Színház a tévében, vagy tévé a színházban. Nem mindegy. Április elején az utóbbiban lehet részünk, ugyanis a Dumaszínházba költözik a Comedy Central bemutatja című stand-up műsor stábja két napra. Csapók, kábelek, rendező, díszlet, mikrofon, smink-, stylist-kommandó, és ami a legfontosabb, a színpadról ismert humoristák a tévében.

 

Színház a tévében, vagy tévé a színházban. Nem mindegy. Április elején az utóbbiban lehet részünk, ugyanis a Dumaszínházba költözik a Comedy Central bemutatja című stand-up műsor stábja két napra. Csapók, kábelek, rendező, díszlet, mikrofon, smink-, stylist-kommandó, és ami a legfontosabb, a színpadról ismert humoristák a tévében.

 

Benne leszel a tévében? A kényelmes kábelcsatorna néző persze türelmesen vár, hiszen ez a show a tévében is látható lesz, nem kétséges. Az igazi humor-gourmand viszont kétszer is elfogyasztja ugyanazt. Egyszer a helyszínen vágatlanul, majd otthon a tévében, letisztázva. Igazi élményzápor és persze a családi kvíz kérdés: vajon benne lesz-e apa és anya a tévében, amikor a nézőtéren pásztáz a kamera?

 

Egy tévéfelvételt végigélni óriási élmény, számos jól mesélhető sztori alapja, de azért ne menjünk el szó nélkül a lényeg mellett, hiszen csak annak érdemes jönni, aki nevetni is szeret(ne). Az április elsején éppen egy éves Corvin Dumaszínház felismerhetetlenségig díszletezett színpadán két este is válogatott stand-up csapat gondoskodik a búfelejtésről.

 

Az első napon, vagyis április 12-én a mediterrán Ózd, azaz Miskolc büszkesége, Bellus István kezdi a műsort, aki most is plasztikus képet fest majd szülővárosának hétköznapi pillanatképeiről éppúgy, mint a média – celebként ismert – vadhajtásairól.

A Comedy Central-ra már visszatérőként érkezik Orosz György, a nemesi származású humorista. Őt a 2012-ben Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, majd hirtelen a távol-keletre kivándorolt, de időközben mégis hazatérő Varga Ferenc József követi. A Dumaszínház vezetője, Litkai Gergely hasznos és különösen érdekes megfigyeléseket tett a multi cégek mindennapjainak útvesztőiben, ezeket igyekszik majd a közönséggel megosztani, míg Zsók Levente az erdélyi fiatalok életébe segít betekinteni. A legkevésbé sem komoly felvetéseket a zene erejével tompítja a Három kismalac formáció (Burszán Vera, Borovitz Tamás és Galambos Zoltán), akik énekkel, zenével és a minimálisnál is kevesebb tánccal adják meg a közönségnek a kegyelemdöfést.

 

Másnap, április 13-án persze szintén nem lesz üresjárat. A lassú, de alapos bemelegítést ezúttal Hajdú Balázs vállalta, aki mindig csak két történettel készül, de azzal egy egész estét képes szórakoztató módon kitölteni. Balázs után a csapat jogi őrangyala, Bács Miklós pörgeti fel az estét, aki nem csupán meglepően szép és vicces, de ügyvéd is. Műsora alatt mindenkinek joga van csendben, nevetés nélkül hallgatni, de nem ajánljuk, mert rosszul járhat az, akivel Miklós perel. A harsány jókedvet Bruti gitárszólója hasítja ketté, akitől XXL méretben várhatjuk a debreceni virtust. A nagy gitár után érkezik a kicsi, vagyis az ukulele és hű társa, Pataki Balázs. Az ikergyermekekkel megáldott, végletesen elcsigázott informatikus apuka új gyermekdalokkal készül, melyet kizárólag felnőtteknek ajánl ő maga is. A kétnapos felvétel végén a világjáró humorista-színész, Badár Sándor tart KRESZ- és filmtörténeti ismeretterjesztő előadást kezdőknek és haladóknak.

 

Mindeközben persze a kamera folyamatosan pásztázza a nézőteret, így az adás napján izgatottan várhatja a család, hogy vajon benne leszel a tévében?

 

http://www.dumaszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük