2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Symantec 2008-as üzleti év 1 negyedév gazdasági eremények: 10 százalék növekedés az elõzõ évhez képest

6 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/3821"><img class="image thumbnail" src="/files/images/symantec.thumbnail.jpg" border="0" alt="Symantec" title="Symantec" width="100" height="100" /></a></span> Symantec nyilvánosságra hozta a 2008-as üzleti év 2007. június 29-ig tartó elsõ negyedévének eredményeit. A cég GAAP szerinti bevétele a negyedévben 1,4 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerint számított 1,42 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 10 százalékkal nõttek az elõzõ év azonos idõszakához képest.

  symantec Symantec nyilvánosságra hozta a 2008-as üzleti év 2007. június 29-ig tartó elsõ negyedévének eredményeit. A cég GAAP szerinti bevétele a negyedévben 1,4 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerint számított 1,42 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 10 százalékkal nõttek az elõzõ év azonos idõszakához képest.

  symantec Symantec nyilvánosságra hozta a 2008-as üzleti év 2007. június 29-ig tartó elsõ negyedévének eredményeit. A cég GAAP szerinti bevétele a negyedévben 1,4 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerint számított 1,42 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 10 százalékkal nõttek az elõzõ év azonos idõszakához képest.

A GAAP szerinti jövedelem-elhatárolás a 2007 júniusában véget ért üzleti negyedévben 2,66 milliárd USD volt, szemben a 2006 júniusában véget ért üzleti negyedév 2,31 milliárd dolláros eredményével. A nem GAAP szerinti jövedelem-elhatárolás a negyedév végére elérte a 2,71 milliárd dollárt, amely mintegy 16 százalékos növekedést jelent a 2006 júniusában véget ért üzleti negyedév 2,34 milliárd USD eredményéhez képest. A Symantec továbbra is az elhatárolási módszerrel vezetett mérlegben továbbgörgetett, elõre látható nyereségi modell elõnyeit élvezi.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: az elsõ pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 95 millió USA dollár volt, az elõzõ év azonos negyedévének 101 millió USA dolláros eredményével szemben. Az eredményekre hatással volt az átstrukturálással járó 19 millió USA dolláros kiadások, a februárban bejelentett létszámcsökkentések, illetve egyéb konszolidációs intézkedések.

A nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti bevétel az elsõ pénzügyi negyedévben 263 millió USA dollár volt, ez 4 százalékos növekedést jelent, az elõzõ év azonos negyedévében ennek értéke 253 millió USA dollár volt. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó jövedelem elérte a 0,29 dollárt, amely 21 százalékos növekedést jelent az elõzõ év azonos idõszakának 0,24 USA dollárjával szemben.

?A negyedéves teljesítményt az átfogó és feljövõben lévõ technológiai megoldásaink iránti egyre erõsödõ igény segítette, illetve a szolgáltatásainkat, a felhasználói és az Altiris csoportokat érintõ átalakítások" – mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. ?Eredményesen kezdtük a pénzügyi évet" – tette hozzá a cégvezetõ.

Kiemelkedõ üzleti események

A Symantec felhasználói üzletága a teljes bevétel 30 százalékát hozta, amely éves szinten, nem GAAP szerint számítva 11 százalékos növekedést jelent. A szolgáltatások részesedése a teljes bevételbõl 4 százalék, ez éves szinten 8 százalékos növekedést jelent. A biztonsági és adatkezelési üzletág a teljes bevétel 30 százalékát hozta, amely éves szinten 4 százalékos növekedést jelent. Az adatközpont menedzsment üzletág a teljes bevétel 28 százalékát adta, ez éves szinten 5 százalékos növekedést jelent. A szolgáltatások a teljes bevétel 6 százalékát adták, és éves szinten mintegy 13 százalékos növekedést értek el. Az Altiris szegmens bevételei az Altiris felvásárlásából, illetve a Symantec Ghost, pcAnywhere és LiveState Delivery megoldásaiból származnak, és a teljes bevétel 6 százalékát teszik ki.

A nemzetközi piacról származó bevételek a teljes bevétel mintegy 51 százalékát tették ki a júniusi negyedévben, és éves szinten, nem GAAP szerint számítva 12 százalékos növekedést értek el. Az európai, a közel-keleti és az afrikai régió a bevételek 33 százalékát képviselte a negyedévben, amely éves szinten 15 százalékos növekedést jelent. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye a negyedév teljes bevételének 13 százalékát tette ki, és éves szinten 8 százalékos növekedést ért el. Az amerikai kontinens (azaz az Egyesült Államok, Latin-Amerika és Kanada) a bevételek 54 százalékát adta, amely éves szinten 8 százalékos növekedést jelent.

A 2007 szeptemberében véget érõ üzleti negyedévre vonatkozó elõrejelzések

A 2007 szeptemberi pénzügyi negyedévre a GAAP szerinti bevételek 1,35 milliárd és 1,38 milliárd USA dollár között várhatóak. A GAAP szerinti részvényenkénti nettó osztalék 0,07 és 0,09 USA dollár között alakul.

A 2007 szeptemberi pénzügyi negyedévre a nem GAAP szerinti bevételek 1,37 milliárd és 1,40 milliárd USA dollár között várhatóak. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó osztalék 0,24 és 0,26 USA dollár között alakul.

A GAAP szerinti bevétel-elhatárolás értéke várhatóan 2,53 és 2,58 milliárd USA dollár között lesz. A nem GAAP szerinti bevétel-elhatárolás értéke várhatóan 2,55 és 2,60 milliárd USA dollár között lesz.

A mûködésbõl származó pénzáramlás értéke alatta lesz a 2006 szeptemberi értéknek, és mintegy 276 millió USA dollárt ér majd el.

A negyedév kiemelkedõ eseményei

  • A negyedév során a Symantec világszerte 249 szerzõdést kötött, ezek közül 48-nak az értéke meghaladta az egymillió USA dollárt. A 249 szerzõdés több mint 70 százaléka több termék értékesítésérõl is szólt.
  • A Symantec Észak-Amerikában az alábbi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabbított szerzõdéseket: Atmel, iparági vezetõ a fejlett félvezetõk tervezésében és gyártásában; Accor North America, az Accor divíziója, amely a világ egyik legnagyobb utazási, turisztikai szolgáltató csoportja; Florida Department of Transportation, mely 7450 alkalmazottat foglalkoztat az államban, 41 ezer mérföldnyi autópályát, 6381 hidat, 14 tengeri kikötõt és 2707 mérföldnyi vasutat üzemeltet; GTECH Corp., vezetõ gaming technológiákat és szolgáltatásokat biztosít; Children's Healthcare of Atlanta; az ország egyik vezetõ gyermekkórháza, szakterülete a rákgyógyítás, kardiológia és csecsemõgyógyászat. AMN Healthcare, Inc., az ország legnagyobb egészségügyi személyzeti ellátó vállalata; Rite Aid Corporation; vezetõ gyógyszertári hálózat, amely több mint 5000 üzlettel rendelkezik 31 államban és a fõvárosban; Indiana University, amely 97000 hallgatót oktat 8 kampuszon az államban; South Carolina Department of Health and Environmental Control, egészségügyi szervezet, amely a közegészségügy és a környezet védelmében tevékenykedik.

A Symantec az alábbi nemzetközi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabbított szerzõdéseket: British Sky Broadcasting, amely az Egyesült Királyság legnagyobb fizetõs televízió platformját mûködteti; National Health Insurance Corp., Korea egyetlen állami egészségbiztosítója; Beijing Mobile, Kína vezetõ mobilszolgáltatójának, a China Mobile Ltd-nek a leányvállalata; Colegio de Registradores de Espana, a spanyol ingatlan és pénzügyi nyilvántartók szövetsége; Siemens IT Solutions and Services Brazil, amely a világ egyik legnagyobb technológiai csoportjának tagja; Cable & Wireless Jamaica, az amerikai és karibi régió vezetõ telekommunikációs szolgáltatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.