Több mint ezer kerékpárt használhatnak a fővárosban 2014 áprilisában induló közbringarendszer, a Bubi keretében; az első járműveket szerdán mutatta be Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

 

Több mint ezer kerékpárt használhatnak a fővárosban 2014 áprilisában induló közbringarendszer, a Bubi keretében; az első járműveket szerdán mutatta be Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

 

A budapesti kerékpáros forgalom 1994 óta majdnem ötszörösére nőtt. A gépjárműforgalom egy részének kiváltása által csökkenhetnek a dugók, javulhat a levegő minősége, a több kerékpározással járó napi rendszeres testmozgás pedig hozzájárul az egészség megőrzéséhez is – mondta Tarlós István. Hangsúlyozta: a főváros fő célja a közlekedési kultúra javítása, de „figyelni kell arra, hogy biciklis fejlesztések ne akadályozzák túlzottan a többi közlekedőt".

 

A terminálok telepítése jövő februárban kezdődik, a kerékpárokat és a dokkolóállomásokat GPS-alapú nyomkövető rendszer és kamerarendszer is védeni fogja, az átadás áprilisban várható. Az előzetes becslések szerint évente mintegy 12 ezer ember használja majd a közösségi kerékpárokat. A rendszer átadásáig közlekedéstechnikai módosításokat is végezni kell, csomópontok közlekedését kell újratervezni. Növelik a kerékpárutak számát is. A díjtáblázaton – mint azt Tarlós István elmondta – jelenleg is dolgoznak a szakemberek, egyelőre annyi tudható, hogy az első félóra díjmentes lesz, és a rendszert a regisztrációkor kapott elektronikus kártyával vagy bankkártyával lehet majd használni.

 

A Bubi projekt támogatásával a MOL célja a tudatformálás, a fenntarthatóság segítése, egy új, pozitív gondolkodásra épülő társadalmi modell előmozdítása – hangoztatta Hernádi Zsolt. Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy 2011 óta 125 töltőállomást alakítottak kerékpárbaráttá, és több szervizpontot hoztak létre a biciklis közlekedés elősegítésére.

A MOL Bubi közbiciklirendszer célja, hogy azoknak is lehetővé tegye a városi kerékpározás kényelmét és gyorsaságát, akik valamiért nem tudják vagy nem akarják a saját biciklijüket használni, esetleg nincs saját kerékpárjuk. A projekt összköltsége több mint egymilliárd forint, amelyből csaknem 900 millió forint európai uniós támogatás. A MOL szponzorként a rendszer fenntartási költségeihez járul hozzá. A MOL Bubi kerékpárok teljes egészében hazai gyártású, 100%-ban magyar kerékpárok lesznek, amelyeket a Csepel Kerékpárgyártó Zrt. gyárt.

 

A Bubi rendszer 2014 áprilisában indul 75 gyűjtőállomással és 1100 kerékpárral. A kerékpárokat bármelyik állomáson fel lehet majd venni, majd le lehet tenni használat után.

A Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása (KMOP-2.3.1/A-09-2f-2010-0001) uniós támogatás felhasználásával valósulhat meg. Az uniós támogatással megvalósuló fejlesztés több mint egymilliárd forintba kerül.

 

Egy rövid kérdés – felelet és ismerjék meg a Bubit.

 

Mi a MOL Bubi?
közbringa
– nekem, nekünk, mindenkinek.
A MOL Bubi egy új közlekedési lehetőség, amely biztosítani fogja, hogy bárki egyszerűen kerékpárra pattanjon Budapesten. Ezért nevezzük Budapest biciklinek.

Miért lesz jó nekem, ha a MOL Bubi kerékpárjait használom?

  • Mert a bringa a rövid, belvárosi utazások legjobb eszköze.
  • Mert nem kell autóban ülve, a dugóban állni a belvárosban.
  • Mert kerékpárral gyorsabban lehet haladni, mint gyalog

• Nem kell a buszmegállóban várakozni, olyan helyekre is könnyedén el lehet vele jutni,

  ahová csak több átszállással jutnál el.

  • Saját kerékpár nélkül is bármikor tudsz kerékpárral közlekedni.

• Ha már nincs szükség a kerékpárra, bármelyik MOL Bubi pontnál le lehet tenni, és más

  használhatja tovább.
• Kis mozgás ebédszünetben, vagy tárgyalásra menet.

Miért jó a városnak, ha többen Bubiznak?
• Több kerékpár – kevesebb autó a belső utakon: jobb levegő / kevesebb zaj / több hely.

  • Egészségesebb emberek! egészségesebb közlekedés.

• Ha több a bringás, egyre jobban fognak figyelni rájuk, és ezért biztonságosabbá válik

  biciklizni.

Miből fog állni a MOL Bubi rendszer, és hogy működik?

A rendszer speciális kerékpárokból és az elhelyezésükre szolgáló gyűjtőállomásokból áll majd, ezek a MOL Bubi pontok. A gyűjtőállomásokon lesz a kerékpárok rögzítését szolgáló dokkoló szerkezet és a kezelő- és információs felületet tartalmazó terminál. A regisztrált felhasználók elektronikus azonosítás után férhetnek hozzá a biciklikhez.

