2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sun Microsystems JavaFX platform, és új fogyasztói és fejlesztési technológiák a 2008. évi JavaOne Konferencián

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12760"><img class="image thumbnail" src="/files/images/javaone.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="48" /></a></span> <p>Az idei, 13-ik JavaOne fejlesztői konferencia megnyitó előadásában Rich Green, a Sun Microsystems szoftverüzletágának ügyvezető alelnöke a Java-technológia szerepét mutatta be az egyedülálló tartalmak és gazdag végfelhasználói élmények létrehozásában. </p><p> 

 javaone.thumbnail

Az idei, 13-ik JavaOne fejlesztői konferencia megnyitó előadásában Rich Green, a Sun Microsystems szoftverüzletágának ügyvezető alelnöke a Java-technológia szerepét mutatta be az egyedülálló tartalmak és gazdag végfelhasználói élmények létrehozásában.

 

 javaone.thumbnail

Az idei, 13-ik JavaOne fejlesztői konferencia megnyitó előadásában Rich Green, a Sun Microsystems szoftverüzletágának ügyvezető alelnöke a Java-technológia szerepét mutatta be az egyedülálló tartalmak és gazdag végfelhasználói élmények létrehozásában.

 

Green friss áttekintést nyújtott azokról a dinamikus tartalmakról, összetett szolgáltatásokról és több különböző szolgáltatást ötvöző alkalmazásokról (mashupokról), amelyeket az immerzív médiaélményt és tartalmat kínáló gazdag internetes alkalmazások (RIA) létrehozására kifejlesztett JavaFX kliensplatform tesz lehetővé.

A Java platform olyan globális szabvány, amely több milliárd készülék technikai hátterét biztosítja a böngészőktől, illetve számítógépektől (800 ezer) kezdve a mobiltelefonokon (több mint kétmilliárd) át a Blu-ray lejátszókig (13 millió), televíziókészülékekig (9 millió) és más hálózatba kapcsolt fogyasztói termékekig. "A Java-technológia a legerőteljesebb, legrugalmasabban méretezhető, egyúttal pedig a legbiztonságosabb fejlesztési platformmá vált a vállalati és mobil alkalmazások széles köre számára" – nyilatkozta Green. "A fogyasztói kereslet mindig a cselekmények tűzfészkében összpontosul. Így a 2,2 milliárd mobilkészülékkel, valamint a desktopok 91%-ával a Java mára állandó digitális társunk, amely alapvető szerepet játszik a mindennapi életben."

Akcióban a JavaFX

A JavaOne Konferencián a Sun először enged bepillantást a JavaFX platformon futó legújabb fejlesztésekbe. Az olyan demók, mint a Movie Ball, a Photo Flocker és a JavaLive Connect számos új kreatív lehetőséget nyitnak meg a dizájn és fejlesztés élvonala számára. A Movie Ball egy háromdimenziós gömb, amely egyidejűleg több tucat nagyfelbontású képernyőt rendel, így stílust és kifinomultságot kölcsönöz filmgyűjteményeinknek. A Sun Photo Flocker elegáns fotócímkézése és megjelenítése ízelítőt kínál a képkezelés jövőjéből a résztvevők számára. A Photo Flocker segítségével a felhasználók címkék alapján kereshetnek a képek között; így a találatok egy átfedő montázs formájában jelennek meg. A JavaLive Connect azt illusztrálja, milyen egyszerűen hozzáférhetők a gazdag internetes alkalmazások életünk bármely képernyőjéről azáltal, hogy egyetlen alkalmazás fogja át a webböngészőt, a közösségi hálózatot, a munkaasztali operációs rendszert és a mobiltelefont.

A JavaFX jövője

A JavaFX először nyújt majd alkalmat a fejlesztőknek, hogy hirdetések elhelyezésével bevételt generáljanak mobil alkalmazásokban. A JavaFX platform fejlesztési tervének része egy nagy teljesítményű, deklaratív szkriptnyelv, a JavaFX Script. A JavaFX Script célja, hogy a webes dizájnerek, szkript- és alkalmazásfejlesztők képesek legyenek gyorsan létrehozni, illetve megjelentetni a RIA-alkalmazások új generációját a számítógépek, a mobil készülékek, a televíziók és más fogyasztói eszközök számára. A Sun a JavaFX első, böngészőkre, illetve a munkaasztalra szánt verzióját 2008 őszén dobja piacra.Ezzel párhuzamosan jelenleg is folyik az együttműködés a legtöbb vezető készülékgyártóval és mobilszolgáltatóval. A tervek szerint a JavaFX Mobile és a JavaFX TV első verziói 2009 tavaszán kerülnek forgalomba.

Kövesse a magyar blogon az eseményeket

A Sun Magyarország tudósítója a helyszínen követi az eseményeket és élőben tájékoztatja egy blogon keresztül a hazai érdeklődőket. A blogoldal a http://blogs.sun.com/j1live címen található meg.

l

Az évenként tartott JavaOne konferencia immár tizenharmadik alkalommal teremt találkozási lehetőséget a több mint 15 000 fejlesztőből, diákból, bloggerből, közösségi médiából és Web 2.0-ás cégből, valamint vezető vállalatokból álló globális közösség számára. A mostani konferencián 65 ország több mint 135 kiállítója vesz részt, hogy megosszák egymással a Java-technológia erejét. Az idei konferencia vezérmotívuma a "Java + You", amely a fogyasztók és a fejlesztők szempontjaira összpontosít, de emellett arra is, hogy milyen tapasztalatokat szereznek a lenyűgöző, fogyasztóközpontú Java-technológiával. Azok a fogyasztók, akik szeretnék letölteni a Java platformot vagy szeretnének többet megtudni arról, hogyan hat az életükre a Java-technológia, látogassanak el a java.com webhelyre. A weboldal fogyasztóközpontú felépítését a havonta több mint 20 millió látogató igazolja.

 http://java.sun.com/javaone

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.