2022.augusztus.16. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EDDIG MÁR TÖBB MINT TÍZEZREN LÁTTÁK A NEMZETI GALÉRIA FRIDA KAHLO KIÁLLÍTÁSÁT, AMELY JÚLIUS 16-TÓL MÁR HÉTFŐNKÉNT IS LÁTOGATHATÓ

2 perc olvasás

fbeventcover_851x315_frida.jpgMár az első néhány napon több mint tízezren voltak kíváncsiak a Magyar Nemzeti Galériában július 7-én nyílt, a 20. század egyik legmeghatározóbb női művészének, a napjainkra ikonikussá vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlatra. A kiállítás régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL JÚLIUS 16-ÁTÓL A KIÁLLÍTÁS A SZOKÁSOS NYITVA TARTÁSON FELÜL HÉTFŐI NAPOKON IS LÁTOGATHATÓ LESZ.

  A Magyar Nemzeti Galéria négy hónapra ad otthont a világ legjelentősebb Frida Kahlo-gyűjteményével rendelkező mexikói múzeum, a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlatnak. A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállítás november elejéig látogatható. A bemutatott 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – között látható néhány a művész védjegyévé vált önarcképei
közül, és szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

http://mng.hu/idoszaki_kiallitasok/frida-kahlo-122937

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.