2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A parkolóőrök az idővel is csalnak…

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/14802"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pora.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="72" /></a></span>Több mint egy hete elektronikus level érkezett hozzánk kanócon. Egy könyvelési cég küldte, amiben leirja: a parkolóőrök kényszerből az idővel is csalnak. Mivel más forrásból nem tudtuk megerősíteni vártunk közlésével. Most, hogy a <a href="http://www.nol.hu/budapest/cikk/497603/">Népszabadság cikke megjelent</a>, közreadjuk a levelet. Hasonló dolgokról írt az<a href="http://homar.blog.hu/2008/07/01/az_nem_lehet_hogy_csalnak_a_parkolocegek"> Index Tékozló Homár rovata</a> is.</p><p>

pora.thumbnailTöbb mint egy hete elektronikus level érkezett hozzánk kanócon. Egy könyvelési cég küldte, amiben leirja: a parkolóőrök kényszerből az idővel is csalnak. Mivel más forrásból nem tudtuk megerősíteni vártunk közlésével. Most, hogy a Népszabadság cikke megjelent, közreadjuk a levelet. Hasonló dolgokról írt az Index Tékozló Homár rovata is.

pora.thumbnailTöbb mint egy hete elektronikus level érkezett hozzánk kanócon. Egy könyvelési cég küldte, amiben leirja: a parkolóőrök kényszerből az idővel is csalnak. Mivel más forrásból nem tudtuk megerősíteni vártunk közlésével. Most, hogy a Népszabadság cikke megjelent, közreadjuk a levelet. Hasonló dolgokról írt az Index Tékozló Homár rovata is.

Módszeresen vernek át bennünket a parkolóőrök

**A módszer a következő*

Általában a legrövidebb parkolási idő 20 perc. Ezért a fényképezőgép dátumát 20 perccel előre állítják. Végig fényképezik a szabályos jeggyel parkoló autókat, majd kényelmesen leülnek és 20 perc múlva kinyomtatják a hozzá tartozó mikulás csomagot.

Természetesen a fénykép készítése előtt rátesznek egy előző napról maradt mikulás csomagot. Van nekik bőven belőle, hiszen csak addig van az autón, amíg lefényképezik. No meg különben is, a fényképen nem látszik, mi van a csomagban. A borzasztó az, hogy még csak tudomásunk sincs a dologról, mert csak 60 nap múlva derül ki, amikor megkapjuk a tértivevényes levelet. Természetesen a megadott telefonszámot hívhatod napestig, soha senki nem jelentkezik be rajta. Marad a személyes ügyintézés, ami természetesen munkaidőben (vegyél ki szabadságot, vagy utazz akármennyi kilométert érte). Semmi értelme nincs, mert megmutatják a fényképet, és nem tudod bebizonyítani, hogy nem lépted túl a parkolási időt.

Ha bírósági tárgyalásra kerül a sor, a bíró minden további nélkül elfogadja a parkolási társaság által adott adatokat bizonyítékként. Baromira nem érdekli, hogy bárki olyan időt ír be a fényképezőgépbe, amit csak akar. A 20 perc olyan időintervallum, amivel még nem buknak le. A számítógépen az az idő látszik, amit a fényképező gép mutat, és az, amikor az adatot áttöltötték a számítógépre. Arra hivatkoznak, hogy csak a munkaidő végén töltik át az adatokat a gépre, tehát a 20 perc eltérés nem derül ki. Mivel a tárgyaláson csak a bíró, a parkolási társaság ügyvédje, meg a hivatalosan alperes, de a gyakorlatban vádlott van jelen, azt csinálnak, amit akarnak. Nekünk, állampolgároknak semmi esélyünk. Tapasztaltam. Hiába is tennél panaszt, még jól meg is büntetnének érte, mert nem tudod bebizonyítani, hogyan zajlott a tárgyalás. A hangfelvételt 8 nap múlva törlik, de a végzést addig nem kapod kézhez.

A hangfelvétel csak arra jó, hogy alapja legyen a végzés megírásának, gyakorlatilag senki nem hallgathatja meg, még az ügyvéded sem. Egyébként is a magnót a bíró kezeli, nem tudod, mikor nyomja meg a gombot, így egyáltalán nem biztos, hogy amit nyilatkoztál, az rajta is van a felvételen.

Hogyan lehet védekezni ellene?

Gyakorlatilag sehogy. Egy dolgot tehetünk, ha nincs bérletünk, akkor SOHA ne álljunk meg még rövid időre sem olyan helyen, ahol parkoló automata van. Szinte biztos, hogy átvernek. Ha nem kapsz 60 nap múlva levelet, az csupán azt jelenti, hogy szerencséd volt, és éppen az alatt az idő alatt nem járt arra parkolóőr. Minden nagyvárosban vannak magánparkolók, parkolóházak, mélygarázsok. Itt, ha esetenként drágábbnak is tűnik, nem tud lejárni a parkolójegyed. Ha már csak a bíróságon derül ki számodra, hogy szerintük túllépted a parkolási időt, az több, mint 16 ezer forintodba kerül.

Ha bíróságra kerül az ügy, SOHA NE MENJ EGYEDÜL!!!

Ha nincs ügyvédre pénzed, vigyél magaddal legalább két embert, akiknek meg sem kell szólalni, csak legyenek jelen. Ebben az esetben a bíró meggondolja, hogyan viselkedjen.

A népszabadság cikke erről a témáról:

http://www.nol.hu/budapest/cikk/497603/

MTV híradó:

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=207365

Az Index Tékozló Homár postja:

http://homar.blog.hu/2008/07/01/az_nem_lehet_hogy_csalnak_a_parkolocegek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.