2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Városmajorban hódít a Körúti Színház

5 perc olvasás
<p><strong> <span class="inline left"><a href="/node/14942"><img class="image thumbnail" src="/files/images/A%20kis%20herceg1.thumbnail.jpg" border="0" alt="A kis herceg" title="A kis herceg" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A kis herceg</strong></span></span></strong>A Körúti Színház a nyár folyamán sem tart szünetet, szabadtérre költözik. A társulat hat darabját, A kis herceg, az Én és a kisöcsém, a Minden lében három kanál, A doktor úr, az Óz a csodák csodája és a Mese habbal című előadásokat láthatják az érdeklődők a Városmajori Szabadtéri Színpadon Budapesten ismert színművészek közreműködésével. </p><p>

 a kis hercegA kis hercegA Körúti Színház a nyár folyamán sem tart szünetet, szabadtérre költözik. A társulat hat darabját, A kis herceg, az Én és a kisöcsém, a Minden lében három kanál, A doktor úr, az Óz a csodák csodája és a Mese habbal című előadásokat láthatják az érdeklődők a Városmajori Szabadtéri Színpadon Budapesten ismert színművészek közreműködésével.

 a kis hercegA kis hercegA Körúti Színház a nyár folyamán sem tart szünetet, szabadtérre költözik. A társulat hat darabját, A kis herceg, az Én és a kisöcsém, a Minden lében három kanál, A doktor úr, az Óz a csodák csodája és a Mese habbal című előadásokat láthatják az érdeklődők a Városmajori Szabadtéri Színpadon Budapesten ismert színművészek közreműködésével.

Július 20-ától augusztus végéig szinte elfoglalja a Városmajort a Körúti Színház, hiszen fél tucat darabot játszanak a kedvelt szabadtéri színpadon. Az előadásokon nem kisebb nevek szerepelnek majd mint Koltai Róbert, Baráth Attila, Czvetkó Sándor, Gyebnár Csekka, Faragó András, Frajt Edit, Ömböli Pál, Fila Balázs, Szegő Adrienn Beleznay Endre, valamint a Barátok közt Tildája, Szabó Erika és Brózik Klára, a Jóban Rosszban nővére.

óz, a csodák csodájaÓz, a csodák csodájaElsőként július 20-án, A kis herceg című gyermekdarabot tűzik műsorra. A történet mostani zenés feldolgozása nem nélkülözi a humort, a gyermekhez illő kedvességet, miközben a történet lényege érintetlen marad.

Augusztus 6-án és 28-án az Én és a kisöcsém című zenés bohózatot tekinthetik meg az érdeklődők. Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben komponálta meg a zenés vígjátékot, amely a műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb klasszikusa lett. A komédiából kiderül, hogy „holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány", miért utazik Velencébe fiúruhában egy kisasszony és ki az a „Sas és Vas, a borzasztó furcsa két pasas". A Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói néhány éve Koltai Róbert rendezésében vizsgaelőadásként mutatták be a darabot. A ma már végzett és ismert fiatal színészek újra összejöttek, és Koltai Róberttel kiegészülve mutatják be a vígjátékot, népszerű slágerekkel.

a doktor úr - koltai róbertA doktor úr – Koltai RóbertAugusztus 7-én A doktor úr című darabot mutatják be. A legtöbbet játszott magyar drámaíró, Molnár Ferenc első színpadi művét, A doktor urat 1902-ben mutatták be. A darab a békebeli hangulatot idézi, de a mai kor emberének is van üzenete. A doktor úrban mindenki keresi önmagát, keresi a siker lehetőségét, és ennek érdekében csal, hazudik, lop, játszik kisebb-nagyobb szerepeket. Sárkány, a híres ügyvéd a legkülönbözőbb fogásokkal mindig eléri védence felmentését, bármilyen gazember is legyen az. Puzsér, a valaha látott legszimpatikusabb betörő már 18-szor ült börtönben, de "hű" segítőtársa Sárkánynak. Puzsér az igazság bajnoka, s a végén még talán az is kiderül, hogy ő az egyetlen gavallér és tisztességes ember a darabban.

én és a kisöcsémÉn és a kisöcsémAugusztus 29-én a Minden lében három kanál kerül színre, amely a Páratlan Páros és a Miniszter félrelép szerzőinek új darabja. A főszereplő fiatal pár boldog közös életet él, egyetlen problémájuk, hogy a bérelt ház után hozzájuthassanak egy olyan ingatlanhoz, amelyben majd gyermekeiket felnevelhetik. Mivel sajnos nem lehet saját gyermekük, elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy csöppséget. A gyámhatóság által kirendelt ellenőrnek azonban minden körülményt mérlegelnie kell. A megoldásban szerencsétlenségükre az egész család segíteni próbál. Azonban van, aki rosszkor van rossz helyen…

Augusztus 30-án délelőtt az Óz a csodák csodáját, este pedig a Mese habbal című darabot tűzik műsorra. A népszerű mesét most felújított változatban, dallamos zenével, sok énekes- táncos és attraktív jelenettel kibővülve láthatják a gyerekek, de az anyukák, apukák számára is igazi élményt nyújt az előadás. Valahol messze, a zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában a legkülönbözőbb kincseket gyűjtötte össze. Ott áll a bátorság és az ész, egész gyűjteménye van emberi szívekből, s varázshatalma akkora, hogy a világban sodródó Dorkát is hazarepíti otthonába. Óz palotája felé igyekszik hát mindenki, aki csodás segítségre vágyik. Oda tart a gyáva oroszlán, no meg Totó a játékos kutya.

A Mese habbal feledhetetlen vígjáték. Ginny, a nem túl erkölcsös fiatal lány szerelmét, Greget hátrahagyva vidékre utazik, hogy meglátogassa szeretőjét. Mivel Greg azt hiszi, hogy a lány a szüleihez ment, ugyancsak odautazik, hogy megkérje szerelme kezét. Csakhogy a kedves „papa" felesége is otthon van…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.