2024.április.12. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Győztek a Györgyök

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/13793"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Mafc-2008-1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> </strong>A játékban aratott győzelemnél azért egy kicsit nagyobb volt a tét a XII. REGŐ-MAFC Páros Teniszkupán. Akár azt is mondhatnánk: mindannyian győztesek vagyunk.</p><p>

 

mafc 2008 1.thumbnail A játékban aratott győzelemnél azért egy kicsit nagyobb volt a tét a XII. REGŐ-MAFC Páros Teniszkupán. Akár azt is mondhatnánk: mindannyian győztesek vagyunk.

 

mafc 2008 1.thumbnail A játékban aratott győzelemnél azért egy kicsit nagyobb volt a tét a XII. REGŐ-MAFC Páros Teniszkupán. Akár azt is mondhatnánk: mindannyian győztesek vagyunk.

mafc 2008 2.thumbnail Amint azt a verseny egyik névadója, egyben fő szervezője, Regőci Attila a mérkőzés szünetében elmondta, a tizenkét évvel ezelőtt útjára indított játék filozófiája mit sem veszített aktualitásából. Elsősorban nem is arról van szó, hogy bizony hasznos lehet a naphosszat íróasztal mögött ülőknek egy kis egészséges testmozgás. Mint képünkön jól látszik, ez alól ő, az első számú szervező sem húzza ki magát, noha az Operaház balettmesteri címére e mozdulata alapján sem pályázik. Sokkal fontosabb, hogy a politikusok, meg a gazdasági élet vezető és befolyásos szereplői, erre az egy napra valamennyien elfelejtették; a pálya kerítésén túl, miben verseny- vagy vetélytársak, mennyire kérlelhetetlen ellenfelek. Most az egymásnak szánt ütéseket a labda kapta. Amikor pedig a menet véget ért, az udvariassági szabályok szerint kötelező kézfogásban egy kicsit több is volt a hivatalosan elvárhatónál. Letéve az ütőt, mentek együtt a Stella sörcsapoló mesteréhez és szívélyes mosollyal vették kézbe a valóban tökéletesen megtöltött poharat.

A verseny külön érdekessége volt a helyszín, a MAFC pálya. Minden kimondott szónál erősebb bizonyítéka annak, hogy van még élő egyetemi sportklub. Ez a negyvenegy éves szervezet a maga kétezer kétszáz tagjával az ország legnagyobb egyetemi sportközpontja.

mafc 2008 3.thumbnail Annak érzékeltetésére, hogy a legkülönbözőbb foglalkozású, politikai meggyőződésű emberek is képesek kultúráltan, mi több, barátságosan szót érteni egymással, nézzünk néhány nevet a párosok közül! Ezen a napon ütőt ragadott Baja Ferenc, Bárándy Péter, Pintér Sándor, Orodán Sándor, Stumpf István, Fazakas Szabolcs, hogy csak a legismertebbeket említsük az összesen hatvannégy versenyzőből. Az évtizedes hagyományoknak megfelelően, a délelőtti mérkőzést ünnepélyes díjkiosztó gálavacsora követte. A résztvevők este a Symbol Budapest étteremben találkoztak ismét, ahol a Teniszkupa háziasszonya, Regőci Barbara ismertette az est programját. A kedélyek megnyugtatása és egyben felcsigázása érdekében a rendezők ravaszul úgy döntöttek: jöjjön előbb a vacsora, csak utána a díjkiosztás és végül hangulatjavítónak egy gálaműsor következzen, tombolasorsolással a szünetében. Méltóan egy rangos társadalmi eseményhez, ez utóbbinak jótékony célja is volt, az Egészség Hídja Alapítvány támogatása.

Az eredményhirdetés – érthető módon – előbb a számtalan különdíj átadásával kezdődött, csak izguljanak még egy kicsit a versenyzők! Utána a vigaszdíjak találtak gazdára, míg végre mindenki megtudhatta, kik is lettek az idén a legjobbak. A bronzérem a Rakonczay fivérek birtokába került, az ezüstöt Szabó Pál és Justin István kapta. A győztesek vándorserlegét – csak úgy, mint tavaly – ismét Balázs György és Szilvási György vihette haza.

mafc 2008 4.thumbnail Akinek már ettől jó kedve volt, annak csak fokozta, aki letört kissé, annak javította a hangulatát a díjkiosztást követő műsor. A divatbemutató a hölgyek és az urak körében is osztatlan sikert aratott, természetesen más-más okból. Az „Éva és a lányok" jelenete még Las Vegasban is kivívta a közönség elismerését, itt pedig már ekkor többeknek komoly önuralomra volt szükségük, hogy ülve maradjanak a székeiken. Amikor pedig a „Fekete szemek" együttes tagjai vették kézbe a mikrofont néhányan feladták a küzdelmet és már ekkor táncolni kezdtek. Alig telt el néhány perc és az együttes egy önkéntes szólistával is kiegészült!

mafc 2008 5.thumbnail Rövidesen kiderült, hogy a testvérek, Rakonczai Viktor és Rakonczai Imre nem csak a teniszpályán képesek kiváló teljesítményt nyújtani. Azt a dalt adták elő, amit eddig csak az olimpiára készülők ismerhettek. A „Győznünk kell!" lett a magyar olimpiai csapat hivatalos indulója – sokszor fogjuk hallani a közvetítések idején – és itt néhány pillanat után máris magával ragadta a közönséget. Reméljük Pekingben pontosan ilyen hatása lesz sportolóinkra és az sem volna meglepő, ha a továbbiakban, akár minden évben ezt hallanánk a REGŐ-MAFC Páros Teniszkupán is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.