2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

T-Com Gyereksziget a hátrányos helyzetű gyerekekért

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13460"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gy.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.sziget.hu/gyereksziget" title="http://www.sziget.hu/gyereksziget" width="62" height="100" /></a><span style="width: 60px" class="caption"><strong><a href="http://www.sziget.hu/gyereksziget">http://www.sziget.hu/gyereksziget</a> </strong></span></span><p>Eredményt hirdetett a NIOK és a T-Com a hátrányos helyzetű gyermekek utaztatására kiírt pályázaton. A május 31. és július 6. között hétvégenként a budapesti Hajógyári Szigeten megrendezésre kerülő T-Com  Gyerekszigetre a 12 nyertes szervezet pártfogoltjai a T-Com által biztosított buszokkal juthatnak majd el.</p><p>

 http://www.sziget.hu/gyerekszigethttp://www.sziget.hu/gyereksziget

Eredményt hirdetett a NIOK és a T-Com a hátrányos helyzetű gyermekek utaztatására kiírt pályázaton. A május 31. és július 6. között hétvégenként a budapesti Hajógyári Szigeten megrendezésre kerülő T-Com  Gyerekszigetre a 12 nyertes szervezet pártfogoltjai a T-Com által biztosított buszokkal juthatnak majd el.

 http://www.sziget.hu/gyerekszigethttp://www.sziget.hu/gyereksziget

Eredményt hirdetett a NIOK és a T-Com a hátrányos helyzetű gyermekek utaztatására kiírt pályázaton. A május 31. és július 6. között hétvégenként a budapesti Hajógyári Szigeten megrendezésre kerülő T-Com  Gyerekszigetre a 12 nyertes szervezet pártfogoltjai a T-Com által biztosított buszokkal juthatnak majd el.

A nyár legnagyobb ingyenes családi rendezvénysorozatának névadó támogatója számára fontos szempont volt, hogy olyan gyerekek is eljöhessenek a rendezvényre, akik a Budapesttől való távolság vagy szociális helyzetük miatt ezt egyébként nem tehetnék meg. Éppen ezért a T-Com a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) együttműködésével pályázatot írt ki hátrányos helyzetű, nem budapesti gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezetek és  intézmények számára. A pályázat eredményeképpen 12 vidéki nonprofit szervezet számára nyílt lehetőség arra, hogy a T-Com által biztosított 35 fős busszal egy-egy hétvégi napon rászoruló gyerekeket utaztasson a fővárosi meseszigetre. A gyerekek érkezéskor uzsonnacsomagot kapnak, és a nap  végén sok-sok élménnyel , apró ajándékokkal térhetnek haza.

A pályázat elbírálására felállított kuratóriumban a NIOK, a Szép Jelen Alapítvány a Magyar Szegénységellenes Hálózat és a T-Com egyaránt képviseltette magát. A kuratórium a döntéshozatalnál olyan vidéki intézményeket részesített előnyben, amelyek támogatottjai hátrányos helyzetű, a létminimum alatt élő, sokszor csonka családból érkező, illetve enyhe fogyatékkal élő gyermekek. Legtöbbjüknek eddig nem hogy a Gyerekszigetre, de még Budapestre sem volt alkalma ellátogatni. Számukra biztosan felejthetetlen élményeket ígér az egész napos program.

A pályázaton a következő szervezetek nyertek: a Baranyahídvégi Polgári Egyesület, a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa, a Somogyhatvanért Kulturális Egyesület, a Figyelj Ránk! Különélő Szülők és Gyermekeik Érdekvédelmi Szervezete, a Nagycsaládosok Tótkomlósi Egyesülete, a Hajdú-Bihar Megyei Csigaház Alapítvány, a Munkanélkülieket Segítők Egyesülete, a Bosta Uniós Felzárkóztatásáért Egyesület, a Fény Felé Alapítvány, a Gyermekeink a Jövő Alapítvány, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesülete, valamint a Vigyázó Kéz GyermekvédelniEgyesület.

Május 31. és június 6. között hétvégenként a Hajógyári Sziget  óriási szabadtéri játszóházzá alakul,  ahol a különböző korosztályú gyerekek az ország legnagyobb programválasztékából választhatják ki a számukra legérdekesebbeket. A T-Com idén Meseparkot is épít, ahol a gyerekek mesék szereplőiként játékos próbatételek során találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel.

A T-Com Gyerekszigetről folyamatosan frissülő információk a  www.sziget.hu/gyereksziget weboldalon olvashatók. A szigetre kerékpárral érkezők díjmentesen vehetik igénybe a rendezvény területén megtalálható kerékpártárolókat és ingyenesek lesznek az érték- illetve csomagmegőrzők is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.