Még néhány napig – március 15.-ig látható- Révész Katalin festőművész kiállítása a Budapest Galéria Szabadsajtó úti kiállítótermében.

 

Még néhány napig – március 15.-ig látható- Révész Katalin festőművész kiállítása a Budapest Galéria Szabadsajtó úti kiállítótermében.

Révész Katalin: A Nagy KönyvRévész Katalin: A Nagy KönyvRévész Katalin 1975-ben szerzett diplomát alkalmazott grafikusként. Arculetterveket, kiállítási grafikákat, filmplakátokat készít. A Graphis évkönyv is folyamatosan közli munkáit. 1986 óta tanít, 87 óta fest. Tagja a Régi Szentendrei Művésztelepnek.

Egyéni kiállítása volt már a Vigadó Galériában, A Palme Házban, Műcsarnokban. Válogatott csoportos kiállításon vett részt a varsói Nemzetközi Plakátbiennálén, a Magyar Nemzeti galériában, a Szentendrei Műhelygalériában, a Nádor Galériában, vagy Tábornokházán, Egerben.

„A gesztusfestészet kedvelt csurgatásos technikájával készült, nagyméretű, absztrakt akvarelljeit expresszív, elsősorban a vörös és a meleg színek árnyalataira hangolt, illetve ezek erőteljes kontrasztjaira építõ színhasználat jellemzi." (Verba Andrea)

A kiállítást március 15.-ig tekinthetik meg a Budapest Galériában.

Németh Krisztina

http://www.budapestgaleria.hu/

www.artendre.hu/html/renyi.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük