2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tudománytanológiaellenzők az utcán

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/13434"><img class="image thumbnail" src="/files/images/antisci.thumbnail.jpg" border="0" width="97" height="100" /></a></span>Némi egyszerűsítéssel emberi hitvilág fejlődésének, majd az egyházak története az emberi tudás fejlődésének története. Az évezredek múltjából visszaköszönő piramisok, a középkor művészete és a jelen nem egy alkotása egyaránt az uralkodó hitvilágokkal való kapcsolatra utalnak.

antisci.thumbnailNémi egyszerűsítéssel emberi hitvilág fejlődésének, majd az egyházak története az emberi tudás fejlődésének története. Az évezredek múltjából visszaköszönő piramisok, a középkor művészete és a jelen nem egy alkotása egyaránt az uralkodó hitvilágokkal való kapcsolatra utalnak.

antisci.thumbnailNémi egyszerűsítéssel emberi hitvilág fejlődésének, majd az egyházak története az emberi tudás fejlődésének története. Az évezredek múltjából visszaköszönő piramisok, a középkor művészete és a jelen nem egy alkotása egyaránt az uralkodó hitvilágokkal való kapcsolatra utalnak. S ahogy annak idején folyamatosan alakultak, majd haltak el vagy vonultak háttérbe a vallások és velük egyházaik, úgy zajlik ez a folyamat napjainkban is. Ezt mutatja a scientológia felbukkanása és megjelenése a Föld különböző országaiban.

Az általuk hirdetett nézetek egyeseknél termékeny talajra, másoknál a heves ellenérzések sűrűjébe hullnak. Mielőtt ebből a megfogalmazásból bárki bármilyen előítéletre következtetne, ez szinte minden vallásról elmondható. Kinek ez, kinek amaz a szimpatikus nézetrendszer, és amíg bárki élhet a lelkiismereti szabadsággal, ez jól is van így. S persze a szólás, a véleményalkotás szabadságával is. Legyen a vélemény alkotója a vallás híve vagy ellenzője, míg nem kerülnek elő a flaszterkockák és tüzes vasak, mint a le-, illetve rábeszélés eszközei.

http://www.nbh.hu/evk2007/_index2.htmhttp://www.nbh.hu/evk2007/_index2.htm

Ezzel a véleményalkotási szabadsággal éltek az első magyar antiszcientológia tüntetés szervezői és demonstrálói is. Ahogy azt a http://objektivszcn.blog.hu/2008/05/26/az_elso_magyar_antiszcientologia_tuntetes_osszefoglalasa_1_0_verzio  címen is olvashatjuk, kevesen, de lelkesen. A kommentekből az Anonymous-csoport részéről részt vevők száma is kiderül, és az tényleg nem sok, ha annak az ötös számnak hinni lehet. Inkább a jelenség az érdekesebb talán, mint az érintett tömegek. Ugyanis az említett oldalon, oldalról egyben a nyilatkozatháború részletei is elérhetőek. Képet közölve egy, a Scientológia Egyház részéről kiadott nyilatkozatról is, mellyel kapcsolatban ott helyben olvashatóak a cáfolatok is. A mai technológiai viszonyok közé helyezve a történelemből oly ismert vallásvitákat.

S persze azzal a lehetőséggel, hogy a közölt nyilatkozatban foglalt internetcímek egy kattintással ellenőrizhetőek. A hekkelésekkel kapcsolatos gyanúk nyoma ugyancsak elérhető, ha valaki pont arra kíváncsi. Igaz, a kíváncsiság odáig is terjedhet, hogy mit mond a tüntetésről a másik oldal. Az említett blog-ban is megtalálható TV-riportban semmit, és a nyilatkozatban jelzett egyházi honlapon sem olvashatunk többet. Egy másik egyházközeli oldalon (http://szcientologia-budapest.org/) is márciusi a legfrissebb hír, s ami legalább annyira érdekesség, hogy az Szcientológia Egyház Budapest címe alig egy kapualjnyira van egy szakközépiskolától. Már amennyiben a honlap összeállítása óta vagy az egyház, vagy az ATHÉNÉ Idegenforgalmi, Informatikai és Üzletemberképző Szakközépiskola el nem költözött a honlapokon található (http://wcs.oisz.hu/?p1669/lhu ) címről.

Andrew_s

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.