2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem ússza meg szárazon! – Főszerepben a természetes vizeink a Vizek Évében – Júniusban irány a Tisza-tó!

9 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/13571"><img class="image thumbnail" src="/files/images/tzrt.thumbnail.jpg" border="0" alt="óriásplakát" title="óriásplakát" width="100" height="48" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>óriásplakát</strong></span></span>A Magyar Turizmus Zrt. 2008-as Vizek Éve kampánya májusban a második szakaszába lépett: ettől a hónaptól kezdve a nyári fürdőzések helyszíneire csábítja a hazai utazóközönséget a Társaság. Májusban a Balatoné volt a főszerep, júniusban a Tisza-tó kerül a kampány középpontjába, júliusban és augusztusban pedig az ország egyéb természetes vizeire, valamint természetes és épített strandjaira hívja fel a Társaság a belföldi marketingtevékenységével a figyelmet. A balatoni szolgáltatók a 3=4 kedvezménnyel májusban várták az érdeklődőket, június 1. és 30. között pedig már a Tisza-tavi régió várja mindazokat, akik élvezni szeretnék a Vizek Évében nyújtott kedvezményeket.</p><p>

óriásplakátóriásplakátA Magyar Turizmus Zrt. 2008-as Vizek Éve kampánya májusban a második szakaszába lépett: ettől a hónaptól kezdve a nyári fürdőzések helyszíneire csábítja a hazai utazóközönséget a Társaság. Májusban a Balatoné volt a főszerep, júniusban a Tisza-tó kerül a kampány középpontjába, júliusban és augusztusban pedig az ország egyéb természetes vizeire, valamint természetes és épített strandjaira hívja fel a Társaság a belföldi marketingtevékenységével a figyelmet. A balatoni szolgáltatók a 3=4 kedvezménnyel májusban várták az érdeklődőket, június 1. és 30. között pedig már a Tisza-tavi régió várja mindazokat, akik élvezni szeretnék a Vizek Évében nyújtott kedvezményeket.

óriásplakátóriásplakátA Magyar Turizmus Zrt. 2008-as Vizek Éve kampánya májusban a második szakaszába lépett: ettől a hónaptól kezdve a nyári fürdőzések helyszíneire csábítja a hazai utazóközönséget a Társaság. Májusban a Balatoné volt a főszerep, júniusban a Tisza-tó kerül a kampány középpontjába, júliusban és augusztusban pedig az ország egyéb természetes vizeire, valamint természetes és épített strandjaira hívja fel a Társaság a belföldi marketingtevékenységével a figyelmet. A balatoni szolgáltatók a 3=4 kedvezménnyel májusban várták az érdeklődőket, június 1. és 30. között pedig már a Tisza-tavi régió várja mindazokat, akik élvezni szeretnék a Vizek Évében nyújtott kedvezményeket.

A magyarországi turizmus időbeli koncentráltságának csökkentése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. 2008-ban egész évben kiemelt hangsúlyt fektet a szálláshelyek hét közbeni forgalmának növelésére irányuló akciók szervezésére. A Vizek Évében két nyári hónap kivételével (július és augusztus) egész évben tart az aktuális régióban a 3=4 akció, amelynek keretében a csatlakozott szálláshelyeken a negyedik éjszakát ajándékba kapják az akcióban meghatározott időszak alatt (hétfőtől csütörtökig) szállást foglaló vendégek.

Januártól májusig, a kampány középpontjába került régiók mindegyike sikeresnek ítélte a Vizek Évében szervezett 3=4 akciót, amelynek keretében 1500-2000 vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a kampányhoz csatlakozott szálláshelyeken, azokban a hónapokban is, amikor jellemzően alacsony a foglaltság.

A Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb, napokban publikálásra kerülő felmérése szerint, minden negyedik honfitársunk hallott a Vizek Éve kampányról, ami rendkívül jó arány.

Az MT Zrt. a Vizek Éve kampányt az év hátralévő részében még több, úgynevezett gerillaakcióval is népszerűsíti, például júniusban és júliusban háromdimenziós aszfaltrajzok is felhívják a budapestiek figyelmét a kampányra. A kampányév http://www.vizekeve.hu/ honlapján folyamatosan megtalálható a kedvezményt nyújtó szolgáltatók listája, illetve minden egyéb hasznos információ.

A Vizek Éve akció következő állomása a Tisza-tavi turisztikai régió. A sikeres januári nyugat-dunántúli, a februári észak-alföldi, a márciusi dél-alföldi, az áprilisi közép-dunántúli és a májusban zajló balatoni akciók után júniusban a Tisza-tó várja mindazokat, akik élvezni szeretnék a Vizek Évében nyújtott kedvezményeket.

Júniusban a Tisza-tóé a főszerep

Júniusban 88 szolgáltató – a kempingektől a négycsillagos szállodákig – vállalta, hogy szállásdíjkedvezményt nyújt a hónap folyamán. A 3=4 akció keretében szállást foglaló vendégek a hónap folyamán a csatlakozott szálláshelyeken a negyedik éjszakát ajándékba kapják az akcióban meghatározott időszak alatt (hétfőtől csütörtökig).

A kedvezményes üdülési ajánlatokra az ország mintegy 30 forgalmas pontján elhelyezett óriásplakátok is felhívják az utazóközönség figyelmét

A Tisza-tavi régió fő vonzerői

Vízi turizmus

A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb, és egyben legfiatalabb állóvize, amely számtalan lehetőséget kínál a vízi turizmus különböző formáira. A régióban a tó körül 5 gyógyfürdő és 5 termálfürdő várja a gyógyulni, regenerálódni vágyókat, illetve a hűvösebb napokon is kellemes kikapcsolódást kereső vendégeket. A napfény, a strandolás kedvelőit a tó enyhe lejtésű partjainak szabadvizű strandjai csábítják a nyári szezonban. A Tisza-tó déli, hatalmas összefüggő vízfelszínnel rendelkező Abádszalóki-öble – Európában egyedülállóan – olyan motoros sporteszközök számára is engedélyezett terület, mint a jet-ski, a vízisí, vízibanán vagy a vízibob. Aki pedig még több vizes élményre vágyik, kipróbálhatja a szörfözést, vitorlázást, motorcsónakázást, vagy a wakeboardozást is.

A Tisza-tó – Magyarország ökoturisztikai szigete – egy mesterségesen kialakított állóvíz, amely idén ünnepli 30. születésnapját. A mesterséges kialakításnak köszönhetően a tó felszíne nem hasonlítható hazánk többi nagy tavához. A szigetekkel, holtágakkal, csatornával tagolt változatos felszínt különböző vízitúrák keretében csodálhatják meg az érdeklődők. A tó észak-keleti része a Tisza-tavi Madárrezervátum, a Hortobágyi Nemzeti Park részeként a Világörökségi helyszínek között szerepel. Az ornitológusok és a természet iránt érdeklődők számára igazi kincseket rejt ez a terület, ahol szervezett csónaktúrák keretében – a madárvonulások idején – egy-egy faj akár több ezer példánya is megfigyelhető. Részt lehet venni egy lenyűgöző fotó-szafarin, vagy egy hosszabb és erőt próbálóbb kenutúrán is.

A tavon a horgászat kedvelői is hódolhatnak tevékenységüknek, mivel a Tisza-tó az országos átlagot jóval meghaladó fogási lehetőségeket kínál. Kiépített kikötők, képzett túravezetők, horgászbarát szálláshelyek, jól felszerelt horgászboltok várják a sport szerelmeseit.

Egyéb kikapcsolódási lehetőségek

A Tisza-tavi régió a tó által kínált lehetőségek mellett számos egyéb szabadidős programot kínál. Magyarország második legnagyobb tava akár kerékpárral is körbejárható. Itt vezet végig az EuroVelo 11 nemzetközi kerékpárút, amely Norvégiától Görögországig szeli át egész Európát, és amely a Tisza-tavi régióban 1200 km hosszú kerékpáros túraajánlattal, valamint 600 db egységes kerékpárparkkal várja a bringásokat. A tavat körülvevő gátról nyíló kilátást gyalogtúra keretében is megcsodálhatják az ide látogatók. Bár a Tisza-tóról az emberek többségének nem a lovaglás jut az eszébe, mégis különleges élményben lehet része azoknak, akik lóháton járják be a partot.

A tavalyi Zöldturizmus Évében a Tisza-tó régió kialakította a Túraközpont Hálózatot, amely segít a térségbe látogatók kerékpáros-, vízi- és lovastúra programjainak megszervezésében. A hálózat tagjai túraeszköz bérléssel (kerékpárok, csónakok, kenuk kölcsönzésétől a lovas szekérig), a hálózat éttermi tagjai turistamenüvel, útravaló hideg élelmiszercsomaggal, a túraközpontok pedig információval, kidolgozott kirándulási ajánlatokkal, térképekkel és egyéb kiadványokkal segítik az érdeklődőket, kívánságra pedig jogosítvánnyal rendelkező túravezetőt ajánlanak.

Júniusi programajánlatok

Június 21-28. között rendezik meg négy régió – Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Tisza-tó – összefogásával a Tisza Hete rendezvénysorozatot, több mint 20 parti falu és város csatlakozásával. A megnyitó után június 22-én kerül sor a „Nagy Tiszai Vízitúra" rekordkísérletre a Tisza és a Tisza-tó partján lévő településeken. A hét eseményeiről, a víz menti települések programjairól a www.tiszahete.hu  oldal nyújt tájékoztatást.

További programok júniusban

 • ü Motocross Verseny, Tiszacsege (június 7.)
 • ü Évadnyitó Strandparty, Tiszanána-Dinnyéshát, (június 7.)
 • ü „Indul az Abádszalóki Nyár", Abádszalók (június 14-15.)
 • ü IV. Heves Megyei Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztivál, Poroszló (június 20.)
 • ü Szélmalom gyalogos és kerékpáros túra, Kunhegyes (június 21-22.)
 • ü V. Tiszavirág Ünnep, Tiszafüred-Örvény (június 21.)
 • ü Tisza-tavi Folkfesztivál, Tiszafüred (június 27-29.)
 • ü X. Karcagi Birkafőző Verseny, Karcag (június 27-29.)
 • ü Virágzó Tisza Napja, Fegyvernek (június 27-29.)
 • ü Péter Pál Napi Aratóünnepség, Sarud (június 28.)
 • ü Kiskörei Forgatag, Kisköre (június 28-29.)

A Tisza-tó népszerűsítésére irányuló turisztikai Marketingtevékenység

 • A Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Irodája a 2008. évre számos akciót tervezett a tó, illetve a tóhoz kapcsolódó szabadidős tevékenységek népszerűsítésére.
 • Az előszezonban „Tisza-tavi (gyógy)PAKOLÁS" szlogennel a „vidéki wellness" jegyében népszerűsítette a tavat az MT Zrt. Berekfürdő, Tiszafüred és Tiszaújváros egészségturisztikai szolgáltatóival közösen. A kampány keretében többek között a márciusban és áprilisban az akcióhoz csatlakozott szálláshelyek, valamint a Túraközpont szolgáltatói kínáltak a vendégeknek ingyenes egészségmegőrző vidéki kerékpártúrát és gyalogtúrát, nyugtató horgásztúrát a szállás mellé.

 

 • A tavaszi horgász szezon erősítése érdekében márciustól kiemelt ajánlatokkal találkozhattak a horgászni vágyók és családjaik a „Kapásból Tisza-tó" elnevezésű kampány keretében. Az MT Zrt., a Magyar Országos Horgász Szövetség és a szolgáltatók közreműködésével megvalósult akció részeként, amíg a hölgyek a gyerekekkel kirándulásokon, ökoturisztikai programokon vettek részt – csónaktúrák, kerékpártúrák, GPS-es túrák – addig a férfiak tavaszi harcsázással tölthették idejüket.
 • A Vizek Éve kampányév keretében május-júniusban a „Tisza-tavi VízreSZÁLLÁS akcióval hívja fel az MT Zrt. a Tisza-tavi szabadvízi strandokra, vízparti üdülési lehetőségekre a figyelmet Kelet-Magyarország nagyvárosaiban. Az akcióval – amely Abádszalók, Kisköre, Tiszafüred és Sarud összefogásával valósul meg – rádiókban, televíziós csatornákon, online kampány, plazmamédia és gerillaakció keretében, továbbá ajándéktárgyak közvetítésével találkozhatnak az érdeklődők. Az akcióhoz készült egy térképes kiadvány is 50 ezer példányban, amelyet postai úton és vásárokon terjesztenek, valamint a http://www.tiszatoinfo.hu/ oldalon minden információt elhelyeznek a kampánnyal kapcsolatban.
 • Az MT Zrt. nyár végén a Tisza-tó körüli kerékpározási lehetőségeket népszerűsíti, a „Tisza-tó – körbekerékpározhaTÓ" kampánnyal, együttműködve a Tisza-tavi kerékpározás hivatalos támogatójával, a Schwinn Csepel Zrt.-vel.

Júliusban a Magyar Turizmus Zrt. az élővizek tematikát folytatva az ország egyéb természetes vizeire, valamint természetes és épített strandjaira hívja fel az utazóközönség figyelmét a Vizek Évében.

http://www.vizekeve.hu/

 http://www.tiszatoinfo.hu/ 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.