújítása miatt raktárban hever. A mindig meg-megújuló anyag egy része már több önálló hazai- és külföldi kiállításon vett részt, mindenütt nagy sikert aratott. A 2013-as év egyik izgalmas eseményeként kerül bemutatásra a Pécsi Galériában a látványos, színes művészi folyamat, amely tárlatról-tárlatra képes a megújulásra, mindig újabb oldaláról mutatja be ezeket a ma már korszerű eszközökkel létrehozott és megjelenített alkotásokat.

A kiállítás megtekinthető naponta 10-17 óráig. Kedd szünnap.

 

www.zsn.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük