2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Informatika Tisztán – Microsoft képzéssorozat – Ingyenes szakoktatás rendszergazdáknak

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/12722"><img class="image thumbnail" src="/files/images/logo_hatterrel.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.microsoft.hu/it" title="www.microsoft.hu/it" width="100" height="76" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.microsoft.hu/it">www.microsoft.hu/it</a> </strong></span></span>    <p>Az <em>Informatika Tisztán</em> elnevezésű Microsoft rendezvényeket 2008-ban áprilistól júniusig rendezi a cég két témakörben;  rendszer-felügyeleti, valamint az új csoportmunka és kommunikációs modul vonatkozásában. </p><p>

www.microsoft.hu/itwww.microsoft.hu/it    

Az Informatika Tisztán elnevezésű Microsoft rendezvényeket 2008-ban áprilistól júniusig rendezi a cég két témakörben;  rendszer-felügyeleti, valamint az új csoportmunka és kommunikációs modul vonatkozásában.

www.microsoft.hu/itwww.microsoft.hu/it    

Az Informatika Tisztán elnevezésű Microsoft rendezvényeket 2008-ban áprilistól júniusig rendezi a cég két témakörben;  rendszer-felügyeleti, valamint az új csoportmunka és kommunikációs modul vonatkozásában.

Idén Budapesten kívül Debrecen, Szeged, Veszprém, Miskolc és Pécs városában tartanak idevágó előadásokat. 

A szakmai anyag mélységeiben való elmélyülést az előadásokhoz kapcsolódó online tananyaggal is segítik.

Az előadások témái között megtalálhatók a Windows SharePoint és az Exchange Server 2007 újdonságai, melyeket az alapoktól kiindulva, élő bemutatókkal illusztrálnak, megmutatva, hogyan kell ezeket a rendszereket beüzemelni, az adott vállalat számára testre-szabni,  napi szinten felügyelni.  A résztvevők megismerhetik a rendszergazda legfontosabb fogásait,  a Windows XP SP2,  a Windows Vista és a Windows Server 2003 R2 újdonságait is.  Kiemelten foglalkoznak az Office 2007,  az Exchange Server 2007 és a Windows SharePoint Services 3.0 felügyeletével és képességeivel.

A következő hetek folyamán felkerülnek a Microsoft Magyarország weboldalára az új tananyag elemei, elsőként a prezentációk és a közel 10 órányi, részletes screencast-sorozat, ami a szoftverek minden fontos részletét gyakorlati demókon keresztül mutatja be.  Mindez kiegészül hosszabb, előadás-szerű videókkal is, leginkább az Exchange Server 2007 tervezésével kapcsolatban.

Az előadássorozat budapesti rendezvényére 2007. május 6-án került sor nagyszámú résztvevővel.  Az ingyenes, kizárólag szakmai témákat érintő konferencián a Microsoft szakemberei azt mutatták be, hogyan láthatja el hatékonyan a rendszergazda a számítógép-hálózatok felépítésével és üzemeltetésével kapcsolatos teendőket.

A május 6-i napon a csoportmunka és a kommunikációs megoldásokkal foglalkoztak az előadók;

Budai Péter, Telek Andrea, Somogyi Csab, Gömöri Zoltán és Balássy György.

Budai Péter bevezetőjében rámutatott;  a csoportmunka és a kommunikáció kérdései nagy fontossággal bírnak a rendszergazdák számára, ez indokolja az Office 2007,  az Exchange Server 2007 és a Windows SharePoint Services 3.0 felügyeletével és képességeivel való kiemelt foglalkozást.  Egy vállalat informatikusaként az illető szakember megismerheti a csoportmunkával és kommunikációval kapcsolatos technológiákat és módszereket, melyekkel maga is sokat tehet vállalata, vagy a vállalata által támogatott cégek hatékonyabb működéséért.

Ezzel az informatika és maga az informatikus sokkal fontosabb részévé válik a vállalatnak, hiszen nem csak az IT rendszerek és a számítógépek működtetésében vállalhat szerepet, de nem-informatikus kollégái mindennapi munkáját is könnyebbé teheti, így javítva közvetlenül a vállalat eredményességét.

Az indító előadás áttekintette a csoportmunkát és a kommunikációs megoldásokat, a technológiai megoldásokat és módszereket,  ezek elhelyezését a vállalatnak saját belső- és a külvilághoz kapcsolódó működésében.

Megismertették a hallgatóságot az Office 2007 legfontosabb, rendszergazdák számára érdekes képességeivel, részletesen kitérve azokra a módszerekre, melyekkel könnyedén karbantartható egy kis- vagy középvállalat valamennyi Office munkaállomása,  garantálható a dokumentumok biztonsága és automatizált mentése.

Sor került az Exchange Server 2007-el kiépíthető levelezőrendszer alapoktól történő megismertetésére, hogyan is működnek a levelezéshez használt protokollok.  Példaként egy Exchange Server 2007-alapú levelezőrendszer kiépítését és konfigurálását indították el,  Windows Server 2003 R2 tartományi környezetben.

A levelezőrendszer kiépítése közben olyan képességek konfigurálását is bemutatták, melyek a hagyományos levelezést további hasznos képességekkel egészítik ki.  Szó esett a csoportmunkát támogató lehetőségekről,  a távoli munkavégzést támogató megoldások beállításáról, így az Outlook Web Accessről és az RPC-over-HTTP-ről, kitérve arra is,  hogyan köthető össze egy Exchange Server 2007-alapú rendszer mobiltelefonokkal az ActiveSync technológia segítségével.

Csoportmunka megoldások kialakítását mutatták be SharePoint és Office 2007 alapokon. A megoldással való foglalkozást indokolja, hogy a legtöbb vállalat ma még csak a telefon, az e-mail és a gyakran szinte önálló életet élő dokumentumok szintjén képes gondolkodni. Egyre nagyobb az igény azonban arra, hogy a mindennapi munkát rendszerezettebbé, tevékenységközpontúvá alakítsuk át.  Az ehhez szükséges technológiai háttérre ad megoldást a Windows Serverhez ingyenesen elérhető és letölthető Windows SharePoint Services.  A SharePoint, az Exchange Server 2007 és az Office 2007 együttesen sok olyan megoldást biztosít, mely érdekes lehet a vállalat és a rendszergazda számára.

A Windows SharePoint Services 3.0 felügyeletét taglalva bemutatták, hogyan lehet karbantartani, menteni és visszaállítani, hogyan néz ki a SharePoint architektúrája és működése belülről.

Az előadásokhoz kapcsolódó prezentációkat, demókat, videókat és gyakorlatokat le lehet tölteni a TechNet Portálról is, ahol friss szakmai híreket és cikkeket is olvashat az érdeklődő.

http://www.microsoft.com/hun/technet/

www.microsoft.hu/it

Harmat Lajos

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.