2022.augusztus.19. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Celanese és a Citibank is az Erste Ingatlan Alap tulajdonában álló Promenade Gardens irodaházat választotta

4 perc olvasás

promenade_gardens_1.jpgA Promenade Gardens irodaház első bérlője, a Celanese múlt héten vette birtokba 4.200 négyzetméternyi irodaterét a nemrégiben átadott irodaházban, ahová hamarosan a Citibank Europe is követi majd. A nemzetközi bank magyar leányvállalata december 1-től költözik majd az ERSTE Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap portfóliójához tartozó és a Horizon Development által fejlesztett A+ kategóriás kereskedelmi ingatlanba, ahol 8.000 négyzetméternyi irodateret bérel majd.

A Váci út legmagasabb műszaki tartalmú irodaházának teljes 4. és 5. emeletén kapnak helyet a Citibank vezetőségi irodái és 2005-ben alapított szolgáltatóközpontja. Mindezek egy 90 négyzetméteres földszinti bankfiókkal is kiegészülnek, teljessé téve a Citi szolgáltatási palettáját az épületben.

Kovács Attila MRICS, a Horizon Development ügyvezető partnere üdvözölte a bérlőt az épületben: „Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Citibank Europe egy általunk fejlesztett épületben találta meg a tökéletes helyszínt ahhoz, hogy kiteljesítse világszínvonalú termékeinek és szolgáltatásainak körét, amelyeket hazai nagyvállalatoknak, kis- és középvállalkozásoknak, multinacionális cégeknek, pénzügyi intézményeknek és az állami szektornak egyaránt kínál. Nagy felelősség és szép építészeti kihívás volt számunkra, hogy a Citi közel 1.100 kollégájának alakíthattunk itt ki minőségi munkahelyet. Ezek a dolgozók régiószinten támogatják majd a technológiai és operatív irányítás, a pénzügy, valamint a kockázatelemzés és kontrolling területeit.” Az ingatlanfejlesztő arról is beszámolt, mi állt a Citibank Europe döntésének hátterében: „A végső döntésben szerepet játszó tényezők között kiemelten fontos volt az épület kiváló műszaki tartalma, a projektben résztvevő belsőépítészek flexibilitása és professzionalizmusa, a Váci úti homlokzat kiváló vizibilitása, az ingatlan kettős környezettudatos minősítése, valamint a közösségi közlekedéssel és autóval egyaránt egyszerű megközelíthetőség.”

Mazsaroff Kata, a Colliers International Bérlőképviseleti Üzletágigazgatója további részleteket is megosztott a Citibank Europe irodaválasztása kapcsán: „Ügyfelünk számára alapvető fontosságú volt, hogy ideális megoldást találjon mindezidáig három különböző épületben helyet kapó üzletágainak egyesítésére. A Horizon Development a kiemelt bankbiztonsági elvárásokat figyelembe vevő bérlői kialakítás tekintetében is tapasztalt és együttműködő partnernek bizonyult. A Citi a Promenade Gardens közösségi tereiben olyan elegáns és nagyvonalú kialakítást tapasztalhat majd meg, amely egyedülálló és példaértékű a magyar irodapiacon. Ahogyan belépünk az 5 méter tiszta belmagasságú, grandiózus lobbyba, első benyomásunk a levegősség érzete, amely azonnal kiegészül az ötcsillagos hotelekre emlékeztető tér kifinomult design-megoldásainak vizuális élményével. A Citibank Europe irodatereinek belmagassága is unikális, hiszen az álpadló és álmennyezet közötti 305 centiméteres távolság mellett még a nagyobb ültetési sűrűséget is tágasabbnak érezzük. A bérlő kiemelten nagy hangsúlyt fektet az egészséges munkakörnyezetre és munkavállalóinak jólétére, így a Promenade Gardens fenntartható megoldásait is örömmel fogadták, legyen szó a vízfelülettel kiegészülő biztonságos belső kertről, a kerékpárral érkezőket fogadó komplex infrastruktúráról, és minden olyan technikai megoldásról, amely hozzájárul az épület energia- és vízhatékonyságához.”

 

Az épület tulajdonosa – az ERSTE Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap – nevében Pázmány Balázs FRICS, az Igazgatóság Elnöke nyilatkozott: „Magas befektetői elvárásokat fogalmaztunk meg a Promenade Gardens megvásárlásakor, amely a harmadik befektetésünk a Váci út egyre népszerűbb irodai negyedében. Az Erste Ingatlan Alap és az Erste Euró Ingatlan Alap stratégiája, hogy megbízható fejlesztőktől vásároljon olyan ingatlanokat, amelyek hosszú távon szolgálják a befektetők érdekeit és fenntarthatóságuk is kiváló. Úgy gondoljuk, a Citibank Europe választása is igazolja, hogy a Promenade Gardens a Váci út egyik legmagasabb műszaki tartalmú irodaháza, amely nagy presztízsű cégeket és nemzetközileg is ismert márkákat vonz majd. Mint tulajdonosok, nagy szeretettel köszöntjük őket az épületben!”

 

A Promenade Gardens bérbeadható területeit érintő tárgyalások 97%-os telítettséget igazolnak vissza.

www.promenadegardens.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.