2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mobiltelefonnal – pontosabban a mobilra küldött elektronikus beszállókáryával – is be lehet beszállni a Lufthansa járataira

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12718"><img class="image thumbnail" src="/files/images/PM%20MOBILE%20BORDKARTE%20Foto1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Mobil beszállókártya a Lufthansánál" title="Mobil beszállókártya a Lufthansánál" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Mobil beszállókártya a Lufthansánál</strong></span></span> <p>2008. április 28-tól mobil beszállókártyát is használhatnak a Lufthansa Hamburg és München, illetve Hamburg és Frankfurt közötti járatainak utasai a beszálláshoz. Ha az utas ezt a kényelemes és környezetbarát megoldást választja, e-mailben, vagy SMS-ben kap egy elektronikus beszállókártyát az internet-képes mobiltelefonjára. </p><p>

 mobil beszállókártya a lufthansánálMobil beszállókártya a Lufthansánál

2008. április 28-tól mobil beszállókártyát is használhatnak a Lufthansa Hamburg és München, illetve Hamburg és Frankfurt közötti járatainak utasai a beszálláshoz. Ha az utas ezt a kényelemes és környezetbarát megoldást választja, e-mailben, vagy SMS-ben kap egy elektronikus beszállókártyát az internet-képes mobiltelefonjára.

 mobil beszállókártya a lufthansánálMobil beszállókártya a Lufthansánál

2008. április 28-tól mobil beszállókártyát is használhatnak a Lufthansa Hamburg és München, illetve Hamburg és Frankfurt közötti járatainak utasai a beszálláshoz. Ha az utas ezt a kényelemes és környezetbarát megoldást választja, e-mailben, vagy SMS-ben kap egy elektronikus beszállókártyát az internet-képes mobiltelefonjára.

Ez az e-beszállókártya a fontosabb adatokat, így az utas nevét, a járat számát és az indulás időpontját egy kétdimenziós vonalkódon tartalmazza, így a csak kézipoggyásszal rendelkező utasoknak a beszálláshoz mindössze a biztonsági ellenőrzést kell elvégezniük. A beszállási kapunál egy szkenner olvassa le a mobiltelefonról a jegy adatait és az utas teljes mértékben papírfelhasználás nélkül repülhet a Lufthansa járaton.

így néz ki a telefonra kiküldött kódÍgy néz ki a telefonra kiküldött kódA szolgáltatás igénybevételéhez a mobiltelefonos foglaláskor a mobile.lufthansa.com oldalon a „Mobile Bordkarte" menüpontot kell kiválasztani. A jegyfoglalás során az e-mail cím megadása és ellenőrzése után az utasok azonnal megkapják elektronikus beszállókártyájukat. Alternatív megoldásként az utasok SMS-ben is kérhetik a szolgáltatást: ebben az esetben a megadott mobiltelefon számra az internet-képes telefonra egy, a foglalás adatait tartalmazó linket és az azonosításhoz szükséges kétdimenziós vonalkódot küldi el a rendszer SMS-ben. Ebben az esetben az utasnak a beszállás előtt még fel kell keresnie az internetes oldalt és ezáltal érvényesíteni online a beszállókártyáját. Májustól ez a szolgáltatás az SMS-check-in-t választó ügyfelek számára is elérhető lesz.

A Lufthansa nyolc héten keresztül teszteli az új szolgáltatást, amely 2008 nyarától a legtöbb német belföldi járaton elérhetővé válik, augusztustól pedig az új elektronikus beszállókártya már az interneten, a lufthansa.com  online check-in felületén is elérhető lesz.

Május elejétől bővíti a Lufthansa az online check-in szolgáltatási körét is: ezentúl az utasok a vízum adatait és az útlevélszámokat is megadhatják a http://www.lufthansa.com/ oldalon, így az online jegyfoglalás már olyan, vízumköteles országokba is elérhető, mint Kanada, Mexikó, Dél-Amerika, valamint a Közel-Kelet és Afrika egyes országai.  Az azonosítás pedig a hitelkártya, vagy a Miles & More kártya mellett pedig már más Star Alliance tag partnerkártyáival is elvégezhető, így a British Midland, a US Airways, a TAP Air Portugal vagy a Spanair törzsutas kártyáit is felismeri a rendszer. Ugyancsak újdonság, hogy azok a családok, amelyeknek gyermeke már legalább két éves, immár online is elvégezhetik a check-in-t.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.