Mikor és kik használhatják majd a kerékpárokat?
A közbringát regisztrált MOL Bubi tagok és regisztrált alkalmi felhasználók a nap 24 órájában, a hét minden napján, egész évben igénybe vehetik majd, a közlekedési szabályok betartásával. A cél az, hogy a kerékpárok csak az utazás idejére legyenek használatban, és hogy egy bringát minél többen használjanak egy nap.

Mennyi időre lehet majd igénybe venni a kerékpárokat?
A
MOL Bubi kerékpárok használata a néhány perces utazásoktól egészen a több órás használatig terjedhet. Terveik szerint minden használatkor az első 30 perc a MOL Bubi felhasználóknak díjmentes lesz.

Hány gyűjtőállomás és kerékpár lesz, és hol lesznek azok?
Összesen 75 gyűjtőállomás lesz. Budán 17, Pesten 57, míg a Margitsziget déli részénél egy.

A gyűjtőállomásokra összesen mintegy 1100 kerékpárt helyeznek majd ki.

Hogyan fognak kinézni a kerékpárok és a gyűjtőállomások?

A MOL Bubi állomások és kerékpárok a rendszer szponzorának arculati elemeit tükrözik majd. A kerékpárok egyedi megjelenése garantálja azt, hogy ha bárki meglátja azt, tudni fogja, hogy nem egy hétköznapi kerékpárt lát. Az állomásokon egy-egy terminál oszlop biztosítja, hogy a felhasználó a kölcsönzésen kívüli egyéb tranzakciókat végezhessen.

Hol működik ilyen más országokban és hány bringával?
Párizs (20600), Lyon (4000), London (8000), Barcelona (6000), Brüsszel (2500),

Hamburg (1650+250), Berlin (350), Sevilla (2500) Montreal (5120), Washington DC (1525), Melbourne (600), Kína- Hangzhou (69750).
A tervezett budapesti rendszer a bécsi, a stockholmi és a torinói rendszer méretével egyezik meg, viszont a brüsszeli és müncheni 2500-3000-es, illetve a londoni 8000-es kerékpárszámhoz képest egyelőre 1100 bringával indul.

Hogyan használhatom?
Hogyan kapom majd meg a kerékpárt, mit fog tudni a MOL Bubi terminál?
A
terminálokon lehet majd intézni a fizetést és tájékozódni a többi gyűjtőállomás foglaltságáról, elhelyezkedéséről.

Hogyan lehet majd felvenni és letenni a kerékpárokat?

A MOL Bubi pontok, vagyis a gyűjtőállomások a regisztrációkor kapott elektronikus kártyával vagy bankkártyával és a kapott személyes kód megadásával fognak működni, a kerékpár ezután rögtön használható. A kerékpár visszatételekor a dokkoló állás automatikusan rögzíti a kerékpárt, a visszaadáskor további teendő nincs.

Bárhol lerakhatom a kerékpárt, ha már nem használom?
Amennyiben a kerékpárt már nem használjuk, a kerékpárt vissza kell vinni valamelyik gyűjtőállomásra.

 

Ugyanoda kell majd visszavinnem a kerékpárt, ahol felvettem?
Nem, a kerékpárok felvétele és leadása bármelyik gyűjtőállomáson lehetséges.

Milyen távolságra lesznek egymástól a gyűjtőállomások?
Az egyes állomások közötti távolság 300-500 méter, így maximum 5 perc gyaloglással elérhető lesz a legközelebbi gyűjtőállomás.

Mi lesz, ha nincs szabad hely a kerékpár lerakásához a gyűjtőállomáson?
Akkor vagy másik gyűjtőállomásnál keres üres helyet a használó vagy használhatják a vészlerakó funkciót. A vészlerakó funkció esetében a kerékpárt az állomás mellett, az erre a célra kialakított elemhez rögzítjük speciális módon. Az állomások telítettségéről a terminál, a rendszer weboldala és az okostelefonos alkalmazás ad majd információt.

Figyeli majd valaki, hogy mindenhol van-e szabad kerékpár és szabad hely?
A gyűjtőállomások egyik funkciója lesz, hogy az aktuális foglaltsági adatok egy központba futnak be, így tudni lehet, hogy mennyi kerékpár található az adott helyen.

Hogy oldják majd meg, ha az egyik állomás üres, míg a másik tele van?

A kerékpárok gyűjtőállomások közötti újraelosztását a rendszer üzemeltetője speciális utánfutóval ellátott teherautóval, illetve speciális utánfutóval ellátott elektromos kerékpárokkal végzi majd. Ennek során igyekeznek a napszaknak megfelelő ideális telítettségi állapotot kialakítani az állomásokon. Ugyan ezek a járművek szállítják majd a hibás kerékpárokat is a szervizekbe.

 

http://budapest.hu

http://www.bkk.hu/bubi/

 

Lantai József

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük