2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mizantróp Quimby-dalokkal a Városmajorban

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63791"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/M%20%281%29_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="56" /></a></span>2012. augusztus 23-án és 24-én mutatja be Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon Moliére klasszikusát Szinetár Dóra és Makranczi Zalán főszereplésével a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza. Az előadást Quimby-dalok fűszerezik.</p> <p> 

m%20%281%29 0.thumbnail2012. augusztus 23-án és 24-én mutatja be Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon Moliére klasszikusát Szinetár Dóra és Makranczi Zalán főszereplésével a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza. Az előadást Quimby-dalok fűszerezik.

 

m%20%281%29 0.thumbnail2012. augusztus 23-án és 24-én mutatja be Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon Moliére klasszikusát Szinetár Dóra és Makranczi Zalán főszereplésével a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza. Az előadást Quimby-dalok fűszerezik.

 

Moliére klasszikusa Petri György fordításában zenés színműként kerül színre, a budapesti szabadtéri bemutatót követően legközelebb októberben lesz látható a Millenáris Teátrumban. Főbb szerepekben Szinetár Dóra, Makranczi Zalán, Perjés János, Jászberényi Gábor, Kolti Helga, Szendy Szilvi látható, gitáron Kutik Rezső, harmonikán Szabó Ádám működik közre. Rendező: Bori Tamás.

 

Gyakran nem vesszük észre azt a szűk mezsgyét, amikor a kompromisszumaink megalkuvásba csapnak át, vagy azt, hogy sok ember között is lehetünk magányosak. Annyira félünk a belső csendtől, hogy mindenféle zajokkal bástyázzunk körül magunkat. Olyan előadást lát majd a közönség, amelyben ezeket a problémákat úgy járjuk körül, hogy közben merünk nevetni magunkon. Az élőben, a szereplők által énekelt Quimby-dalok pedig tökéletesen illenek ehhez az elképzeléshez" – írják ajánlójukban az alkotók.

 

„Jobbat nem tudtam írni, és bizonyos, hogy nem is fogok" – írta Molière A mizantrópról, amelyet 1666-ban mutatott be a társulata. „A mizantrópot ötvenévente újra kellene írni" – mondta a darabról Diderot egy évszázaddal később.

 

A mizantróp című előadás Kiss Tibor dalainak felhasználásával készült, amelynek zenei anyaga augusztus elején jelent meg CD-n. A darabban elhangzó Quimby-dalokat Szabó Ádám harmonikakíséretével a színdarab szereplői éneklik, a  lemezen Szabó Ádám két, az előadásban nem szereplő Kiss Tibor szerzeményt is előad, mint ahogy bónusz a Most múlik pontosan című dal is, amelyet Szinetár Dóra valamint a Spirit Kamaraszínház két színésze, Makranczi Zalán és Perjés János is énekel két külön változatban. A CD az előadások helyszínén és a boltokban megvásárolható.

 

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: www.szabadter.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen.

Rendelés telefonon: 06 1 / 301-0147, E-mail-ben: jegyiroda@szabadter.hu

 

Moliére: A mizantróp (Le Misanthrope) – 2012. aug. 23-24. 20 óra.

zenés színmű a Quimby / Kiss Tibor dalainak felhasználásával – Budapesti bemutató.

 

1666 – 2012

Lully – Quimby

Moliére – Molnár

Fekete – fehér

És a romokon ülve már csak röhögünk…

„1666 (mert ekkor íródott) – 2012 (mert ekkor játsszuk)

Lully (mert ő volt Molière állandó zeneszerzője) – Quimby (mert ennek az előadásnak ők)

Molière (mert ő írta) – Molnár (mert félelmetes áthallások vannak a Liliomból)

Fekete – fehér (mert jin jang, és mert mindent próbálunk ennyire leegyszerűsíteni – kivéve azt, amit lehetne, sőt kellene)

És a romokon ülve már csak röhögünk… (mert sok tekintetben a végén vagyunk valaminek – viszont humorérzék nélkül még sokkal nehezebb lenne)"

 

Szereposztás:

 

Alceste, Céliméne szerelmese: Makranczi Zalán

Céliméne, Alceste szerelmese: Szinetár Dóra

Philinte, Alceste barátja: Jászberényi Gábor

Oronte, Céliméne szerelmese: Perjés János

Arsinoé, Céliméne barátnője: Kolti Helga / Müller Júlia

Éliante, Céliméne unokahúga: Szendy Szilvi

Clitandre: Szabó Ádám / Szabó J. Viktor

Acaste: Szabó J. Viktor / Szabó Ádám

Du Bois, Tiszt: Széplaky Géza

Baszk, szolga: Kutik Rezső

Zenészek: Szabó Ádám – harmonika, és Kutik Rezső -gitár.

 

Fordította: Petri György

Dramaturg: Perczel Enikő

Díszlet, jelmez: Árva Nóra

Asszisztens, súgó: Kalányos Tamás, Farsang Kitti

A rendező munkatársa: Mohácsi Nóra

Rendező: Bori Tamás

 

www.szabadter.hu

http://www.youtube.com/watch?v=NwsSq7ccKBY&feature=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?v=I_3xL9Ve2EY&feature=related

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.