2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Virtuális osztálytermet adott át a Sun

3 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/14877"><img class="image thumbnail" src="/files/images/woderl.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A Sun Micorsystems , Inc. 2008 jűlius 3-án bejelentette, hogy sikeresen lezajlott a <a href="https://lg3d-wonderland.dev.java.net/">Project Wonderland</a> bemutatója, amely az oktatási szektornak szánt nyílt forráskódú virtuális világ platformja. </p><p>

 

woderl.thumbnailA Sun Micorsystems , Inc. 2008 jűlius 3-án bejelentette, hogy sikeresen lezajlott a Project Wonderland bemutatója, amely az oktatási szektornak szánt nyílt forráskódú virtuális világ platformja.

 

woderl.thumbnailA Sun Micorsystems , Inc. 2008 jűlius 3-án bejelentette, hogy sikeresen lezajlott a Project Wonderland bemutatója, amely az oktatási szektornak szánt nyílt forráskódú virtuális világ platformja.

A múlt heti virtuális esemény keretében oktatási és információtechnológiai szakemberek fedezhették fel azokat a biztonságos és rugalmas tanulási környezeteket, amelyeket a platform úttörő oktatási célú felhasználói, a Boston College, a University of Essex, a University of Oregon és a Saint Paul College hoztak létre.

miw 2007 10 02d thumb.thumbnailA Project Wonderland egy nyílt forráskódú eszköztár olyan kooperatív, 3D-s virtuális világok létrehozására, amelyekben a felhasználók hangos kommunikációt folytathatnak egymással és megoszthatnak olyan alkalmazásokat, mint az OpenOffice.org dokumentumok vagy a játékok. A platform ideális az oktatási szektor számára, mivel az iskola saját tűzfalán belül helyezkedik el, így nagyobb fokú ellenőrzési lehetőséget és biztonságot nyújt, mint más virtuális platformok. A Project Wonderland virtuális tanulási terén belül az iskolák teljes körű ellenőrzéssel rendelkeznek a tartalom felett, így biztosíthatják, hogy az nemcsak az adott korosztálynak megfelelő és oktatási szempontból értékes, de érdekes is.

mpk20 interview.thumbnailA Project Wonderland elindítása a Media Griden az emberi tanulási potenciál komoly változását jelzi. „A Project Wonderland 3D-s erőforrásainak a Media Griddel való összekapcsolása, illetve a hozzáférhetőség biztosításának jóvoltából most már igazán kiteljesedhetnek a MERLOT Virtuális Tanulási Környezetek Központ (CLIVE) elképzelései" – mondta Dr. Jonathon Richter, a University of Oregon Virtuális Tanulási Környezetek Központ igazgatója. Most először gyűjthetők össze és kezelhetők a szakértők által ellenőrzött, biztonságos és elérhető 3D-s tanulási erőforrások."

phone movie snap.thumbnail „A Project Wonderland kézenfekvő választás volt az Education Grid elindítására, amely a Media Grid speciálisan az oktatási szféra számára kialakított része" – mondta el Aaron Walsh, a Media Grid and Immersive Education Initiative igazgatója. „A Project Wonderland segítségével a tanárok világszerte tarthatnak órákat és megbeszéléseket az Education Grid számítóhálón, valamint saját, testreszabott Wonderland virtuális tanulási világokat, szimulációkat és oktató játékokat is létrehozhatnak.

A Sun ISIG és a Project Wonderland a Sun elkötelezettségét képviselik a nyílt forráskódú eszközök és olyan befogadó közösségek fejlesztése mellett, amelyek elősegítik a kommunikációt, illetve a közös munkát a globális oktatás színterén. Virtuális osztálytermek kialakításával a Project Wonderland platformon az oktatási intézmények lehetőséget teremtenek a valóban immerzív tanulásra, amely alkalmazkodik a tanulók egyéni tanulási stílusához. A platform az iskolák közötti együttműködést is támogatja.

A Java technológia rugalmassága lehetővé teszi, hogy az iskolák egyszerűen integrálják a Project Wonderlandet az olyan meglévő szervezeti alkalmazásokba, mint az oktatásmenedzsment-rendszerek, a tanulói rendszerek és a digitális könyvtárak.

A múlt heti eseményen ugyancsak részt vett a CommonNeed, amely a Sun új tárhelyszolgáltató partnere a Project Wonderland számára. A CommonNeed hosztolt szolgáltatásokat és tanácsadást nyújt oktatási intézmények, illetve vállalatok, így a New Media Consortium által nemrégiben elindított Open Virtual Worlds Project számára is.

https://lg3d-wonderland.dev.java.net/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.