2023.február.08. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A téli turizmus aranyérmét Róma és a Kanári-szigetek nyerik. — A magyarok fele városnézőbe, fele tengerpartra utazik a tél végén

3 perc olvasás

image2_9.jpgRóma, Barcelona és Milánó: a közép-európai turista ide utazik a legszívesebben tél végén, ha városlátogatáshoz van kedve. A február-márciusi tengerparti pihenésekben pedig a Kanári-szigetek és Málta vezeti a toplistát. A Wizz Tours a magyar, a lengyel és a román utazók tél végi utazási szokásait hasonlította össze a foglalási adatok alapján.

 

Bár évről évre egyre többet repülünk, a február-márciusi időszak nem a legtipikusabb utazási szezon hazánkban.

Pedig éppen tél végén lenne a legnagyobb szükségünk feltöltődésre. De vajon aki utazik, merrefelé repül szívesen ezekben a hónapokban? A Wizz Tours online utazási szolgáltató három közép-európai ország – Magyarország, Lengyelország és Románia – utazóinak szokásait hasonlította össze több mint 4000 februári és márciusi foglalás alapján.

(2017. február 1. és március 31. közötti foglalások a wizztours.com oldalon, n=4050)

 

Rómát nem hiába nevezik az Örök Városnak: mindhárom országban az olasz főváros volt a legkedveltebb úti cél, ha városlátogatásról van szó. Barcelona szintén egyhangú ezüstérmes, ám a harmadik helyen kellemesen meglepődhetünk: a lengyel turisták Budapestre utaznak a legszívesebben a két mediterrán város után. A magyarok és a románok pedig Milánót választják harmadikként.

 

Február-márciusban egyébként honfitársaink valamivel kevesebb mint fele, 48%-a utazik legfeljebb 3 napos városnézésre, és az említett úti célok mellett még Lisszabon, London és Madrid kerül be a legnépszerűbbek közé. Lengyel barátaink hasonló arányban, 47%-ban választják a nagyvárosokat ilyenkor, és Budapest után a sort szintén London és Milánó folytatja. A romániai utazók viszont kiemelkedő mértékben, 64%-ban utaznak pár napos városnézésre tél végén, és itt a top 5 úti cél közé Lisszabon és Párizs került be a Wizz Tours felmérése szerint.

 

A magyarok és a lengyelek tehát sokkal jobban vágynak tengerparti telelésre februárban és márciusban: 52, illetve 53% választ ilyenkor “téli napsütéses” úti célt, míg a román utazók mindössze 36%-a látogat egzotikus strandokat a tél végén. Az viszont nem kérdés, hogy a népszerűségi lista élén a Kanári-szigetek, elsősorban Tenerife, és Málta állnak. A sort Dubai és Larnaca folytatja, ebben nincs különbség a három ország utazási szokásai között.

 

Aki szeretne kimozdulni a hideg és komor időjárásból, a Wizz Toursszal könnyedén eljuthat napsütötte városokba, az Atlanti-óceán szigeteire vagy éppen a Földközi-tenger partjaira. A Wizz Tours most egyszerre kétféle promóciót kínál: a CITYLOVER kóddal 50 euró kedvezmény jár a városlátogatások kedvelőinek, míg a BEACHLOVER kód 75 euró kedvezményt nyújt a strandra vágyóknak.

 

https://wizztours.com/hu-hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.