2013. március 6-án 20 órakor a Toldi moziban tíz vadonatúj Péterfy Bori klip premierjével startol az idei Titanic. Az eseményen a közönség természetesen az együttes tagjaival is találkozhat.

 

2013. március 6-án 20 órakor a Toldi moziban tíz vadonatúj Péterfy Bori klip premierjével startol az idei Titanic. Az eseményen a közönség természetesen az együttes tagjaival is találkozhat.

 

Péterfy Borival melegít be a 20. TITANIC Nemzetközi Filmfesztivál. 2013. április 5-13. között fut majd az idén 20. születésnapját ünneplő jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, de már egy hónappal korábban megkezdődnek az eseményhez kötődő filmes programok.

 

A Péterfy Bori & Love Band legújabb, Fehér éjszakák című stúdióalbumának minden számához készült egy-egy klip, melyek elkészítésére a zenekar baráti alkotókat és alkotócsapatokat kért fel, mindenféle megkötés nélkül. A színésznő-énekesnő 2007-ben alakult zenekarának így egyszerre jelenik meg 10 vadonaúj videója, amelynek mozis premierje március 6-án 20 órakor a Toldi Mozi nagytermében lesz. Az esemény – melyen a közönség természetesen az együttes tagjaival is találkozhat – szervezője a Péterfy Bori & Love Band zenekar, védnöke pedig a Titanic Filmfesztivál.

A különleges filmes-zenei eseményen Már András, Hoffmanntamás Boldizsár és Németh Balázs, Stark Attila, Csáki László, Merényi Dávid, Gács Tamás, Somogyi Hanka és Görög Árpád, Jenei Szilveszter, Fazakas Péter és Karsai Dániel alkotásait nézheti meg a közönség.

 

A Titanic Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, mely 2005-óta versenyfesztiválként is működik. A fesztivál az elmúlt 20 évhez hasonlóan 2013-ban is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén előreláthatólag 60 filmet láthat majd a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait.

 

Idén új helyszínnel bővül a 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztivál: az Uránia, az Örökmozgó, a Toldi mozi és az A38 hajó mellett a Puskinban is nézhetünk majd filmeket.

 

Nem csak az idén 20. születésnapját ünneplő Titanic Nemzetközi Fesztivál tekinthet vissza hosszú múltra. Ha csak az esemény helyszíneihez kapcsolódó jeles dátumokat vesszük számba, az Uránia Tudományos Színházban több mint 110 évvel ezelőtt mutatták be a legelső magyar filmet, A táncz-ot. Az Örökmozgó Filmmúzeumnak otthont adó épület épp elmúlt 100 éves, a Toldi mozi elődje, a City pedig több mint 80 éve alakult. Az új fesztiválhelyszínként jelentkező Puskin mozi idén 65 éve kapta a nevét, a Titanic társhajója, az A38 pedig szintén áprilisban ünnepli jubileumi 10 éves évfordulóját.

 

2013. március 6. 20:00

Toldi mozi

Péterfy Bori & Love Band – Fehér éjszakák

 

www.titanicfilmfest.hu

www.facebook.com/titanicfilmfest

http://www.facebook.com/titanicfilmfest/events

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük