Az Utazás Kiállításon a külföldi vendégek mellett igen sok hazai utazási iroda is megjelent. Látványos pavilonjaikban egymással versengve kínálták jobbnál jobb ajánlataikat. Nézzük tehát, náluk mit találhatott az érdeklődő!

 Az Utazás Kiállításon a külföldi vendégek mellett igen sok hazai utazási iroda is megjelent. Látványos pavilonjaikban egymással versengve kínálták jobbnál jobb ajánlataikat. Nézzük tehát, náluk mit találhatott az érdeklődő!

 Az már szinte természetes, hogy komoly kedvezményeket kínál megrendelőinek a Best Reisen iroda is. Április 20-ig az összes vidéki Utazás kiállításon lefoglalt utaknál, a főszezonban, tehát június 15. és szeptember 15. közötti indulások esetén az első gyerek 15 éves korig ingyen nyaralhat. Az elő- és utószezonra szóló utazások árából 15 százalék a helyszíni kedvezmény a kiállításokon. Már nem kiállítási ajánlat, hogy az iroda utasai a repülőtéri parkolókat egy hétig ingyen használhatják, a második héten pedig a parkolási díjnak csak a felét kell fizetni.

Kínálatukban új célként jelent meg az Azori-szigetek. Rodoszon pedig új Dino-club nyílt, ami kedvezményes gyerek-árat, családi szobát, ingyenes kísérő személyzetet foglal magában az Irene Palace szállodában. Ez a klub a gyerekeknek szól, de az idén már különválik a Dino-holiday, mert ez utóbbi a felnőtteknek is szervez programokat. (http://www.bestreisen.hu/)

Széles kínálattal jelent meg a Business Travel Agency, amibe igen távoli úti célok is belefértek. Palettájukon talán a legnépszerűbb Izrael, mivel még mindig nagyon sokan vágynak a Szentföldre. Szerveznek ide nyolcnapos körutazást, ami bővíthető Eilat-i üdüléssel és programokkal, Netanya-i pihenéssel kiegészítve. Különlegességük viszont, hogy Japánba, Alaszkába és Indiába is szerveznek utakat. Az egyik leggazdagabb programot Japánba kínálják, ahol 11 nap alatt 13 olyan látnivalót mutatnak be, melyeknek mindegyike a Világörökség része. Ilyet senki más nem tud felmutatni! Az útra olyan idegenvezető kíséri az utasokat, aki évekig élt Japánban. Igyekeznek átfogó képet adni erről a távoli országról. Az állomások között szerepel Koyasan, a buddhizmus legszentebb helye, ahol hagyományos japán szállás és vacsora fogadja az utazót. (http://www.bta-utazas.hu/)

A Neckermann legfrissebb meglepetésével két helyen is találkozhatott a figyelmes vásárlátogató. A Hotel Karos Spa vezérigazgatója, Oláh Péter volt az egyik, aki büszkén újságolta: Magyarországon elsőként náluk működik majd Klub Oázis, április elsejétől. Ajánlják ezt a programot pároknak, egyedülállóknak, családoknak, fiatalnak és idősnek, egyszóval mindenkinek, aki valódi klub-élményt szeretne átélni. Gyakran esett szó erről az iroda pavilonjánál is, ahol további érdekességekre is bukkanhattunk. Ilyen volt például az árgarancia. Egészen pontosan ez azt jelenti, hogy a 2009. március 31-ig szerződést kötő ügyfelek esetében az „árgarancia felár" szerződéskötéssel egyidejű befizetése esetén, ill. a már megkötött szerződéssel rendelkező ügyfelek esetében amennyiben az utazás teljes árát 2009. március 31-ig az „árgarancia felárral" együtt befizetik, az utazás ára nem változhat, bárhogyan is alakuljanak a valuta árfolyamok. Ugyaneddig a határideig lekötött nyaralásoknál idehaza a NeckerManó emblémával ellátott szállodákban akár a második gyerek is ingyen nyaralhat. Azon utasok részére, akik a Neckermann Börze 2009 Nyár katalógusából október 31-ig foglalnak, egy igen sajátos kedvezményt is adnak. Az úti cél Budapesttől vagy Debrecentől számított távolságának minden kilométere egy forintot ér. Egy következő Neckermann Börze utazás alkalmával az árat ennyivel csökkenteni fogják. (http://www.neckermann.hu/)

 Tudja-e valaki, mit jelent az a szó, hogy Hinomaru? Napkorong. Így nevezik a japán zászlót. A Japán Utak Specialistája irodahálózat (NET Travel Service) több, mint harminc éve kínál különleges utakat, melyek között az egyéni kívánságok teljesítése éppúgy szerepel, mint a csoportos körutazások. Ha valaki egy tipikus japán fürdőre vágyik vagy szumó birkózást szeretne látni, esetleg hagyományos japán vacsorával egybekötött gésa est a kívánsága – itt teljesülhet. Az is megoldható, hogy az utas japán templomi szálláshelyen, szerzetesek mellett töltsön el néhány éjszakát. A tizenhárom napos tavaszi körút április 25-én indul. Oszaka, Kiotó, Kobe, Hirosima, Tokió szerepel a programban. Az őszi körút (okt. 24. – nov. 4.) idején Japánban mintha minden tűzbe borulna, úgy izzanak a vörös, narancs és sárga falevelek. A programot úgy állítják össze, hogy az utasnak a tájjal versengő színes élményekben legyen része. (http://www.japanspecialista.hu/)

Hogyan lesz az ablakkeretből utazási iroda? A kérdés nem abszurd! A Fenstherm Kft. tíz éve kezdett műanyag nyílászárók gyártásával és forgalmazásával foglalkozni és mindössze két évre volt szüksége, hogy piacvezető legyen Magyarországon! Ezzel a biztos háttérrel hozta létre 2006-ban utazási irodáját Fenstherm Tours néven és az egyetlen olyan iroda nálunk, amelyiknek 63 saját, közvetlen tengerparti apartmanja van Horvátországban, Vodicén. Náluk az apartman nem jelent teljes önellátást, félpanziós rendszerben is kérhető, annál is inkább, mert napközben kirándulásokról, hajóutakról is gondoskodnak. Még a horvát parti vizekre vagy akár az egész világ tengereire érvényes, nemzetközi hajóvezetői jogosítványt is meg lehet velük szerezni. Az iroda segítségével Horvátország legszebb tájain válogathatunk a szállodák és magán-apartmanok ajánlatai között. (http://www.fenstherm.hu/)

 Mai körutunk végén nézzünk olyan ajánlatot, ami nem kifejezetten utazási irodától származik. Önálló pavilonnal volt jelen a kiállításon a Cseh Idegenforgalmi Központ. A Csehországba látogató magyarok hatvanegy százaléka Prágát keresi fel, érthető tehát, ha kínálatukban szintén ez áll az első helyen. Csehország fővárosában egyedülálló módon találkozik a modern nagyváros lüktetése és sokszínű kulturális élete a gazdag múltat megtestesítő lenyűgöző épített örökséggel. Történelmi belvárosa 1992 óta tartozik az UNESCO világörökségéhez. Prága gazdag kulturális életét az Európai Unió azzal ismerte el, hogy 2000-ben besorolta a várost Európa Kulturális Fővárosai közé. Ezzel megerősítést nyert, hogy Prága ideális úti cél mindazok számára, akik egyszerre vágynak ismereteik gyarapítására, művelődésre és szórakozásra.

Az UNESCO-emlékek csehországi koncentrációja egyedülállónak számít a világon. Csak 1992 óta tizenkét cseh műemlék került fel az UNESCO Világörökségi Listájára, és további 10 helyszín várakozik arra, hogy bejusson az előkelő társaságba. Csehország 2005 óta képviselteti magát az UNESCO geoparkjai között is, ebben az évben sorolták ide a Cseh-paradicsom vidékét. Ráadásul az összes emlék rendkívül könnyen megközelíthető: Prágától, a fővárostól, akár félórányi, de legfeljebb 3 órányi autóútra találhatóak. A gyógyulni vágyóknak jó hír, hogy a világon sehol sem találni annyi gyógyforrást egy helyen, mint a nyugat-csehországi fürdőháromszögben, amelyet három nagyhírű fürdőváros – Karlovy Vary (Karlsbad), Mariánské Lázné (Marienbad) és Frantiskovy Lázné (Franzensbad) alkot. De a cseh különlegességek gyűjteménye nem lenne teljes Jáchymov és Jeseník fürdői nélkül. Jáchymovban 1906-ban – Marie Curie tudományos felfedezéseit folytatva – elsőként kezdték alkalmazni a radonos vizet gyógyításra. Jeseník pedig Vincenz Priessnitznek köszönheti hírét, aki itt 1822-ben megalapította az első vízgyógyászati intézetet. (http://www.czehtourism.com/)

A harmadik rész

http://www.euroastra.info/node/23869

A második rész

http://www.euroastra.info/node/23835

Az első rész:

http://www.euroastra.info/node/23764

(folytatjuk)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük