2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Nyolcadszor is Siójut

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14952"></a></span> <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/14951"><img class="image thumbnail" src="/files/images/halászlé.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> </strong>Az elmúlt hét év sikeres volt, így hát az idén, július 19-én, nyolcadik alkalommal is kigyúlnak majd a tüzek a bográcsok alatt Siójuton.</p><p>

 

halászlé.thumbnail Az elmúlt hét év sikeres volt, így hát az idén, július 19-én, nyolcadik alkalommal is kigyúlnak majd a tüzek a bográcsok alatt Siójuton.

 

halászlé.thumbnail Az elmúlt hét év sikeres volt, így hát az idén, július 19-én, nyolcadik alkalommal is kigyúlnak majd a tüzek a bográcsok alatt Siójuton.

paprikás.thumbnail A falu Siófoktól nyolc kilométerre, a Sió-csatorna mentén fekszik, nem Balaton-parti település. Náluk nem járnak turisták, hát másként akarták a figyelmet felhívni magukra. Hét évvel ezelőtt, az első alkalommal 49 bogrács alatt gyúlt tűz, 14 csapat gulyást, 28 csapat pörköltet, 7 pedig halászlét főzött. A rendezők maguk is meglepődtek, melléjük szegődött a siker! Így, utólag persze könnyű megítélni: szerencséről szó sincs. Az eredmény a sok munka és a falubeliek összefogása nyomán jött létre – most már több éve, folyamatosan.

A jó hír is könnyen terjed, a második évtől kezdődően egyre többen jöttek „bográcsozni" Siójutra. Tagjai lettek az „Különleges asztali örömök Somogyban" rendezvénysorozatának és a Gasztronómiai Fesztiválok rendezvény-naptára is feltűnteti már az időpontjukat. Szerepelnek a Magyar Turizmus Rt. külföldön terjesztett ajánlati listáján, így ismerhette meg nevüket a világ.

plakát%20a51.thumbnailA tavalyi Bográcsfesztiválra jelentkezett csapatok száma meghaladta a százötvenet. Közülük 128-an indultak harcba a főzőverseny díjaiért. Természetesen „versenyen kívül" is főztek jó néhányan. Az ilyen, tömeges rendezvényen az első perctől az utolsóig, kötelezően jelen vannak a mentők, a rendőrök és a tűzoltók. Nekik van tapasztalatuk a létszám becslésében. Ők egybehangzóan tízezer körülire tették a megjelentek számát, miközben – ne feledjük – hatszáz lakosú faluról van szó! Az idén várhatóan még többen jelentkeznek majd, aki pedig csak szórakozni, kóstolgatni kar, az sem marad mulatság nélkül. A rendezők színes szórakoztató műsorról is gondoskodtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.